Παπακωνσταντίνου: «Κρίμα μια μειοψηφία να αλλάζει αυτό που πρεσβεύουμε»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM με οικοδεσπότη τον Γιώργο Μαστρογιάννη, φιλοξενήθηκαν ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης Βενέτης και ο Γιάννης Καζεπίδης. Ο μεγαλομέτοχος και ο αντιπροέδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ., συμφώνησαν πως πρέπει τα φαινόμενα βίας που προκαλούν μόνο ζημιά στον σύλλογο να εξαλειφθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν όπως αποδόθηκαν από την εφημερίδα «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ»:

Για την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας:

Β. Βενέτης: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι όπως όλα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Η Αναγέννηση ανήκει σ’ ένα γκρουπ ομάδων, το οποίο φαίνεται ότι θα διεκδικήσει τις πρώτες θέσεις».

Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της Νίκης:

Β. Βενέτης: «Περάσαμε διάφορα στην αρχή του πρωταθλήματος, τα έχει πει και ο προπονητής. Είχαμε κρούσματα κορωνοϊού και αυτό μας έβγαλε από τον ρυθμό. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχαμε πλήρες ρόστερ και ευελπιστώ ότι τελειώσαμε από αυτό, γιατί οι υπόλοιποι είναι εμβολιασμένοι. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα από εδώ και μπρος».

Για το ότι η Νίκη θα μπορούσε να μην κατεβεί στην πρεμιέρα εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού:

Β. Βενέτης: «Έχουμε πει ότι είμαστε από τις ομάδες, που δεν θα ψάξουν να βρουν δικαιολογίες για να μην αγωνιστούν ή για να πάνε παραπίσω τα παιχνίδια. Άλλωστε το ρόστερ της ομάδας διαθέτει άξιους αντικαταστάτες. Βέβαια σε περίπτωση που έχουμε πάνω από επτά κρούσματα, δεν θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε, διότι αυτό προβλέπουν οι διατάξεις. Ωστόσο νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από αυτό το στάδιο και δεν θα αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοια κατάσταση».

Για το αν θα χρειαστεί να αυξηθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών:

Β. Βενέτης: «Η επιδίωξη του προπονητή είναι να είμαστε ομάδα. Για παράδειγμα με την Αναγέννηση Καρδίτσας μπήκε ο Βλαχομήτρος στο 65’ και σκόραρε. Δηλαδή θα μπει ο Βλαχομήτρος στη νοοτροπία ότι δεν ήταν βασικός; Νομίζω ότι όλα τα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ είναι μία ομάδα. Τώρα ποιος θα είναι βασικός και ποιος θα μπει μετά, δεν έχει σημασία. Μπορεί ένας παίκτης που θα μπει στο 60’ να αποδειχθεί πιο σημαντικός».

Αλ. Παπακωνσταντίνου: «Σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα, που θα έχουμε 32 αγώνες, ενώ έχουμε προχωρήσει και στο Κύπελλο, θεωρώ ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του ποιος θα παίξει βασικός. Βλέπουμε ότι αλλάζουν διαρκώς τα πλάνα του προπονητή, η τακτική, οι σχηματισμοί, η ενδεκάδα. Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής σχεδόν όλοι οι παίκτες και είμαστε στην 4η αγωνιστική. Είναι σημαντικό σε μία ομάδα να καταλάβουν όλοι -και το έχουν καταλάβει στη Νίκη- ότι δεν υπάρχει βασικός ή αναπληρωματικός. Σίγουρα θα έχουμε τραυματισμούς και κάρτες. Αυτό που θέλει ο προπονητής είναι να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη.

Πλέον όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 και οφείλουμε να λειτουργούμε επαγγελματικά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεταγραφική περίοδος δεν σου είναι αδιάφορη. Είναι μια ευκαιρία για να κάνεις προσαρμογές ή να προσθέσεις κάτι. Πάντα κοιτάζουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Είναι θέμα προπονητή να κάνει εισήγηση για το ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση και μετά είναι θέμα διοίκησης να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Πρέπει να έχεις μια εικόνα από πριν για τους ποδοσφαιριστές, να έχεις κάνει σκάουτινγκ και να πάρεις πληροφορίες ακόμη και για τον χαρακτήρα τους. Ακόμη δεν ξέρω τι θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο, αλλά το ότι θα λειτουργήσουμε επαγγελματικά αυτό είναι δεδομένο.

Θεωρώ ότι είναι λάθος να έχεις ρόστερ 30 παικτών, γιατί μετά χαλάνε οι ισορροπίες. Επίσης πρέπει να κοιτάξεις να φέρεις κάποιον καλύτερο από αυτόν που ήδη υπάρχει ή να δεις κάποιον μέσω βίντεο ή σκάουτινγκ και στην πράξη να μην σου βγει. Να φτιάξεις ομάδα τον Ιανουάριο είναι αδύνατον. Χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις και να μην κινδυνέψεις να χαλάσεις το ομαδικό κλίμα».

Για τη βαριά ποινή των δύο αγωνιστικών:

Β. Βενέτης: «Είναι θέμα του οργανισμού «Νίκη Βόλου». Θα γίνουν κάποιες συναντήσεις από Δευτέρα όπου παρών θα είναι και ο Αλέξης. Θα κοιτάξουμε να αμυνθούμε σε αυτό με τον καλύτερο τρόπο, γιατί ο πειθαρχικός κώδικας έχει γίνει πάρα πολύ αυστηρός. Όλος ο οργανισμός «Νίκη Βόλου» θα πρέπει να καταλάβει ότι απρεπείς συμπεριφορές ανήκουν στο παρελθόν, δεν βοηθούν, παρά μόνο κακό προξενούν. Όσοι θέλουν να μπουν σε τέτοιες μεθοδολογίες, δεν θα ανήκουν στον οργανισμό «Νίκη Βόλου», γιατί μόνο ζημιά προκαλούν. Όσοι ασχολούνται με την ομάδα οφείλουμε να αμυνθούμε σ’ αυτόν τον κίνδυνο. Όσες ομάδες δεν μπορούν να το ελέγξουν, θα έχουν προβλήματα. Εμείς με το «καλημέρα» είχαμε αυτή τη μεγάλη τιμωρία. Αν δεν το λύσουμε, θα το θεωρήσω μεγάλη αποτυχία. Θα είναι ένας λόγος να μην υπάρχω στην ομάδα».

Για το ότι η Νίκη δεν δικαιώθηκε στην έφεση:

Αλ. Παπακωνσταντίνου: «Με την ολιστική μελέτη έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και είναι σωστή η κατεύθυνση που έχει το κράτος, γιατί το πρόβλημα από εκεί ξεκινάει. Ουσιαστικά από τη στιγμή που ένα δικαστήριο αποδέχεται όσα έγραψε η αστυνομία δεν γίνονταν να αλλάξει κάτι νομότυπα, έστω κι αν στην Ελλάδα όλα γίνονται».

Β. Βενέτης: «Αυτό που διάβασα εγώ στο κατηγορητήριο, και στην έκθεση της αστυνομίας, η ποινή ήταν από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 25 έως 500 χιλιάδες ευρώ. Εμείς πήγαμε στο πιο χαμηλό από την αρχή. Για να γίνονταν κάτι άλλο έπρεπε να πάμε σε άλλο κατηγορητήριο. Έπρεπε να βγει «ψεύτικη» η έκθεση της αστυνομίας».

Για το θέμα των επεισοδίων:

Β. Βενέτης: «Το πρόβλημα είναι ολόκληρου του οργανισμού της Νίκης, το έχω πει από την αρχή. Δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι, είναι όλοι. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όποιος προξενεί τέτοιου είδους καταστάσεις, δεν είναι Νίκη Βόλου. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι μπαίνουν μες στο γήπεδο. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αυτό σημαίνει μεγάλη τιμωρία για την ομάδα. Δεν ξεπερνιούνται αυτά πλέον. Οι παλιοί μέθοδοι έχουν ξεπεραστεί. Όποιος δεν το καταλάβει αυτό και δεν ακολουθήσει τη ροή των πραγμάτων, θα βρεθεί κατηγορούμενος και σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να διαλύσει και την ομάδα. Αυτές οι καταστάσεις πλέον τιμωρούνται».

Αλ. Παπακωνσταντίνου: «Πέρα από το οικονομικό υπάρχει κι άλλο θέμα. Για εμένα και σαν ομάδα είναι κρίμα μια μειοψηφία να αλλάζει αυτό που πρεσβεύουμε, δίνοντας πατήματα σε κάποιον δημοσιογράφο, σάιτ και παρατρεχάμενο να βγάζει μια εικόνα για την ομάδα που δεν ισχύει. Η βία δεν είναι μαγκιά. Το νόημα της μαγκιάς έχει αλλάξει πάρα πολύ, κι αυτοί που έχουν μείνει 20-30 χρόνια πίσω αργά ή γρήγορα θα έχουν κακό τέλος.

Πρέπει πλέον σαν οργανισμός να αντιληφθούμε πως είμαστε σε μία πολύ επαγγελματική κατηγορία, ένα σκαλοπάτι κάτω από τη Σούπερ Λιγκ 1. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα κι αυτό έχει να κάνει με οργανωτικά, διοικητικά, τους οπαδούς, τους φιλάθλους, κι αυτό τονίζουμε και από το καλοκαίρι και από τότε που αναλάβαμε την ομάδα. Αυτή η ομάδα θα πάει όσο μακριά μπορεί ο κόσμος. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε που είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Όταν τα σάιτ και τα ραδιόφωνα σε παρουσιάζουν άδικα ως μια ομάδα βίαιη και δίνεις ένα δικαίωμα να σε στοχοποιήσουν, είναι κρίμα. Είναι άδικο να στερείται ο φίλαθλος και ο κάτοχος διαρκείας να δει τον αγώνα με την Αναγέννηση και τον Παναιτωλικό.

Αυτά θα τα λύσουμε οικογενειακά και θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν το καταφέρουμε. Πιστεύω να μας ακούσουν (σ.σ. οι οργανωμένοι), θα πάρουμε κι εμείς κάποια μέτρα κι από κει και πέρα κοιτάζουμε μπροστά και προχωράμε».

Για το «παρών» του Αχιλλέα Μπέου στους εντός έδρας αγώνες της Νίκης:

Β. Βενέτης «Είναι ηθικοί αυτουργοί αυτοί που προσπαθούν να συνδέσουν μια κατάσταση. Δηλαδή τι; Ο δήμαρχος ασκεί διοίκηση στη Νίκη Βόλου; Ας μην τρελαθούμε. Όποιος έρχεται στο γήπεδο που δεν κάνει ζημιά και δεν προκαλεί είναι ευπρόσδεκτος. Από κει και πέρα αν δημιουργηθούν τέτοιου είδους προβλήματα, σίγουρα θα πάρουμε τα μέτρα μας. Αυτή η προσπάθεια σύνδεσης της Νίκης Βόλου με τον δήμαρχο είναι κωμική. Επειδή ζούμε σε μια πόλη και το DNA της Νίκης το να λέγονται και να αφήνονται υπόνοιες για αυτό το θέμα δεν χωράει κουβέντα».

Συνάντηση διοίκησης με τους οργανωμένους
Εκτός από τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη καλεσμένος του Γιώργου Μαστρογιάννη ήταν και ο υπεύθυνος κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης της ΠΑΕ Νίκη, Γιάννης Καζεπίδης. Ο κ. Καζεπίδης αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση μεταξύ των διοικούντων και των οργανωμένων οπαδών, προκειμένου να μην επαναληφθεί το δυσάρεστο συμβάν στα Τρίκαλα.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις