Τσάμπα ήττα για τη Νίκη Βόλου από τη μέτρια Ξάνθη

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η Νίκη Βόλου από την Ξάνθη, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, με τον Παπάζογλου να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 78’.

Η Νίκη ήταν ανώτερη σε όλον τον αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να παίζουν με δέκα παίκτες από το ημίχρονο καθώς ο κ. Τακίδης έκλεισε τα μάτια σε οφθαλμοφανέστατη παράβαση και κίτρινη κάρτα, η οποία θα ήταν η δεύτερη για τον παίκτη της Ξάνθης.

Κακή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Παπάζογλου που αφού έμεινε στο έδαφος για πέντε λεπτά, αρνήθηκε να μεταφερθεί εκτός με το φορείο. Ο σκόρερ της αναμέτρησης προκάλεσε μεγάλη ένταση στην εξέδρα των φίλων της Νίκης καθώς κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, στην αλλαγή του, ειρωνεύονταν τους φιλάθλους με κινήσεις «δεν σας ακούω»και «δεν σας βλέπω».

3-5-2 ο Αλέκος Βοσνιάδης – Εκτός ο Γκαρσία με πυρετό

Με τον Μπάγιτς να υπερασπίζεται την εστία σχηματισμό 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνιάδης. Τσιμπούκας, Γρομητσάρης και Ανδρέου αποτέλεσαν την τριάδα των κεντρικών αμυντικών με τους Τζοβάρα και Κάσσο να καλύπτουν την αριστερή και δεξιά πλευρά, τόσο της επίθεσης όσο και της άμυνας. Κυριακίδης και Μέτσε στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων και τον Σταύρο Τσουκαλά σε πιο δημιουργικό ρόλο. Μιράντα και Ροχάνο αποτέλεσαν τις δύο αμυντικές αιχμές.

Κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό η Νίκη

Η Νίκη μπήκε όπως συνηθίζει στον αγωνιστικό χώρο και αφού πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής κερδίζοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, έφερε τη δράση στα καρέ της Ξάνθης. Μόλις στο 5’ οι Βολιώτες έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Κάσσος έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Ροχάνο από κοντά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ίτσο. Στο 13’ παίκτες και κόσμος της Νίκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο Κυριακίδης ανατράπηκε στην περιοχή με τον κ. Τακίδη να δείχνει  «παίζετε».

Με τη δράση να είναι μονίμως στο μισό προς την εστία της Ξάνθης, η Νίκη απείλησε και πάλι στο 16’. Ο Μιράντα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μετά από καραμπόλες η μπάλα έφτασε στον Μέτσε, το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο και εύκολα εξουδετέρωσε ο Ίτσο.

Στο 23’ η Νίκη Βόλου έφτασε πολύ κοντά στο άνοιγμα του σκορ και μάλιστα δύο φορές. Αρχικά,ο Μιράντα έβγαλε κάθετα στον Ροχάνο, που από θέση τετ α τετ με τον Ίτσο θα αποτύχει να τον πλασάρει εύστοχα, με τον πορτιέρε της Ξάνθης να σώζει με τα πόδια. Στη συνέχεια μετά σε σέντρα του Τζοβάρα ο Ροχάνο με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Ίτσο ήταν και πάλι σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ροχάνο έκλεψε την μπάλα από αμυντικό της Ξάνθης, έκανε το συρτό γύρισμα παράλληλα προς την εστία, με τον Μιράντα να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, όμως δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα σωστά με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.

Με την Ξάνθη να έχει κλειστεί στην περιοχή της και τη Νίκη να βομβαρδίζει συνεχίστηκε το παιχνίδι στη Νεάπολη. Στο 30’ ο Μιράντα βρήκε τον χώρο για ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 40λεπτου η Νίκη έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Ο Μιράντα μέσα από την περιοχή αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος, σούταρε με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Χάρισε την κόκκινη στον Ουνγιαλίδη

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο κ. Τακίδης χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Ουνγιαλίδη σε μία φάση που ήταν ο ορισμός της κίτρινης κάρτας. Ο παίκτης της Ξάνθης είχε ήδη κιτρινιστεί στο 31’ και αυτή θα ήταν η δεύτερη… Ο παίκτης της Ξάνθης έχασε την μπάλα και για να μη βγει η Νίκη σε φάση αντεπίθεσης, κράτησε τον αντίπαλό του με τα χέρια. Ο κ. Τακίδης υπέδειξε το φάουλ αλλά «ξέχασε» την κίτρινη κάρτα, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Προφανώς ο κ. Κεχαγιάς θέλοντας να προφυλάξει την ομάδα του έκανε αλλαγή τον παίκτη του στο ημίχρονο.

Καθυστερήσεις από το πρώτο δευτερόλεπτο του 2ου ημιχρόνου

Οι παίκτες της Ξάνθης αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο επέλεξαν να ροκανίζουν τον χρόνο σε κάθε ευκαιρία στην επανάληψη, κόβοντας συνεχώς τον ρυθμό των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστική η φάση του 61’ όταν οι Παπάζογλου και Γρομητσάρης τραυματίστηκαν σε κόρνερ της Νίκης. Ο παίκτης των γηπεδούχων σηκώθηκε στο λεπτό, με τον παίκτη της Ξάνθης να δέχεται τις πρώτες βοήθειες επί πέντε λεπτά. Ο κ. Τακίδης δεν άφηνε να μπει το φορείο με τους τραυματιοφορείς και όταν μετά από πέντε λεπτά έδωσε το πράσινο φως, ο Παπάζογλου ως διά μαγείας σηκώθηκε και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου μόνος του.

Γκολ κόντρα στη ροή

Κι ενώ η Ξάνθη πάλευε με τις καθυστερήσεις να πάρει τον έναν βαθμό, βρήκε την φάση και  να σκοράρει κόντρα στη ροή αγώνα. Στο 76’ ο Γκινσάρι γέμισε με φάουλ από μακρινή απόσταση, στην καρδιά της άμυνας ο Παπάζογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

Προκλητικός ο Παπάζογλου

Στο 85’ ο κ. Κεχαγιάς αντικατέστησε τον Παπάζογλου με τον Φαζό. Ο σκόρερ του αγώνα έπεσε στον αγωνιστικό χώρο για να ροκανίσει τον χρόνο και πηγαίνοντας προς τον πάγκο έκανε προκλητικές κινήσεις προς τους οπαδούς της Νίκης. Τα «δεν σας βλέπω» και «δεν σας ακούω», του κεντρικού αμυντικού της Ξάνθης έφεραν έντονες αντιδράσεις στις κερκίδες. Άνθρωποι της Νίκης όπως και ο προπονητής της ομάδας ηρέμησαν τα πνεύματα με το παιχνίδι να συνεχίζεται μετά από τέσσερα λεπτά διακοπής.

Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι η Ξάνθη

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Ξάνθη να παίρνει ένα ανέλπιστο τρίποντο και τη Νίκη να πετά στα σκουπίδια ακόμη τρεις βαθμούς που θα μπορούσε να τους έχει στο «σακί» της αν οι παίκτες της ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική τους προσπάθεια.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τσιμπούκας (70’ Πάνος), Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Μέτσε (82’ Τζιώρας), Κάσσος, Μιράντα (95’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Ουνγιαλίδης (46’ Πολίμος), Παπάζογλου (85’ Φαζός), Τζανακάκης, Τζινσάρι, Ιμπραΐμι (77’ Διαμαντόπουλος), Μονρόουζ (57’ Δόρης), Γκόμεζ, Θυμιάνης, Τσέλιος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις