Ελευθερόπουλος: Αν μιλήσω δεν θα ξαναδουλέψω… Αδιανόητα πράγματα με στημένα

Συνέντευξη στους betarades παραχώρησε ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας μεταξύ άλλων για την κατάσταση της SL2, τον επόμενο σταθμό του καθώς, το πλάνο που… δεν υπάρχει στους περισσότερους ελληνικούς συλλόγους και το στοίχημα.

Για το αν είναι έτοιμος για τον επόμενο σταθμό του: «Εγώ είμαι πάντα έτοιμος να αναλάβω οποιαδήποτε ομάδα. Η SL1 πολλές φορές είναι ακόμα πιο εύκολη προπονητικά από την SL2. Καλώς η κακώς όμως, εμείς στην αγορά εργασίας είμαστε πιο κοντά στην SL2 παρά στην SL1. Aπό εκεί και πέρα παίζει ρόλο το πλάνο που θέλει να ακολουθήσει ο κάθε σύλλογος για να επέλθει συμφωνία. Θα πήγαινα οπουδήποτε δεν έχω θέμα ούτε με πόλη ούτε με ομάδα. Πάντα με τον συνεργάτη μου, τον Στέλιο Βενετίδη. Δεν τον βλέπω ως βοηθό, αλλά ως συνεργάτη».

Για την κατάσταση στην SL2: «Τι να πρωτοπώ για τις διοικήσεις που έχουμε στην Ελλάδα. Αν μιλήσω δεν θα ξαναδουλέψω ποτέ. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η SL2 που είναι η πιο σημαντική δεξαμενή όλων των πρωταθλημάτων, να έχει γίνει μια μεγάλη Γ’ Εθνική. Πως μια ομάδα θα βγάλει τον ισολογισμό; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνει με καθαρό τρόπο. Με 100 εισιτήρια; Χωρίς φανέλες, χωρίς γήπεδα, χωρίς ακαδημίες».
Για το στοίχημα και τα στημένα στην Ελλάδα: «Γίνονται αδιανόητα πράγματα. Απλά δεν έχεις αποδείξεις. Μιλάμε για ακριβές σκορ. Τι παρωδία είναι αυτή; Μεγάλη ντροπή. Καμία ομάδα δεν μπορεί να βγάλει με νόμιμο τρόπο τα έσοδά της για να φτάσει στην SL2. Δεν φταίνε οι παράγοντες. Φταίει το πλαίσιο».
Για τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών σωματείων και μεγαλομετόχων«Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από το μη ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που είπα και πιο πριν. Πως μια ομάδα-επιχείρηση μπορεί να είναι κερδοφόρα; Να πουλήσει εισιτήρια, φανέλες και έσοδα. Χρειάζεται ποδοσφαιρική σκέψη στη διοίκηση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πόσοι από τους Έλληνες παράγοντες έχουν ποδοσφαιρική σκέψη; Ή αν δεν έχουν οι ίδιοι, να έχουν οι στενοί τους συνεργάτες. Βλέπεις ότι ο Νταμπίζας που είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός διευθυντής δεν δουλεύει. Ο Ίβιτς δεν δουλεύει. Δες πόσο αναλώσιμοι είναι. Οι πρόεδροι θέλουνε μόνο «yes men». Οι μόνοι που έκαναν καλή έρευνα και είχαν πλάνο τεραετίας – πενταετίας ήταν στον ΟΦΗ ο κύριος Σαμαράς, που άφησε τον Μπούση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις