Κορυφή και περιμένει η Κέρκυρα

Ανατροπή… ανόδου για την Κέρκυρα, η οποία αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, βρήκε την δύναμη και έφτασε στην ανατροπή επικρατώντας 2-1 της Παναχαϊκής, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η Παναχαϊκή των πολλών προβλημάτων πήγε στην Κέρκυρα με 13 ποδοσφαιριστές και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «Φαίακες». Μόλις στο 2′ ο Πέδρο βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Αραμπατζή να αποκρούει, αλλά τον Σαμπατάκο από κοντά να κάνει το 0-1. Μάλσιτα, στο 7′, παραλίγο να γίνει και το 0-2 αλλά το σουτ του Πέδρο έφυγε άουτ.

Κάπου εκεί άρχισε να αντιδρά η Κέρκυρα και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στην πρώτη της τελική στο 18′. Σέντρα του Κόντου, το πρώτο σουτ του Ντουαλά κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη και αυτός σκόραρε για πρώτη φορά με τα κυανέρυθρα, κάνοντας το 1-1. Η πίεση των «Φαιάκων» δεν έφερε κάποιο δεύτερο τέρμα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος είχε έναν πρωταγωνιστή, την Κέρκυρα! Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 48′ με τους Αρναρέλλη και Κρητικό να μην μπορούν να φτάσουν στο 2-1. Ο πρώτος, είχε και δοκάρι στο 51′ με σουτ μέσα από την περιοχή και με την βροχή να πέφτει ασταμάτητη στο νησί, η προσπάθεια των γηπεδούχων για το γκολ της νίκης γινόταν όλο και δυσκολότερη. Η λύση όμως ήρθε από τον πάγκο, όταν ο Βοσνιάδης πέρασε στον αγώνα τον Χιντζίδη στο 71′ και αυτός με πανέμορφο σουτ ένα λεπτό αργότερα έκανε το 2-1 και έδιωξε το άγχος από την ομάδα του χαρίζοντάς της το τρίποντο της νίκης.

Ένα τρίποντο, που φέρνει την Κέρκυρα στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα, να περιμένει το αποτέλεσμα της Λάρισας την Δευτέρα ώστε να δει αν θα είναι πρώτη ή δεύτερη στο τέλος της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιόγκο (71′ Χιντζίδης), Γρομητσάρης, Ιωάννου, Κρητικός, Νίκιτς (60′ Μπαλντοβαλίεφ), Αρναρέλλης (63′ Σουάνης), Κόντος, Ντουαλά, Παμλίδης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σταθόπουλος): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπαντάκος, Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας, Πέδρο.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις