Ούτε τον “τελικό” με τον Θεσπρωτό – Νέα ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Μπορεί ο αγώνας για τον Ολυμπιακό Βόλου κόντρα στον Θεσπρωτό να ήταν «τελικός» για κάποιους και «ζωής και θανάτου» για άλλους, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του δεν φαίνεται να τον εξέλαβαν έτσι, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ραμίρεζ στο 32’ με εύστοχο πλασέ από πλάγια θέση.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν υποφερτοί στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο η κατοχή της μπάλας και η κυκλοφορία της, να αποφέρει ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή, με εξαίρεση αυτή του Σιαφά στο 12’, στην οποία τον νίκησε ο Κίναλης από θέση τετ α τετ.

Το πλάνο του Ρότσα ήταν ξεκάθαρο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και το κατάφερε δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Ραμίρεζ. Οι αλλαγές του Μανού Καγιέχα στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά άλλαξαν προς το χειρότερο την εικόνα της ομάδας. Αντιθέτως, αυτές του Χουάν Ραμόν Ρότσα έδωσαν ενέργεια στην ομάδα του, που απείλησε με δεύτερο τέρμα την εστία του Ξενοδόχοβ

Ο Θεσπρωτός δίκαια έφυγε από τον Βόλο με τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς του βγήκε το πλάνο που ακολούθησαν πιστά οι ποδοσφαιριστές του.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα χωρίς να έχει πετύχει ένα γκολ. Ευτυχώς για τους ερυθρόλευκους ακολουθεί το ματς με την Καβάλα όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να πάρει το τρίποντο, να ξεκολλήσει από τους 5 βαθμούς και να βρει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα μετά από τέσσερα ολόκληρα παιχνίδια.

Χτύπησε στην αντεπίθεση ο Θεσπρωτός

Με σκοπό να πιέσει και να επιβάλλει τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό του αγώνα μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις από την αρχή, περιμένοντας πίσω από τη σέντρα, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 12’ όταν ο Σκοπελίτης σέρβιρε στον Σιαφά, όμως ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν το πλάνο τους και σε μία αντεπίθεσή τους άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 32’ ο Ραμίρεζ από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα τον Ξενοδόχοβ, βάζοντας δύσκολα για τη συνέχεια στους παίκτες του Μανού Καγιέχα.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου:

1’ Έναρξη του αγώνα

3’ Σουτ του Κωνσταντίνου μέσα από την περιοχή, εξουδετέρωσε ο Ξενοδόχοβ

7’ Αδύναμη κεφαλιά του Σιαφά, μπλόκαρε εύκολα ο Κίναλης

12’ Ο Σκοπελίτης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σιαφά, όμως ο Κίναλης νίκησε τον επιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου, σώζοντας την ομάδα του

15’ Το σουτ του Σαραντίδη κόντραρε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε

24’ Ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκανσιέρ στον Κουντουριώτη

32’ Ο Ραμίρεζ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή θα ανοίξει το σκορ στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης

37’ Το πλασέ του Μπάτροβιτς θα κοντράρει και θα φτάσει αδύναμα στην αγκαλιά του Κίναλη

38’ Κεφαλιά του Φιλίποβιτς, θα μπλοκάρει εύκολα ο Κίναλης

44’ Σουτ του Κόκα από μέσα αριστερά, σε κόρνερ έδιωξε ο Κίναλης

45’+1’ Τέλος του 1ου ημιχρόνου

 

Το φάντασμα του Ολυμπιακού στην επανάληψη

Κατώτερος του αναμενόμενου εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο και όχι μόνο δεν απείλησε με ισοφάριση τον Θεσπρωτό αλλά χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Ξενοδόχοβ για να κρατήσει το σκορ στο 0-1. Ειδικά μετά το 75’ και τις αλλαγές του Χουάν Ρότσα οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις επιθέσεις τους, σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που δεν έφτασαν ούτε μία φορά με αξιώσεις στα καρέ του Κίναλη.

Το φιλμ του 2ου ημιχρονου

46’ Έναρξη 2ου ημιχρόνου

54’ Άουτ η μπάλα από την καλή εκτέλεση φάουλ του Ζιώγα

64’ Σουτ του Λύγκα αρχικά θα κοντράρει, ενώ το νέο σουτ του Ντ’ Αλέσιο πέρασε άουτ

75’ Στην αντεπίθεση του Θεσπρωτού ο Γώγος θα σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις με την μπάλα να περνά μόλις άουτ

77’ Σουτ του Ζιώγα, μπλόκαρε ο Ξενοδόχοβ

88’ Άστοχο το σουτ του Σιαφά μέσα από την περιοχή

90’ Σουτ του Λύγκου, αποκρούσει σωτήρια ο Ξενοδόχοβ

91’ Σουτ του Ρομέρο, αποκρούει και πάλι ο Ξενοδόχοβ

94’ Τέλος του αγώνα

 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοβ, Γραικός, Κόκας (53’ Ναά), Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα (62’ Κατσούκης), Σκοπελίτης (80’ Χατζηπιρπιρίδης), Κιτόκο, Σιαφά, Μπάτροβιτς (53’ Βερνάρδος) , Κουντουριώτης  (62’ Σουλεϊμάν)

Θεσπρωτός: Κίναλης, Ντ΄Αλέσιο, Γκανσιέρ, Γώγος, Βαλιέντε, Ζιώγας, Πούφλης (46’ Ρομέρο), Ραμίρεζ (82’ Βαταμίδης), Στεργίου (62’ Λύγκας), Σαραντίδης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις