Η Νίκη “βάλτωσε” στον βούρκο της Ηγουμενίτσας

Η Νίκη δεν ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα στην Ηγουμενίτσα και γνώρισε την ήττα από τον Θεσπρωτό, με σκορ 2-0. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους Βολιώτες και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου κατάφεραν και σκόραραν δύο φορές. Αρχικά ο Σαραντίδης πέτυχε το 1-0 στο 10’ και στο 20’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με τον Βασιλάκη.

Στον βούρκο του Σταδίου της Ηγουμενίτσας η Νίκη δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για ακόμη ένα παιχνίδι, το τρίτο στη σειρά, γνωρίζοντας μία οδυνηρή ήττα που είναι η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα.

Μπορεί κανονικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι να μην μπορούσε να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, εφόσον οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να ανταπεξέλθουν, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για μία ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό του Θεσπρωτού.

Το ματς

Με διάθεση να δημιουργήσουν και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.  Ούτε το σουτ του Σαραντίδη στο 2’ αλλά ούτε κι αυτό του Ροχάνο στο 5’ ανησύχησαν τους δύο κίπερ των ομάδων.

Στο 9’ οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με παράλληλη σέντρα του Κωνσταντίνου που δεν πρόλαβε ο Πούφλης και ένα λεπτό αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Κωνσταντίνου σέντραρε, ο Κωνσταντίνου κατέβασε και σούταρε από κοντά για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ανδρέου από κοντά απέτυχε να απαντήσει, με τον Παππά να εξουδετερώνει το κοντινό πλασέ και πριν ακόμη η Νίκη συνέλθει από το 1-0, ήρθε και το δεύτερο. Συγκεκριμένα στο 19’ ο Βαταμίδης εκτέλεσε κόρνερ με τον Βασιλάκη να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-0 αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες της Νίκης που δεν βρήκαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους αντίδραση. Με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται ακόμη πιο βαρύς και τα γεμίσματα να γίνονται εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Θεσπρωτού η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι και την ανάπαυλα, παρά τη διπλή αλλαγή του Βοσνιάδη στο 39’ όταν πέρασε τους Πάνο και Μιράντα αντί των Τσιμπούκα και Τζοβάρα. Αντιθέτως η Νίκη θα μπορούσε να δεχθεί και τρίτο τέρμα στο 43’ όταν σε αντεπίθεση του Θεσπρωτού, ο Πούφλης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπάγιτς, με τον Ανδρέου να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Στο ημίχρονο ο Τζιώρας έδωσε τη θέση του στον Βασιλείου, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να δοκιμάζει να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πάνος αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Μέτσε.

Όπως ήταν λογικό και φυσικό στο δεύτερο ημίχρονο ο Θεσπρωτός έπαιξε με τον χρόνο, ανακόπτοντας την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Νίκη. Στο 73’ ο Βασιλείου βρήκε ένα σουτ όμως ο Παππάς το εξουδετέρωσε εύκολα ενώ τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Τσουκαλά πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 84’ η Νίκη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σε παράλληλη σέντρα η μπάλα έφτασε στον Βασιλείου, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Παππά. Αυτό ήταν και κύκνειο άσμα για τη βολιώτικη ομάδα που στα τελευταία δέκα λεπτά δεν μπόρεσε να απειλήσει και πάλι.

Οι συνθέσεις:

Θεσπρωτός (Ρότσα): Παππάς, Βαλιέντε, ΝτΑλέσιο, Βασιλάκης, Σταυρίδης, Λύγκας (85’ Ζβι), Κωνσταντίνου, Βαταμίδης (85’ Γώγος), Σαραντίδης, Στεργίου (67’ Πατσέκο), Πούφλης (71’ Ραμίρεζ)

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τσιμπούκας (39’ Μιράντα), Τζοβάρας (39’ Πάνος, λ.τρ. 50’ Μέτσε), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Τσουκαλάς (78’ Κυρίτσης), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Κάσσος, Τζιώρας (46’ Βασιλείου), Ροχάνο

Η εξέλιξη λεπτό προς λεπτό του αγώνα:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις