Ήττα από τον ΟΦΗ για τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό

Ο ΟΦΗ νίκησε 0-2 τον Βόλο για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten, με MVP τον Γιον Τοράλ που σημείωσε και τα δύο γκολ. Τέσσερα δοκάρια είχαν οι Κρητικοί και ένα οι Θεσσαλοί, ο Καμάου έχασε την ευκαιρία της χρονιάς. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 4η θέση, άφησαν πέμπτο τον Βόλο στο -1. Πέμπτο διαδοχικό ματς χωρίς τρίποντο για την ομάδα της Μαγνησίας, πρώτο ματς που δεν σκοράρει. Τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα ο απολογισμός του ΟΦΗ.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Βόλος παρατάχθηκε με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κλέιμαν. Την άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συγκρότησαν οι Ρομέρο, Γκιουλέν, Ρίνερ και Φεράρι. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτίστηκε από Νίνη, Τσοκάνη και Ορός, ενώ η επίθεση από Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ και Ρεγκατέν.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε κι αυτός με το ίδιο σχήμα. Ο Βάτερμαν ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης και Μπαλογιάννης συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Τοράλ, Μεγιάδο και Γκαγιέγος, ενώ στην επιθετική τριπλέτα οι Καμάου, Φαν Ντάινεν και Λάμπρου.

Δύο δοκάρια στην ίδια φάση και γκολάρα Τοράλ

Ο ΟΦΗ ήταν χάρμα ιδέσθαι στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν εντυπωσιακός και έφτανε στη μία τελική μετά την άλλη. Είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα 12 λεπτά η ομάδα της Κρήτης είχε επτά τελικές, εκ των οποίων η μία έγινε γκολ και οι δύο ήταν δοκάρια. Καμάου και Λάμπρου, οι δύο εξτρέμ, ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και απείλησαν τον Κλέιμαν, ώσπου στο 7′ ο Τοράλ βρήκε το δεξί δοκάρι και ο Μεγιάδο το οριζόντιο. Στο 12′ έγινε το 0-1 με πανέμορφο τρόπο. Ο Καμάου στη μεσαία γραμμή υποχρέωσε σε λάθος τον Φεράρι, ο Μεγιάδο πέταξε τη μπάλα διαγώνια για τον Τοράλ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με καταπληκτικό αριστερό πλασέ βρήκε δίχτυα.

Η ευκαιρία της χρονιάς

Το επιθετικό κρεσέντο του ΟΦΗ συνεχίστηκε και μετά το γκολ. Στο 17′ ο Γκαγιέγος έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα με την παρέμβαση του Κλέιμαν χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον αμαρκάριστο Καμάου, ο οποίος σε άδεια εστία σούταρε άστοχα. Ο Αυστραλός δεν πίστευε τι έχασε, το ίδιο και οι συμπαίκτες, αλλά και φυσικά όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το γήπεδο ή την τηλεόραση. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια συνέχιζαν στο ίδιο μομέντουμ, απέναντι σε έναν Βόλο που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην επιθετικότητα των Κρητικών. Το τέταρτο και τελευταίο δοκάρι των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο 38′, πάλι από τον Τοράλ, με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο Ισπανός είχε ένα γκολ και δύο δοκάρια σε 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μισού με Ρεγκατέν και Φαν Βέερτ. Ήταν επί της ουσίας η πρώτη φορά που… αγχώθηκε στο παιχνίδι ο Βάτερμαν.

Τοράλ με… φόρα

Ο ΟΦΗ δεδομένα άξιζε δεύτερο γκολ στο πρώτο 45λεπτο και το βρήκε στο 50′ με τον Τοράλ. Ο Ισπανός με εξαιρετικό σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν και έγραψε το 0-2.

Δύο δοκάρια και δύο γκολ για τον Ισπανό. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Βόλος άρχισε να κρατά τη μπάλα περισσότερο και να ψάχνει τρόπο να μειώσει. Έφτασε κοντά, δίχως να το πετύχει, στο 57′, όταν η κεφαλιά του Μπαρτόλο αποκρούστηκε από τον Βάτερμαν. Οι φιλοξενούμενοι σε καμία στιγμή δεν έδειχναν την ίδια εντυπωσιακή εικόνα στο δεύτερο μισό, αλλά κρατούσαν και σχετικά εύκολα το προβάδισμα.

Δοκάρι ο Φαν Βέερτ, το πέμπτο του αγώνα

Στο 69′ ο Βούρος παραλίγο να σπρώξει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Πασαλίδης απομάκρυνε προτού αυτή περάσει τη γραμμή, ενώ στο 76′ ο Φαν Βέερτ έκανε κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολλανδός φορ προσπάθησε να σκοράρει τόσο στο 82′ όσο και στο 89′, αλλά οι κεφαλιές που επιχείρησε δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά ο προπονητής του Βόλου έριξε ό,τι επιθετικό είχε στη διάθεσή του, αλλά η εστία του Βάτερμαν δεν παραβιάστηκε ποτέ.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκιουλέν (87′ Τερεζίου), Ρίνερ, Φεράρι, Τσοκάνης, Νίνης (46΄’ Φερνάντες), Ρεγκατέν, Ορός (79′ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φαν Φέερτ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας)
: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (71′ Διαμαντής), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράλ (79′ Σελίμοβιτς), Καμάου (65′ Γρίβας), Λάμπρου (78′ Στάικος), Φαν Ντάινεν (78′ Καστάνιος).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις