Πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες για την πρώτη …Νίκη

Η Νίκη πέταξε στα σκουπίδια μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο της τρίποντο απέναντι στη λειψή ομάδα του Απόλλωνα Πόντου. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε στον πάγκο της μόνο τρεις ποδοσφαιριστές και ο ένας ήταν τερματοφύλακας.

Η Νίκη πλήρωσε την επιθετική αφλογιστία της καθώς μπορεί να δημιούργησε σωρεία ευκαιριών ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Για την ακρίβεια η μπάλα κούνησε το πλεκτό του Απόλλωνα στο 45’ όμως ο βοηθός είχε αντίθετη άποψη, ακυρώνοντας το γκολ του Ροχάνο ως οφσάιντ.

Έτσι οι «Βολιώτες» μετά από τρία ματς στο πρωτάθλημα της SL2 μετρούν τρεις ισοπαλίες. Δύο εκτός έδρας με Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου και μία εντός έδρας με τη Βέροια. Δεύτερο ματς στη Θεσσαλονίκη, δεύτερη ισοπαλία και μάλιστα χωρίς γκολ για τη Νίκη.

Με το ίδιο σχήμα η Νίκη

Το ίδιο σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού με τη Βέροια, παρέταξε ο Αλέκος Βοσνιάδης, στο γήπεδο του Μακεδονικού, κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου. Ο Μπάγιτς υπερασπίστηκε την εστία, με τους Αλιατίδη, Γρομητσάρη και Ανδέου να αποτελούν την τριάδα των στόπερ. Πάνος και Τζοβάρας κάλυψαν τις δύο πτέρυγες της άμυνας και της επίθεσης, με τους Τσουκαλά και Παναγιωτίδη να τοποθετούνται στον άξονα σε ρόλο αμυντικών  μέσων. Ο Λούκας Γκαρσία κινήθηκε μπροστά από τα αμυντικά χαφ και τους Ροχάνο και Τζιώρα να γεμίζουν την περιοχή των αντιπάλων.

Φουριόζα αλλά άστοχη η Νίκη

Με στόχο να πετύχει το γκολ που θα της έδινε σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη, μπήκαν οι Βολιώτες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Μακεδονικού. Πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα, η Νίκη είχε προλάβει να σπαταλήσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 2’ ο Τζιώρας σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Πολίτης απόκρουσε προσωρινά, με τον Πάνο να αποτυγχάνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα Ο Τζιώρας από το ύψος της μικρής περιοχής και χωρίς πίεση αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των παικτών του Αλέκου Βοσνιάδη, που συνέχισαν ωστόσο να ψάχνουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα καρέ. Στο 20’ ήταν η σειρά του Τζοβάρα να αγγίξει το 0-1, όμως το σουτ του παίκτη της Νίκης κόντραρε στον Καλογέρη και απομακρύνθηκε. Δύο λεπτά αργότερα ο Πάνος δεν ευστόχησε σε απ’ ευθείας σουτ που επιχείρησε σε κόρνερ του Γκαρσία.

Μπορεί ο Απόλλων να έβαλε δύσκολα στη Νίκη, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφταναν στην πηγή χωρίς όμως να πίνουν νερό. Στο 36’ ο Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει με το αριστερό, όμως ο Αμαραντίδης επενέβη σωτήρια για την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα πλάγιο άουτ.

Ζήτησε πέναλτι η Νίκη

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η Νίκη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ροχάνο από τον Καλαϊτζίδη, όμως ο κ. Αλάμπεης έδειξε «παίζετε», ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας. Οι διαμαρτυρίες για τη φάση συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Με τον Απόλλωνα να ροκανίζει τον χρόνο από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, υπό την ανοχή του κ. Αλάμπεη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα της Νίκης βελτιώθηκε μετά το φρεσκάρισμα της ομάδας με τις αλλαγές του Αλέκου Βοσνιάδη, από το 60’ και μετά. Στο 64’ ο Ροχάνο σκόραρε όμως ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ, ανοίγοντας νέο γύρο διαμαρτυριών.

Σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε

Στη συνέχεια η Νίκη πίεσε όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα που θα της έδινε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα. Τα σουτ του Γκαρσία από καλή θέση στο 69’ και στο 70’ κόντραραν και απομακρύνθηκαν, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το δυνατό σουτ του Πάνου στο 83’. Η Νίκη στις καθυστερήσεις σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 90’ ο Πολίτης έπεσε στη γωνία του και απόκρουσε την κεφαλιά του Κάσσου από κοντά ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Παναγιωτίδη πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Πολίτης, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ν’νομό, Μπαργκάν, Καλογέρης, Ζαχαράκης, Αμαραντίδης, Παπαϊωάννου, Ξιφιλίνος (62’ Δεινόπαπας), Φράγκος

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας (61’ Κάσσος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης (69’ Βλαχομήτρος), Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης, Γκαρσία, Ροχάνο, Τζιώρας (62’ Κυριακίδης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις