“Η επίθεση του Βόλου καλύπτει την αμυντική ανισορροπία”

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Βόλο κάνοντας μια ξεχωριστή ανάλυση. Τι είπε για τον ΟΦΗ των 80s, τον τρόπο λειτουργίας του club αλλά και που θα κριθεί ο νικητής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στον Athletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Βόλο: “Μου αρέσουν και οι δύο ομάδες, είναι φύσει επιθετικές και θα δούμε ένα παιχνίδι όπου σίγουρα δεν θα υπάρχει σκοπιμότητα. Δεν θα δούμε μαζικές άμυνες από καμία ομάδα, ο Βόλος είναι εξαιρετικός από την μέση και μπροστά με ταχύτητα στο παιχνίδι του και ποιότητα, ο ΟΦΗ επίσης είναι πολύ καλός με την γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού”.

Για την μεγάλη ανισορροπία σε άμυνα και επίθεση του Βόλου: “Επειδή ο Βόλος έχει δώσει μεγάλο βάρος μεσοεπιθετικά βγάζοντας αρκετούς παίκτες στην επίθεση – σε πολλές περιπτώσεις βγάζει πάνω από πέντε, τα μπακ ανεβαίνουν και επειδή οι παίκτες που παίζουν στον άξονα δεν είναι γρήγοροι έχει ως αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής στην άμυνα. Όμως πιστεύω πως η επίθεση του Βόλου καλύπτει την αμυντική ανισορροπία και διαθέτει παίκτες με μεγάλη ποιότητα στα άκρα που μπορούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα. Ο Βόλος διαθέτει πολύ καλό τρανζίσιον, δεν είναι μονότονος στο παιχνίδι του και εξαιρετικός στην γρήγορη μετάβαση της μπάλας”.

Για την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ: “Θα δοκιμαστεί η άμυνα του ΟΦΗ το Σάββατο, δεν θα φέρει μέσα στην περιοχή του τους παίκτες του Βόλου και μου αρέσει όπως ξεδιπλώνεται μεσοεπιθετικά. Βγαίνει πολύ καλά στην αντεπίθεση και αν πετύχει το γρήγορο τρανζίσιον τότε θα έχει χώρους για να εκμεταλλευτεί τον εξαιρετικό τρόπο ανάπτυξης με τις κάθετες και διαγώνιες πάσες του και αυτός είναι και ένας λόγος που περιμένω το παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον”.

Για το τι έχει κρατήσει από τον ΟΦΗ: “Ο Νίκος (σημ. Νιόπλιας) έχει δώσει μια πολύ σωστή κατεύθυνση και επειδή γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά έχει δημιουργήσει μια ομάδα με πολύ ωραία συνοχή που στα 35 μέτρα μπορεί να απειλήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι αγωνιστικά πειθαρχημένος για αυτόν τον λόγο βγάζει τέτοια αμυντική συμπεριφορά και πρέπει να παίξεις πολύ γρήγορα για να καταφέρεις να τον βρεις ακάλυπτο. Με αυτήν την συνοχή κερδίζει και στην άμυνα γιατί δεν είναι ομάδα που παίζει πίσω αλλά η αμυντική συμπεριφορά του ξεκινάει από το κέντρο. Παίζει εξαιρετικά το επιθετικό τρανζίσιον, έχει μια συνοχή ως σύνολο στα 35 μέτρα και για αυτό βλέπουμε να μην απειλείται από τους αντιπάλους του”.

Για το μοντέλο λειτουργίας του ΟΦΗ: “Μου αρέσει πάρα πολύ και είναι πολή σημαντικό για έναν ποδοσφαιράνθρωπο όπως είναι ο Νίκος Νιόπλιας να δουλεύει σε ένα μοντέλο όπως αυτό. Υπάρχει ένας χρηματοδότης που δεν ανακατεύεται, δεν ασχολείται με το σύστημα και έχει δώσει την ευχέρεια σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου να εργάζονται απερίσπαστα. Πριν δύο χρόνια σε μια άλλη συνέντευξη είχα ερωτηθεί που θα ήθελα να δουλέψω και απάντα πως αυτή η ομάδα θα ήθελα να είναι ο ΟΦΗ. Και πέρσι όταν ξεκίνησα το καλοκαίρι στον Βόλο, μίλησα με τον πρόεδρο μου είπε “εγώ δουλεύω έτσι” και εγώ απάντησα “άντε γεια”. Όταν δεν σε αφήνουν να δουλέψεις με τον δικό σου τρόπο τότε πως να κάνεις και τι; Για αυτό το μοντέλο του ΟΦΗ είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα παρότι αυτονόητο. Είναι δυσεύρετο για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για τις μεγάλες μάχες του ΟΦΗ με την ΑΕΛ την δεκαετία του ’80: “Εκείνη την εποχή, για εμάς ως ΑΕΛ, ο ΟΦΗ ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος. Ήταν δύο ομάδες που διαφήμιζαν το ποδόσφαιρο με εξαιρετικούς παίκτες και ο ΟΦΗ ήταν το αντίπαλο δέος. Η Λάρισα πήρε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα εκείνη την εποχή αλλά όποτε παίζαμε στην Αθήνα συνέβαιναν πολλά, δεν υπήρχε το VAR. O OΦΗ ήταν τυχερός που είχε έναν χρηματοδότη και έναν τεράστιο προπονητή όπως ο Γκέραρντ με αποτέλεσμα να ζήσει μεγάλες εποχές”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις