Πικρή ήττα από τον Πιερικό για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε μόνο νίκη σήμερα με τον Πιερικό ώστε να σβήσει τη «φωτιά» της βαριάς ήττας στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση, όμως η ομάδα της Κατερίνης έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς με γκολ του Ζαφειράκη στο 14’ τον υποχρέωσε να φύγει ηττημένος από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε τα εύκολα-δύσκολα και κατάφερε να χάσει από τον Πιερικό που μέχρι τώρα μετρούσε μόλις μία νίκη, αυτή με την αδύναμη Καβάλα στο γήπεδό του. Για το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική συγκομιδή εκτός έδρας, μετρώντας μέχρι την 5η αγωνιστική μόνο ήττες στα παιχνίδια μακριά από την Κατερίνη.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται πλέον να ανέβουν έναν γολγοθά καθώς την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα, έχοντας ήδη δύο σερί ήττες στην πλάτη τους.

Προηγήθηκε ο Πιερικός

Με καλό ρυθμό άρχισε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ.  Μόλις στο 3’ ο Πιερικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με κεφαλιά του Σιαφά που πέρασε άουτ στο 7’ και στο 12’ οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν με σουτ του Ζαφειράκη που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ζαφειράκης δεν έχασε για δεύτερη φορά την ευκαιρία και με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού κανείς δεν έδιωξε σε γέμισμα με πλάγιο του Παντελιάδη.

Πριν ακόμη συνέλθουν οι γηπεδούχοι από το σοκ του 0-1, ο Ζαφειράκης λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα όταν στο 17’ με προσωπική ενέργεια θα πατήσει περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Αναιμική αντίδραση

Στο 23’ ο Σιαφά έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν από θέση βολής δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Γαλάνη που έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Βολιώτες θα ζητήσουν πέναλτι σε ανατροπή του Βερνάρδου, όμως ο κ. Μελτζανίδης έδειξε «παίζετε».

Παρά τη διάθεση και την ενέργεια των παικτών του Μανού Γκαγιέχα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Γαλάνη. Στο 57’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού Βόλου να ακυρωθεί γκολ ως οφσάιντ και στο 61’ ο Βερνάρδος δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Γαλάνη.

Με τον Πιερικό να αμύνεται μαζικά και τον Ολυμπιακό να πιέζει συνεχίστηκε το παιχνίδι στη Νεάπολη. Ούτε το σουτ του Κουντουριώτη στο 70’, ούτε και το πλασέ του Σιαφά δύο λεπτά αργότερα ανησύχησαν τον τερματοφύλακα του Πιερικού. Την μεγαλύτερη ευκαιρία τους οι ερυθρόλευκοι την έχασαν στο 81’. Ο Σιαφά έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μπάτροβιτς όμως ο Σέρβος αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

Ένταση και προσωρινή διακοπή

Στο 85’ το ματς διακόπηκε προσωρινά καθώς υπήρξε ένταση πίσω από τον πάγκο του Πιερικού. Παίκτες, βοηθητικό προσωπικό και τεχνικό τιμ μετακινήθηκαν στο κέντρο του γηπέδου ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στον αγωνιστικό χώρο έκανε την εμφάνισή της και μία διμοιρία ΜΑΤ. Μετά από συστάσεις από τα μεγάφωνα και την παρέμβαση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε πέντε λεπτά αργότερα.

Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο δεν βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει αλλά σώθηκε και από δεύτερο τέρμα όταν σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Κριμιτζάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Ξενοδόχοβ, με τον τερματοφύλακα να αποσοβεί το 0-2.

Κίτρινες: Βερνάρδος,Μπάτροβιτς, Μπουόλι, Παντελιάδης

Σκόρερ: Ζαφειράκης (14’)

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου (Μανού Γκαγιέχα): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ναά, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Σιαφά, Σκοπελίτης, Κιτόκο, Κουντουριώτης (73’ Χατζηπιρπιρίδης), Μπάτροβιτς, Βερνάρδος (76’ Ξύδας).

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Εμπουσί, Καρανάτσιος (76’ Καρβούνης), Μπουόλι (76’ Κριμιτζάς), Σουντάρ, Ζαφειράκης (93’ Παπουτζίδης), Χαντζάρας (30’ λ.τρ. Ίτσιος).

Διαιτητής: Γιώργος Μελτζανίδης (Ημαθίας)

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις