Βοσνιάδης: “Να μην ψάχνουμε δικαιoλογίες”

“Μάθημα” για τη συνέχεια χαρακτήρισε το παιχνίδι στην Ηγουμενίτσα ο Αλέκος Βοσνιάδης, στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο η Νίκη γνώρισε την ήττα από τον Θεσπρωτό. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου τόνισε πως σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να βάζεις ψυχή και ένταση και να μην ψάχνεις δικαιολογίες.

Η δήλωση του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Σ’ ένα πολύ κακό γήπεδο δε νομίζω πως μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος ευτύχησε να μπει πιο δυνατά και να πετύχει το γκολ στην πρώτη φάση που δημιουργήθηκε, με την μπάλα να κοντράρει σε παίκτη μας και να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 19′ με τον ενθουσιασμό του αντιπάλου ήρθε και το δεύτερο γκολ μετά από ένα λάθος μας.

Μετά το 20′ κάναμε τρεις φάσεις αλλά ήμασταν πολύ φλύαροι και δεν τις τελειώσαμε. Σ’ ένα τέτοιο γήπεδο δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά κοντρόλ, σπρώχνεις την μπάλα προς την εστία, ότι δηλαδή έκανε και ο αντίπαλός μας.

Από το 30’ και μετά αλλάξαμε τον σχηματισμό, προσπαθώντας να κάνουμε ένα σοκ στην ομάδα για να αντιδράσει σ’ ένα παιχνίδι που «στράβωσε» πολύ και ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Είχαμε απέναντι μία ομάδα που έκλεισε τους χώρους με αυτοθυσία, έκοψε πολλές φάσεις και προσπάθησε να βγει με μεγάλες μπαλιές στην αντεπίθεση. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βάλαμε και τον Βασιλείου ώστε να έχουμε παίκτες που μπορούν να πάνε στο «ένας εναντίον ενός» καθώς είχαν κλείσει όλοι οι χώροι.

Δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Σαν ομάδα δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε γιατί αναγκαστικά το παιχνίδι πήγε στις πολύ δυνατές μονομαχίες μέσα στη λάσπη.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια στην ομάδα του Θεσπρωτού που μπήκε πολύ ψυχωμένα στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε τις πρώτες φάσεις. Και αυτά τα παιχνίδια, είτε τα ισορροπείς μ’ ένα γρήγορο τέρμα, είτε μπορείς να πάθεις μεγαλύτερο κακό.

Είναι ένα αποτέλεσμα που θα μας βάλει να σκεφτούμε πράγματα για όλους. Αρχικά το τιμ και μετά τη γενική συμπεριφορά των παικτών μας.

Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Από αυτό το παιχνίδι μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα. Παιχνίδια που δεν μπορείς να τα παίξεις, πρέπει το πρώτο που θα βάζεις να είναι η ψυχή και η ένταση και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες.

Συνεχίζουμε να κάνουμε γρήγορα μία νίκη και να ισορροπήσουμε γιατί δεν είμαστε μία ομάδα που θα κάνει συνεχόμενες ήττες και αυτή ήταν η τρίτη, μαζί με το ματς του Κυπέλλου. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν το δικαιούμασταν αλλά σήμερα δεν μπορούσαμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Έπρεπε να βγάλουμε ένταση και να εκμεταλλευτούμε τις λεπτομέρειες σ’ ένα λασπωμένο γήπεδο».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις