Ολυμπιακός Βόλου: Φτωχός ο απολογισμός – Αδύναμος κρίκος η άμυνα

Φτωχή είναι η συγκομιδή των 5 βαθμών για τον Ολυμπιακό Βόλου τις πρώτες 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της SL2. Οι ερυθρόλευκοι αν και είχαν δυνατές «μάχες» εκτός έδρας με ομάδες όπως η Βέροια, η Αναγέννηση και ο ΠανσερραΪκός, εντούτοις δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και απώλεσαν βαθμούς με Ηρακλή και Πιερικό.

Προβληματισμό προκαλεί όχι τόσο η επιθετική δυστοκία, όσο η αμυντική λειτουργία της ομάδας καθώς δέχεται κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο τέρματα ανά αγώνα. Τα 13 γκολ παθητικό φέρνουν τους ερυθρόλευκους στη δεύτερη θέση με τις χειρότερες άμυνες, πίσω από την αδύναμη Καβάλα που είναι εκτός …συναγωνισμού.

Μπορεί οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου να θέλουν την ομάδα τους να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο όμως το πρώτο που πρέπει να διορθώσει ο Μανού Καγιέχα είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας ώστε η ομάδα να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς και να ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Η επιστροφή του Στάμου αναμένεται να προσθέσει δύναμη και ποιότητα στο κέντρο της άμυνας ωστόσο η αμυντική λειτουργία είναι υπόθεση όλης της ομάδας και όχι μόνο των αμυντικών και του τερματοφύλακα.

Επόμενος αντίπαλος η Ξάνθη που θεωρείται ως ένα από φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η αποστολή δεν θα είναι εύκολη όμως ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τις βαριές ήττες σε Βέροια και Καρδίτσα, καλείται να αποδείξει πως στα εκτός έδρας ματς με δυνατές ομάδες δεν θα είναι σάκος του μποξ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις