Βελιτζέλος: «Να ξεχάσουν κάποιοι τα 4-0 και 5-0»

«Τα 3-0, 4-0, 5-0, ξεχάστε τα…» τόνισε ο Κώστας Βελιτζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα Νίκη – Δωτιέας, θέλοντας να προσγειώσει κάποιους που περιμένουν από την ομάδα να καθαρίζει εύκολα τους αντιπάλους. Επίσης συμπλήρωσε πως ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτελεί τροχοπέδη για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και την ταχύτητα που έχει αποκτήσει η ομάδα. Αναλυτικά:

«Ευχαριστώ τον συνάδερφο για τα πολύ καλά του λόγια. Πραγματικά χρειάζεται υπομονή για να ξανασταθεί μια ομάδα στα πόδια της και να διεκδικήσει πράγματα. Είχα πει προ ημερών ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Κι αυτό αποδεικνύεται. Οποιαδήποτε ομάδα με σωστό αμυντικό προσανατολισμό όπως ήταν σήμερα η Αγιά που έψαχνε τις αντεπιθέσεις, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Πρέπει να έχεις τρομερά μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι σου και να δημιουργείς συνεχόμενα σ’ έναν όπως είδατε κακό αγωνιστικό χώρο που είναι τροχοπέδη στην ποιότητα και την ταχύτητα που έχει αποκτήσει η ομάδα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, μας έλειψε ένα γκολ στο πρώτο μέρος που θα ξεάγχωνε λίγο τα παιδιά ώστε να βρουν καλύτερα πατήματα. Κάναμε αρκετές προσπάθειες, δημιουργήσαμε πράγματα, είτε στην τελική προσπάθεια είτε στην τελική πάσα δεν ευτυχίσαμε να σκοράρουμε νωρίς. Γι’ αυτό στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα φορτώθηκε με περισσότερο άγχος.

Επισημαίνω όμως – και δεν ξέρω πώς θα ακουστούν στα αυτιά κάποιων – τα 3-0, 4-0, 5-0, ξεχάστε τα. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη λεία, όλες οι ομάδες κάτι έχουν κι όταν εσύ δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό που έχεις στο 100% είναι λογικό να μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων. Γρήγορα θα πρέπει να φύγουμε από αυτό το παιχνίδι.

Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την υπομονή, τη θέληση και την πίστη για το αποτέλεσμα που έδειξαν τα παιδιά. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Πάμε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα, ένα γειτονικό ντέρμπι, με μια ομάδα που αγωνιστήκαμε πρόσφατα στον τελικό του Κυπέλλου και θα πρέπει να δείξουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Αγιάς. Να πραγματοποιήσει τον στόχο της που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εύχομαι ότι καλύτερο».

Για τις αλλαγές στο βασικό σχήμα: «Όλες οι αλλαγές έχουν κάποιο λόγο. Έγιναν είτε λόγω αγωνιστικής κατάστασης κάποιων παιδιών είτε λόγω προβλημάτων που είχαμε μέσα την εβδομάδα και έπρεπε. Για παράδειγμα ο Στέλιος Αλεξανδρίδης έκανε μια προπόνηση. Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Είχαμε κάποια προβλήματα και με τον Τζορμπατζή. Γι’ αυτό κι έγιναν αυτές οι αλλαγές. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις