Καγιέχα: Θα δουλέψουμε για να αλλάξει επίπεδο ο Ολυμπιακός

Σε εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου παρουσίασε το νέο προπονητή της ομάδας, Ισπανό Μάνου Καγιέχα, τον συνεργάτη του, επίσης Ισπανό Τζον Μάθα και τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργο Ράλλη. Όλοι τους υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερό του εαυτό και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Στην αρχή το λόγο πήρε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Δημήτρης Πέγιος, ο οποίος παρουσίασε τα νέα άτομα του τεχνικού επιτελείου, τονίζοντας σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το νέο μας προπονητή, ο οποίος προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, την Ισπανία. Είναι η πρώτη φορά που η παρούσα διοίκηση, από το 2016 που έχει αναλάβει την ομάδα, με πρόεδρο τον κ. Μαυρονάσιο και μεγαλομέτοχο τον κ. Τσιμπανάκο, επέλεξαν να φέρουν ξένο προπονητή στον Ολυμπιακό, για να διαχειριστεί το αγωνιστικό- και όχι μόνο- κομμάτι της ομάδας.

Είναι γεγονός, πως από το καλοκαίρι είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις, ωστόσο, για κάποιους τυπικούς λόγους δεν είχε ευδοκιμήσει η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η διοίκηση του Ολυμπιακού φρόντισε, βλέποντας κάποια θέματα στην ομάδα, να προβεί σε ριζικές αλλαγές και να φέρει προπονητή στο σύλλογο τον Μάνου Καγιέχα, έναν προπονητή με πλούσιο βιογραφικό. Έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες. Από πλευράς διοίκησης θα του δοθούν τα εχέγγυα και ο χρόνος για να δείξει τις δυνατότητές του, όπως έκανε και στις ομάδες που έχει εργαστεί στο παρελθόν.

Στο προπονητικό τιμ εκτός του Μάνου Καγιέχα, assistant coach θα είναι ο Τζον Μάθα, ο οποίος αποτελεί επιλογή του προπονητή. Επίσης, προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Γιώργος Ράλλης, ενώ στο τιμ παραμένουν ο Γιάννης Λάλας, ως βοηθός προπονητή και ο Δημήτρης Μούρας, ο γυμναστής της ομάδας».

Καγιέχα: Θα δουλέψουμε για να αλλάξει επίπεδο ο Ολυμπιακός

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μάνου Καγιέχα, με τον Ισπανό προπονητή να αναφέρει για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Οι συνθήκες δουλειάς στην ομάδα είναι πολύ καλές. Έχω έρθει σ’ έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Η πόλη μου αρέσει πολύ. Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να δουλέψουμε με την ομάδα και όλοι μαζί να αλλάξουμε επίπεδο. Βλέπω, ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έχει ένα θαυμάσιο αθλητικό κέντρο και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για την άποψή του για το ρόστερ της ομάδας: «Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολύ καλοί. Θέλω να περάσω την ποδοσφαιρική φιλοσοφία μου στην ομάδα και οι παίκτες να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Χρειάζομαι, ωστόσο, λίγο χρόνο γι’ αυτό. Μιλάω με τους ποδοσφαιριστές μετά από κάθε προπόνηση, τους ρωτάω κάποια πράγματα πώς τα βλέπουν, αν τους αρέσει η προπόνηση που κάνω, αν τους αρέσει η μεθοδολογία που έχω και πιστεύω πως η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο για να είναι αυτή που πρέπει μέσα στο γήπεδο».

Για τη φιλοσοφία τον οποίο διακρίνει, ως προπονητή: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό και είναι το ίδιο στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Αγγλία, σε όλο τον κόσμο. Όσο περισσότερο μία ομάδα έχει την μπάλα στην κατοχή της, έχει και περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει. Όταν, όμως, χάνουμε την μπάλα, θέλω η ομάδα μου να πρεσάρει πολύ για να έχει ξανά κατοχή. Η λογική στο ποδόσφαιρο είναι ίδια παντού. Θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Διαθέτουμε παίκτες με πολύ καλή ποιότητα και θα πρέπει να δείχνουμε τα καλά στοιχεία μας, ως ομάδα, σε κάθε παιχνίδι».

Για την βαριά ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Καρδίτσα: «Ήταν μια πολύ κακή μέρα στην Καρδίτσα. Εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Σκεφτόμουν συνεχώς το παιχνίδι. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου, ως προπονητής, που η ομάδα μου δέχεται τέσσερα γκολ. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους οπαδούς μας, τους φιλάθλους μας, γιατί αυτός δεν ήταν ο πραγματικός Ολυμπιακός Βόλου. Ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα. Δεν θα ξανασυμβεί. Από δω και πέρα θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να κάνουμε όσο δυνατόν περισσότερες νίκες. Προέχει το ματς του Σαββάτου, το οποίο η ομάδα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε».

Για το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα: «Το σύστημα είναι μία ιδέα. Περισσότερο έχει να κάνει με την μεθοδολογία και όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Όταν έχουμε δύο επιθετικούς στο παιχνίδι, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει πολλούς παίκτες στην επίθεση, για να μπορούμε να σκοράρουμε».

Για τον αν γνωρίζει πράγματα για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Δουλεύω περίπου 10 ώρες την ημέρα και μιλάω συνεχώς με τους συνεργάτες μου για διάφορα πράγματα. Ενημερώνομαι κι από τον τεχνικό διευθυντή και παίρνω πληροφορίες, που ο ίδιος γνωρίζει, για τους αντιπάλους μας. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται καθημερινά για τον Ολυμπιακό Βόλου και όλο το staff κδουλεύει πολύ σκληρά. Ο Γιάννης Λαλάς με βοηθάει με την εμπορία του, το ίδιο και ο Δημήτρης Μούρας. Όλοι όσοι είναι στα γραφεία βοηθούν. Το πιο σημαντικό από όλα είναι, η δική μας ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να μάχεται σε κάθε παιχνίδι και να κερδίζει».

Για το αθλητικό κέντρο που διαθέτει ο Ολυμπιακός«Το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου είναι φανταστικό. Από τότε που έχω έρθει στον Βόλο ο καιρός είναι καλός και υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι προπονήσεις γίνονται χωρίς προβλήματα και όλα είναι τέλεια. Έχουμε τρία γήπεδα, ενώ υπάρχει και ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα, το οποίο θα χρησιμοποιούμε τις ημέρες, όπου οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι καλές».

Για το αν η ομάδα κινείται για να ενισχυθεί στις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να δω και να αξιολογήσω τους ποδοσφαιριστές. Βρισκόμαστε ακόμη στις 2 Δεκεμβρίου. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου που έχουμε μπροστά μας. Οι παίκτες που προπονώ είναι οι καλύτεροι…».

Για το αν έχει ρίξει το βάρος και στον τομέα της ψυχολογίας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ποδοσφαιριστών είναι στο μυαλό. Εάν ξυπνάς το πρωί και έχεις σκυμμένο το κεφάλι, όλη σου η μέρα δεν θα είναι καλή. Έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Αν είσαι ευτυχισμένος και οι γύρω σου θα είναι ευτυχισμένοι. Εγώ θέλω όλη την ημέρα να είμαι χαρούμενος. Είμαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Βόλος είναι μία πανέμορφη πόλη».

Για την ισπανική σχολή ποδοσφαίρου και αν ταιριάζει στην Ελλάδα: «Οι Ισπανοί προπονητές είναι διαφορετικοί από τους Έλληνες. Θέλουμε να παντρέψουμε την ελληνική κουλτούρα με την ισπανική, όσον αφορά τις δύο σχολές ποδοσφαίρου».

Ο Μάνου Καγιέχα έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου διαβάζοντας στα ελληνικά ένα μήνυμα που θέλησε να στείλει τους φιλάθλους της ομάδας και το οποίο έλεγε: «Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, είμαι περήφανος που είμαι εδώ στην πιο ιστορική ομάδα του Βόλου».

Από την πλευρά του ο άμεσος συνεργάτης του Μάνου Καγιέχα, Τζον Μάθα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε τα εξής: «Είμαι αποκλειστικός συνεργάτης του Μάνου Καγιέχα. Η δουλειά μου έχει να κάνει με την ανάλυση του αντιπάλου, με την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών και μαζί με τον προπονητή είχαμε εργαστεί την περασμένη χρονιά στη Λαρέδο. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό  Βόλου να πετύχει τους στόχους του.

Η ομάδα διαθέτει παίκτες με ποιότητα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί.

Για μένα είναι πρόκληση να δουλέψω σε μία ομάδα του εξωτερικού. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, έχω εμπειρία ως βοηθός προπονητή και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό Βόλου».

Τέλος, ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Ράλλης, τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω επαγγελματικά, πράγμα που δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα. Μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά, με χαρακτηρίζει το πάθος και το πρώτο πράγμα που έχω να κάνω, ερχόμενος στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι να πάρω την πιστοποίηση στους τερματοφύλακες. Από αύριο κιόλας θα δηλώσω συμμετοχή για να φοιτήσω στη σχολή. Είναι απαραίτητο και ένα εργαλείο που χρησιμεύει πάρα πολύ. Υπόσχομαι να δώσω τα πάντα για τον Ολυμπιακό, όπως έδινα τα πάντα σε κάθε ομάδα που εργάστηκα. Ένας λόγος παραπάνω, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μία ιστορική ομάδα. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γνωρίζουν ποιος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

πηγή: εφημερίδα “Η Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις