Europa Conference League: Οι ομάδες των «16» – Ποιοι κοντράρονται στην επόμενη φάση

Μόνο μία εκκρεμότητα απομένει για να μάθουμε όλες τις ομάδες που συνεχίζουν στο Europa Conference League, αφού όταν διεξαχθεί το Τότεναμ-Ρεν θα μάθουμε αν οι Λονδρέζοι θα συνεχίσουν στη διοργάνωση ή η Φίτεσε θα πάρει την πρόκριση.

Απευθείας στους «16» του Europa Conference League πέρασαν οι ΛίντσερΡόμαΆλκμααρΓάνδηΦέγενορντΚοπεγχάγηΡενΒασιλεία.

Στην επόμενη φάση (των «24») προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τους ομίλους του Europa Conference League οι Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπόντο ΓκλιμτΡάντερςΠαρτιζάνΣλάβια ΠράγαςΠΑΟΚΦίτεσε ή ΤότεναμΚαραμπάγκ.

Οι τρίτοι του Europa League που συνεχίζουν στο Conference League: Σπάρτα Πράγας, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Φενέρμπαχτσε, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Σέλτικ, Ραπίντ Βιέννης.

Από τα δύο τελευταία… γκρουπ θα υπάρξει κλήρωση όπου θα προκύψουν οκτώ ζευγάρια, με τους νικητές των διπλών νοκ-άουτ αγώνων να προκρίνονται στη φάση των «16».

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα play-offs του Europa Conference League:

Σπάρτα Πράγας
Αϊντχόφεν
Λέστερ
Φενέρμπαχτσε
Σέλτικ
Μαρσέιγ
Μίντιλαντ
Ραπίντ Βιέννης

Να σημειωθεί πως τα πρώτα παιχνίδια των play-offs του Europa Conference League είναι προγραμματισμένα για τις 17 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί μια βδομάδα μετά, στις 24 του ίδιου μήνα.

Οι οκτώ ομάδες, δε, που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους στο Europa Conference League, θεωρούνται «ισχυρές» στα play-offs, επομένως θα δώσουν τους αγώνες ρεβάνς στην έδρα τους. Οι οκτώ, ωστόσο, που θα περάσουν στους «16», θα είναι «αδύναμες» και «ισχυρές» θα είναι οι οκτώ, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων του Conference.

Για να το εξηγήσουμε και πιο απλά, ο ΠΑΟΚ στα play-offs θα παίξει το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα. Αν προκριθεί στους «16», όμως, θα δώσει το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη και τη ρεβάνς μακριά από το σπίτι του.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις