Στραβοπάτησε ο Ηρακλής, 0-0 με Πανιώνιο

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε ο Ηρακλής στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος στο κυνήγι της Α.Ε.Δ. κόντρα στον πολύ καλό Πανιώνιο και ουσιαστικά δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της ομάδας του Διμηνίου. Εξαιρετικοί Καγιάννης και Παπαδόπουλος για τους γηπεδούχους, άχρωμος ο Ηρακλής που είχε σε κακή μέρα όλα του τα δυνατά χαρτιά.

Καλύτερος τακτικά ο Πανιώνιος, πολλές φάσεις για γκολ και από τις δυο ομάδες
Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, φάνηκε ξεκάθαρα πως το συγκεκριμένο ματς, δεν θα έμοιαζε σε τίποτα με εκείνο του α’ γύρου (σ.σ. 4-0), καθώς ο Ν. Σκουφογιάννης έστησε την ομάδα του, με αμυντικούς προσανατολισμούς στο γήπεδο και με Μαρούφ και Καραγεώργο στις πτέρυγες να προσπαθούν να βγάλουν μια γρήγορη αντεπίθεση με σκοπό κάποιο να σημειώσουν κάποιο τέρμα οι γηπεδούχοι που θα έκανε ακόμη πιο δύσκολη των ποδοσφαιριστών του Γ. Φασουράκη. Η κατοχή ήταν στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, για τον Ηρακλή με τις περισσότερες προσπάθειες να ξεκινούν από τα πόδια του Γκάγκα. Η πρώτη καλή ευκαιρία δεν άργησε να σημειωθεί στο καλεντάρι της αναμέτρησης, καθώς στο 5′ ο Γκάγκας βρήκε με μεγάλη μπαλιά τον Τσελεπή στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων όμως το σουτ που επιχείρησε ο νεαρός φορ των φιλοξενουμένων έφυγε ψηλά άουτ. Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει και στο 13΄ ο Μαρούφ αφού πρώτα άδειασε το Ασλάνογλου, επιχείρησε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής από θέση έξω αριστερά, βλέποντας όμως και εκείνος την προσπάθεια του να έχει την ίδια ακριβώς κατάληξη. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και στο 15′ ο Ηρακλής έφτασε με τον Σουλιώτη κοντά στο γκολ, όταν ο στόπερ των φιλοξενουμένων έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοβά, πήδηξε πιο ψηλά από όλους όμως είδε την μπάλα να φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο του Καγιάννη. Το πρώτο μέρος είχε άλλες τρείς ευκαιρίες για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Αρχικά στο 18′ ο Μαστακούλης έπειτα από ωραίο ένα-δυο με τον Πέτση πάτησε περιοχή, όμως είδε το σουτ του να γλύφει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πολυμέρου. Ενώ τέλος οι δυο κορυφαίες ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα ανήκαν στους φιλοξενούμενους, αρχικά στο 32′ με τον Κοντοβά να βλέπει τον Καγιάννη, να του λέει “όχι” σε εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και εν συνεχεία στο 36′ με τον Νούσια να μη μπορεί να σημαδέψει εστία με το κεφάλι από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Γκάγκα.

Κακό παιχνίδι στην επανάληψη με δυο ευκαιρίες μόνο
Το δεύτερο μέρος δεν θύμιζε σε πολλά το καλό πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Συγκεκριμένα η ομάδα του Ηρακλή είχε και πάλι την κατοχή της μπάλας, αλλά έπαιζε ανορθόδοξα και με μεγάλες μπαλιές, χωρίς σίγουρες μεταβιβάσεις και αυτό έκανε ουσιαστικά εύκολη την δουλειά των αμυντικών του Πανιωνίου. Η πρώτη καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 56′ για λογαριασμό της γηπεδούχου ομάδος, όταν ο Μαστροπαναγιώτης, εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Πολυμέρου, όμως είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο. Ενώ με την συμπλήρωση 86′ στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στον Ηρακλή καθώς ο Καραγεώργος είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά του έπειτα από κόντρες, όμως έπιασε ένα χλιαρό σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Πολυμέρου. Τέλος η τελευταία φάση χρονικά στην αναμέτρηση άνηκε στους φιλοξενουμένους και μάλιστα ήταν πολύ μεγάλη για να κλέψουν το ματς στο 89′ , όταν ο Βουρδάκης έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε με τον Τσελεπή όμως να μην πιάνει γεμάτη κεφαλιά και να βλέπει την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ μένοντας έτσι το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης από τον διαιτητή Χαλβατζάκο.

Συνθέσεις:

Γ.Σ. Πανιώνιος: (Ν. Σκουφογιάννης) Καγιάννης, Νικούδης, Μαστροπαναγιώτης, Παπαδόπουλος, Καρακώστας, Μαστακούλης (72′ Κωστούλας), Μπασδάνης, Μαρούφ, Βαϊτσης (46′ Μοσχούδης), Καραγεώργος, Πέτσης (50′ Μπαρμπούτας).

Ηρακλής Βόλου: (Γ. Φασουράκης) Πολυμέρου, Ασλάνογλου( 46′ Φέζο), Κοντοβάς, Σουλιώτης (76′ Βουρδάκης), Μοράλες, Ντούρο, Νούσιας, Γκάγκας, Ζαρίφης, Θάνος (46′ Μόσιος), Τσελεπής.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις