Βοσνιάδης: «Μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο»

Για την κυριαρχία της ομάδας του που δεν μεταφράστηκε σε νίκη αναφέρθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου αναφέρθηκε, επίσης, στην έλλειψη ψυχραιμίας των παικτών του όταν οι αντίπαλοι επέλεξαν με καθυστερήσεις να ανακόψουν τον ρυθμό αλλά και στη μη αποτελεσματικότητά τους στις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Με τόσες φάσεις στην εστία του αντιπάλου, με τον αντίπαλο να μην μπορεί να πάρει ανάσα, να χάνουν την μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, να κάνουμε συνεχώς επιθέσεις, να φτάνουμε στην εστία και να μην μπορούμε να σκοράρουμε. Αρχικά, φταίμε εμείς. Πρέπει να σκοράρουμε και να τελειώνουμε αυτά τα παιχνίδια. Είναι δύο ομάδες στο γήπεδο και η μία έχει «πνίξει» την άλλη. Δεν την έχει αφήσει να κάνει ούτε συνεργασίες, ούτε δεύτερη πάσα, ούτε να ανέβει στην επίθεση για να μας απειλήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε όλη η κατάσταση. Δεν υπήρξε ρυθμός. Είναι φυσιολογικό. Ο αντίπαλος δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει τον δικό μας ρυθμό και επέλεξε να βρει κάτι άλλο για να σπάσει τον δικό μας ρυθμό. Αυτά είναι μέσα στα παιχνίδια. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Η φασαρία έγινε γιατί ο παίκτης είναι 7-8 λεπτά κάτω, δεν καλούμε να μπει το φορείο για να βγει έξω.  Με το που πάει το φορείο, σηκώνεται ο παίκτης, πάει στο κέντρο και ξαναμπαίνει. Είναι ο παίκτης που έκανε όλο το ανακάτεμα με τον κόσμο και που πετυχαίνει το γκολ. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο.

Εμείς όμως που είμαστε μία έμπειρη ομάδα δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε ούτε από συμπεριφορές αντιπάλου, ούτε να εκνευριζόμαστε αν υπάρχει μεγαλύτερη ένταση απ’ έξω. Έπρεπε να ήμαστε ψύχραιμοι στο χρονικό διάστημα που μπορούσαμε να παίξουμε, έπρεπε να ψάξουμε τις φάσεις μας να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί και με την ισοπαλία, πικραμένοι θα ήμασταν.

Έγινε μία φάση από στατικό, δεχθήκαμε ένα γκολ και από ‘κει και πέρα δείξαμε πως εκνευριστήκαμε πολύ. Δεν πήγαμε ήρεμα, δεν βάλαμε τον αντίπαλο στην περιοχή για να τον απειλήσουμε, πήγαμε λίγο στο άναρχο. Είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί κι όταν πάει να χαλάσει ένα παιχνίδι, λόγω εμπειρίας, να παραμένουμε ψύχραιμοι γιατί με τον εκνευρισμό δεν οδηγείσαι πουθενά.

Εγώ δεν θα μείνω στο τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν παίξαμε καθόλου. Εγώ θέλω όσο χρόνο και αν παίξουμε, πρέπει να είμαστε ήρεμοι για να μπορέσουμε να πάμε ορθόδοξα όπως κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο για να κάνουμε τις φάσεις μας.

Θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κάνανε τεράστια προσπάθεια. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την προσπάθεια γιατί μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Ακόμη και στο δεύτερο που δεν έγιναν φάσεις, δεν απειληθήκαμε. Έγινε μία φάση και δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα στατικό, στο οποίο δεν λειτουργήσαμε καλά.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση της ομάδας μου. Αν διορθώσουμε και την αποτελεσματικότητά μας όπως και να μην μας παρασύρει ο αντίπαλος σ’ αυτό που έχει επιλέξει «να παίξει, να μην παίξει», θα είμαστε καλά. Ο κόσμος βλέπει μία ομάδα που δεν κοροϊδεύει κανέναν, βλέπει μία ομάδα που δίνει τις μάχες της παντού. Αυτό είναι μία προίκα για μία νέα ομάδα ώστε να μπουν οι βάσεις και να δει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος. Οι βαθμοί που χάθηκαν σήμερα, είμαι σίγουρος πως θα τους βρούμε κάπου εκτός.

Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και γέμισε το γήπεδο. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, βρισκόμαστε σε μία περίοδο που έχουμε τιμωρηθεί. Ξέρουμε πως αγαπάμε πολύ αυτή την ομάδα αλλά πρέπει να συγκρατιόμαστε μεταξύ μας, πρέπει να προστατεύουμε την ομάδα μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις