Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-2 τον Απόλλωνα Πόντου (pic & vid)

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League 2, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πόντου με 3-2.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δύο τέρματα στα πρώτα έξι λεπτά με τον Σιαφά και καθάρισαν “θεωρητικά” ένα ματς που ωστόσο είχε πολύ δρόμο μπροστά του. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέβασε “στροφές”, ο Απόλλων δεν έδειχνε σημάδια αντίδρασης και οι δύο ομάδες πήγαν “σβηστά” έως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Φίλιππος Σκοπελίτης “κλείδωσε” το τρίποντο στο 53′ μετά από δοκάρι του Σιαφά και τα υπόλοιπα λεπτά έμοιαζαν τυπική διαδικασία.

Το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού Β.:

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των παικτών του Γιώργου Βαζάκα, αρχικά μείωσαν στο 56′ με τον Καλογέρη και άγχωσαν τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά καθώς έφτασαν σε απόσταση βολής με τέρμα του Δαλιανόπουλου στο 87′.

Τέλος καλό, όλα καλά εντέλει για τον Ολυμπιακό Βόλου που μπορεί να κατέκτησε το πρώτο του τρίποντο, ωστόσο για ακόμη ένα ματς παραβιάστηκε η εστία του, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, με 8 τέρματα παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια.

Διπλό χτύπημα από τα αποδυτήρια

Πριν καλά καλά οι δύο ομάδες προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου του Σταδίου της Νεάπολης, ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ. Ο Γραικός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Όσκαρ Σιαφά να πλασάρει εύστοχα. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πριν την αντίδραση των φιλοξενούμενων στο γκολ που δέχθηκαν, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Γραικός την ασίστ και ο Σιαφά εκτελεστής, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά η πάσα ήταν κάθετη.

Το γρήγορο 2-0 απογοήτευσε τους φιλοξενούμενους και «κοίμησε» τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός Βόλου κρατούσε εύκολα το υπέρ του σκορ, χωρίς ωστόσο να προσπαθεί για την επίτευξη και τρίτου τέρματος. Ο Απόλλων ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση, με αποτέλεσμα το ματς να πάει σβηστά μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Τρίτωσε το …καλό, αγχώθηκε στο τέλος

Μόλις στο 53’ ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε τρία τα τέρματά του και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς, βάσει της εικόνας και των αντιπάλων μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Ωστόσο, η αδικαιολόγητη χαλαρότητα των παικτών του Γιώργου Βαζάκα, λίγο έλειψε να μετατραπεί η εύκολη νίκη, σε μία εφιαλτική ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-1 στο 56’ με τον Καλογέρη και στο 87’ ο Δαλιανόπουλος με πλασέ μέσα από την έφερε το σκορ σε απόσταση βολής. Στη συνέχεια ένα σουτ του Ενομό δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοβ και ο Ολυμπιακός Βόλου κατέκτησε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Γ. Βαζάκας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Ναά (83’ Κόκας), Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης (73’ Χατζής), Κόλα, Κουντουριώτης, Βερνάρδος, Μπάτροβις (61’ Κατσούκης), Σιαφά (61’ Σουλεϊμάν).

Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Φράγκος, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ζαχαράκης, Καλαϊζίδης, Σουντουρά, Παπαϊωάννου, Ξιφολίνος (73’ Μπαργκάν), Δεινόπαπας (46’ Ενομό).

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)
Βοηθοί: Αραβίδης (Αθηνών), Πριόνας (Ευβοίας)
4ος διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις