Διπλό με τριάρα στην Κατερίνη, για τη Νίκη που επιστρέφει…

Η Νίκη Βόλου ήταν το φαβορί πριν το ματς με τον Πιερικό κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 8′ όταν αποβλήθηκε δικαίως ο Γιαλαμίδης.

Οι Βολιώτες επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και αφού στρίμωξαν στα σχοινιά τους γηπεδούχους, πέτυχαν το πρώτο τους γκολ με τον Γκαρσία στο 33′. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για να “κλειδώσουν” το τρίποντο μ’ ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο πρώτο μέρος παρά τις προσπάθειες και τις ευκαιρίες, ήρθε όμως στο 68′ με τον Παναγιωτίδη να πλασάρει εύστοχα, δικαιώνοντας πλήρως τον προπονητή του που τον είχε περάσει στο παιχνίδι, λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο θρίαμβος της Νίκης ολοκληρώθηκε με γκολ του Βλαχομήτρου στο 73′.

Με δέκα ο Πιερικός από το 8′

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το τέρμα νωρίς. Μόλις στο 3′ ο Τζοβάρας θα βγάλει κάθετα στον Τσουκαλά που έβγαινε τετ α τετ με τον Γαλάνη, όμως γλίστρησε κι έχασε την ευκαιρία.

Στο 8′ ο Πιερικός θα μείνει με δέκα παίκτες όταν ο Γιαλαμίδης θα γκρεμίσει τον Ροχάνο που έβγαινε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο διαιτητής θα του δείξει την κόκκινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να παίζουν στο υπόλοιπο διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι παίκτες της Νίκης δεν κατάφερναν να φτάνουν απειλητικά στα καρέ του Γαλάνη. Από το 25′ και μετά η βολιώτικη ομάδα ανέβασε στροφές και στρίμωξε στα σχοινιά τον Πιερικό. Στο 25′ Πάνος μέσα από την περιοχή έστρωσε στον Ροχάνο, αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής βρήκε αέρα στο σουτ που επιχείρησε, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα σε κόρνερ του του Μιράντα από τα αριστερά, οι παίκτες της Νίκης θα παίξουν βόλεϊ με κεφαλιές, με τον Τσουκαλά από καλή θέση να στέλνει την μπάλα με το κεφάλι άουτ. Στο 28′ ο Ροχάνο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε συρτή σέντρα του Βλαχομήτρου από τα αριστερά και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους με τον Λούκας Γκαρσία.

Γκολάρα του Λούκας Γκαρσία

Αφού δεν μπήκαν τα εύκολα γκολ, στο 33′ μίλησε η κλάση του Λούκας Γκαρσία που με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής, σε σέντρα του Ροχάνο, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γαλάνη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει όμως η προβολή του Μηλιώτη στη σέντρα του Χαντζάρα πέρασε άουτ. Στο 38′ η Νίκη άγγιξε το 0-2, με την κεφαλιά του Γρομητσάρη να εξουδετερώνεται από τον πορτιέρε των γηπεδούχων.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βλαχομήτρος επιχείρησε να σκοράρει με γυριστό, εντυπωσιακό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Κατέβασε στροφές αλλά πέτυχε ακόμη δύο γκολ

Η Νίκη στο 2ο ημίχρονο κατέβασε στροφές, παίζοντας πιο πειθαρχημένα και ψάχνοντας το δεύτερο γκολ με υπομονή και πλάνο. Στο 65′ ο Πιερικός λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Καρβούνης με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Αυτή η ευκαιρία των γηπεδούχων, ξύπνησε τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη και τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν το δεύτερο τέρμα τους. Σκόρερ ο Παναγιωτίδης που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, δέκα λεπτά νωρίτερα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Ξενοφώντα Πάνο. Ο Τζοβάρας σέρβιρε στην καρδιά της άμυνας με τον επερχόμενο Παναγιωτίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-2 απογοήτευσε τους ήδη κουρασμένους γηπεδούχους και έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους. Το 0-3 δεν άργησε να έρθει με σκόρερ τον Βλαχομήτρο που με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες της Νίκης έκαναν διαχείριση του σκορ καθώς ακολουθεί την Τετάρτη, παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Καγκελίδης (81′ Παπουτζίδης), Καρβούνης, Παντελιάδης, Εμπουσί, Γιαλαμίδης, Ίτσιος (60′ Μπουόλι), Ζαφειράκης (81′ Καρανάτσιος), Χαντζάρας (60′ Κριμιτζάς)

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (60′ Παναγιωτίδης),Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (80′ Τσιμπούκας), Τσουκαλάς (80′ Μέτσε ), Βλαχομήτρος ( 73′ Βασιλείου), Μιράντα, Γκαρσία (73′ Κάσσος), Ροχάνο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις