«Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στη μη διεξαγωγή του αγώνα Καβάλα – Αναγέννηση Καρδίτσας.

Για δεύτερη φορά η Καβάλα βρέθηκε την Τετάρτη (24/11) ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Αυτή τη φορά για να απολογηθεί σχετικά με τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης της 2ης στροφής απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο δικηγόρος της Καβάλας, Παναγιώτης Μπιλίρης ανέπτυξε τις ίδιες θέσεις με αυτές της υπόθεσης του αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου και αποκάλυψε ότι ακόμα αναμένει το σκεπτικό της πρώτης απόφασης! Ωστόσο, έχει ήδη κατατεθεί έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την προσεχή εβδομάδα. Μίλησε για ανωτέρα βία και σημείωσε:

«Επικαλούμαστε ανωτέρα βία. Η Καβάλα πήρε πιστοποιητικό στις 5/10 και έχασε τις μεταγραφικές περιόδους. Μας δόθηκε προθεσμία από τη λίγκα να βρούμε παίκτες. Η FIFA απέρριψε το αίτημά μας και πήγαμε στη λύση των πρώτων εγγραφών. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, να εγγράφει ΠΑΕ ερασιτέχνες πρώτη φορά. Ανεβάσαμε 14 αιτήσεις στο DTMS και το τμήμα μητρώου δελτίων δεν έκανε καμία ενέργεια για 14 ημέρες. Τέλη Οκτωβρίου μας τις απέρριψε. Πήγαμε στην Ε.Ι.Μ. και όρισε δικάσιμο μετά από 10 ημέρες και αφού είχαμε στείλει εξώδικο. Απέρριψε την αίτησή μας, πήγαμε στο Διαιτητικό και δικαιωθήκαμε στις 11 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε δεν είχαμε δελτία, ενώ ακόμα περιμένουμε το σκεπτικό της πρώτης απόφασης για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου.

Έπρεπε, λοιπόν, να κάνουμε νέες αιτήσεις στο DTMS και να γίνουν διαδικασίες ως τις 13/11, κάτι που ήταν αδύνατο. Οι εγκρίσεις από την ΕΠΟ έγιναν την Παρασκευή τα ξημερώματα. Στις 13/11 η ομάδα δεν είχε παίκτες. Τα δελτία τα παρέλαβα στις 19/11 και από τότε η Καβάλα παίζει κανονικά. Γνωρίζω ότι η Καβάλα έχει διοικητικά ευθύνες. Κατάφερε, όμως να παίξει. Είναι αδύναμη, χάνει, αλλά ας χάνει έστω στο γήπεδο. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, αν όχι ανωτέρα βία.

«Η Καβάλα είχε όλο τον χρόνο, αλλά όχι και άδεια διεξαγωγής»

Ο νομικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Χάρης Γρηγορίου υποστήριξε ότι μία αλλαγή ιδιότητας ποδοσφαιριστή διαρκεί… τρία λεπτά και τόνισε:

«Δεν υπάρχει ανωτέρα βία. Στις 11/11 η Καβάλα είχε 14 νέες εγγραφές. Την Παρασκευή (12/11) το σύστημα ήταν ανοικτό. Η Καβάλα έπρεπε να έχει φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαιώσης μη οφειλής για να τις βάλει στο σύστημα. Εμείς για να αλλάξουμε ιδιότητα στον ποδοσφαιριστή μας, Παναγιώτη Ζάγγο, κάναμε την αίτηση στο DTMS στις 11.57 της 24ης Σεπτεμβρίου και έγινε επαγγελματίας στις 12.00. Άρα, είχαν όλο τον χρόνο κι εκείνοι να εκδώσουν δελτία.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα η Καβάλα δεν είχε άδεια διεξαγωγής. Ασχέτως των δελτίων δεν είχε μεριμνήσει καν για άδεια. Αν δεν έχεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν μπορείς να βγάλεις δελτία. Η Ζάκυνθος κατάφερε και έπαιξε τη 2η αγωνιστική».

Ο Μπιλίρης απάντησε στη δευτερολογία του:

«Η περίπτωση της Ζακύνθου είναι διαφορετική. Είχε απόφαση του Διαιτητικού μία εβδομάδα πριν. Η Καβάλα είχε όλα τα δικαιολογητικά για να εκδώσει δελτία από τις 16 Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά στην άδεια διεξαγωγής, στείλαμε από την Τετάρτη έγγραφο στη διοργανώτρια σχετικά με το κώλυμά μας και η άδεια ήταν περιττή. Μέχρι τότε, άλλωστε, δεν είχαμε στα χέρια μας απόφαση του Διαιτητικού».

Ο αθλητικός δικαστής έδωσε προθεσμία για υπομνήματα ως την Παρασκευή (26/11), ώστε να βγάλει άμεσα απόφαση.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις