Βίντεο: «Μηδενίστηκε» η βαρύτητα στον κορυφαίο διαγωνισμό καρφωμάτων ever!

Ό,τι και να πει κανείς για τα όσα είδαμε στον φετινό διαγωνισμό καρφωμάτων του ΝΒΑ είναι λίγο. Οι Ζακ ΛαΒίν και Άαρον Γκόρντον έκλεψαν την παράσταση με τα ασύλληπτα καρφώματά τους, τα οποία θα μνημονεύονται για πάρα πολλά χρόνια.

Νικητής ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς, ο οποίος πήρε 50 βαθμούς σε όλα τα καρφώματά του (εκτός από ένα που πήρε 49 επειδή δεν το εκτέλεσε με την πρώτη προσπάθεια). Έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που καταφέρνει να κερδίσει το διαγωνισμό για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μπαίνοντας στην ίδια λίστα με τους Μάικλ Τζόρνταν (’87,’88), Τζέισον Ρίτσαρντσον (’02,’03) και Νέιτ Ρόμπινσον (’09,’10). Στη δεύτερη θέση ο εκπληκτικός Άαρον Γκόρντον των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος έδωσε άλλη διάσταση στον όρο αλτικότητα.

Ένα από τα καλύτερα καρφώματα στην ιστορία του θεσμού:

 Από τη στιγμή που οι δυο παίκτες προκρίθηκαν στον τελικό και μετά έκαναν το ένα απίθανο κάρφωμα μετά το άλλο. Ο Γκόρντον πέρασε 2 φορές πάνω από τη μασκότ των Μάτζικ, ενώ ο ΛαΒίν κάρφωσε τρεις φορές πατώντας στο ύψος της βολής. Μια κανονικά, μια με alley oop και μια με windmill.

Οι Γκέρβιν, Μουτόμπο, ΜαΓκρέιντι, Ο’Νιλ και Μάτζικ Τζόνσον κουράστηκαν να δίνουν 10άρια στους δυο παίκτες. Για να αναδειχθεί ο νικητής ο διαγωνισμός οδηγήθηκε σε… διπλή παράταση, όπου επικράτησε ο ΛαΒίν με 3 βαθμούς διαφορά.

Λίγοι θα θυμούνται τη συμμετοχή των Άντρε Ντράμοντ και Ουίλ Μπάρτον, παρά τη συνεργασία του πρώτου με τον… ποδοσφαιριστή Στιβ Νας.

Αληθινός gentleman ο ΛαΒίν, που μετά το τέλος του διαγωνισμού δήλωσε πως θα έπρεπε να μοιραστεί το βραβείο με τον Γκόρντον, ενώ ξεκαθάρισε πως από ένα σημείο και μετά τόσο αυτός όσο και ο αντίπαλός του, αυτοσχεδιάζαν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις