Προηγήθηκε δύο φορές αλλά έφυγε νικημένος από τα Γιάννινα (video)

Ο Βόλος αν και προηγήθηκε δύο φορές δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας στα Γιάννινα, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2

Το εκπληκτικό γκολ του Νίκη που διαμόρφωσε το 2-1 δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα της Μαγνησίας:

Ξεκίνημα με το πόδι στο γκάζι

Η αρχή του αγώνα ήταν γεμάτη δράση με τις δύο ομάδες να βρίσκουν από ένα τέρμα και τους φιλοξενούμενους να έχουν ακόμα μία διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Βόλος βρήκε γκολ. Ο Ορόζ έπαιξε το 1-2 με τον Νίνη, μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν άνοιξε το σκορ.

Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ δεν ήταν εκείνη που μας έχει συνηθίσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν διπλή ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους με τους Βαν Βερτ και Ροσέρο να απειλούν, αλλά ο Λοντίγκιν κράτησε το 0-1.

Στην πρώτη του τελική προς την εστία ο ΠΑΣ κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης μόλις στο 12ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μορέιρα ο Κάργας πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 1-1.

Η ζωγραφιά του Νίνη

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου αφού με εξαίρεση δύο σουτ (ένα για κάθε ομάδα) δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο.

Όλα αυτά μέχρι το 41ο λεπτό. Ο Εραμούσμπε δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα με το κεφάλι, οι υπόλοιποι αμυντικοί του ΠΑΣ αδράνησαν και ο Σωτήρης Νίνης με τρομερό ανάποδο ψαλίδι σκόραρε. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του στα ελληνικά γήπεδα μετά από τον Μάιο του 2012 όταν τότε είχε σκοράρει σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο.

Το γκολ του Νίνη σόκαρε του γηπεδούχους με αποτέλεσμα ο Βόλος να χάσει κι άλλη μεγάλη ευκαιρία πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις ο Σουάρες έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Το πίστεψε και έκανε την ανατροπή ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε πιο επιθετικά, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος πήρε περισσότερα πράγματα από τους δύο μπακ του και έφτασε στην ανατροπή.

Στο 57ο λεπτό ο Σάλιακας έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Περέα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με το στήθος της άλλαξε πορεία για να τη στείλει στα δίχτυα του Βόλου κάνοντας το 2-2.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεσαν και έψαξαν περισσότερο το γκολ με τους φιλοξενούμενους να τους δίνουν πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά να το πληρώνουν.

Στο 82′ ο Ρόσέρο μάρκαρε άτσαλα τον Πίρσμαν μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον Ευαγγέλου να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Τζήλος που ήταν υπεύθυνος για το VAR του είπε να δει ξανά τη φάση και ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ερεμούσμπε ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-2 στο 86.

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Βόλος πίεσε για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και θα μπορούσε να το έχει πετύχει στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων εάν ο Πίρσμαν δεν έδιωχνε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62’ Λώλης, 90+5’ Παντελάκης), Σνάιντερ, Μέντες (86’ Λιάσος), Περέα.
Στον πάγκο: Σούλης, Τριάδης, Σιόντης, Ρίζος.

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορός (77’ Ρινέρ), Ρεγκατέν, Νίνης (89’ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (89’ Τερεζίου), Φαν Βέερτ.
Στον πάγκο: Κότνικ, Παπαδόπουλος, Γκιουλέν, Μεταξάς, Λογαράς.

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Φωτόπουλος, Κολλιάκος
4ος: Γκάμαρης
VAR: Περράκης, Τζήλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις