Η Νίκη τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός το γκολ και την πρόκριση

Παρά το σημαντικό προβάδισμα που έδινε στον Παναιτωλικό το 0-1 του Πανθεσσαλικού και τη διαφορά της μίας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες, η Νίκη όχι μόνο πάλεψε για την πρόκριση στο Αγρίνιο αλλά έφτασε μία ανάσα από το να πάει το ματς, τουλάχιστον στην παράταση. Οι Βολιώτες σπατάλησαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθούν και στο τέλος, η μπάλα τους τιμώρησε, με τον Βέργο να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Πριν επιτευχθεί το τέρμα των γηπεδούχων στο 94’, η Νίκη άγγιξε το γκολ στο 72’ σε τετ α τετ του Τζοβάρα με τον Ροντρίγκεζ, με τον πορτιέρε των γηπεδούχων να βγαίνει νικητής και στο 91’ με το πλασέ στην κίνηση του Μιράντα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

Έτσι παρατάχθηκαν οι ομάδες

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Ροντρίγκες στην εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Λούι, Μαλής, Κορνέλιους και Περέιρα. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Φλόρες και Αντούνες, με τους Ντουάρτε, Μεντόσα και Χουχούμη να κινούνται πίσω από τον Καρέλη.

Από την άλλη, ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε 3-5-2 και τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Ανδρέου, Γρομητσάρης και Αλιατίδης και την αντίστοιχη στα χαφ οι Τσουκαλάς, Κυριακίδης και Παναγιωτίδης. Τα δύο φουλ-μπακ ήταν οι Κάσσος και Τζοβάρας (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα), με τον Γκαρσία να βρίσκεται πίσω από τον Ροχάνο στην επίθεση.

Το ματς:

Ελάχιστες οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, με τα πολλά φάουλ να μην αφήνουν το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο που η Νίκη πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, Παναιτωλικός ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ομάδα του Βόλου ωστόσο να είναι αρκετά καλά οργανωμένη στα μετόπισθέν της.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν η φάση διαρκείας που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 20′, όταν ο Μπάγιτς έδιωξε σε πρώτο χρόνο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα, ενώ ούτε ο Κορνέλιους μπόρεσε να σκοράρει σε δεύτερο, αφότου πήρε το «ριμπάουντ».

Κυριάρχησε η Νίκη μετά το 70’

Ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε στο 56′ στην πρώτη του αλλαγή, φορτώνοντας την επίθεση της ομάδας του με τον Βέργο (πέρασε στη θέση του Περέιρα). Άμεσα οι Αγρινιώτες αύξησαν την πίεσή τους, απειλώντας με το διαγώνιο σουτ του Καρέλη στο 60′ και το μονοκόμματο του Φλόρες στο 63′.

Στο 72′ η Νίκη είχε τεράστια ευκαιρία, με τον Ροντρίγκες να βάζει καίριο «στοπ» στο τετ-α-τετ με τον Τζοβάρα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους, δεδομένου ότι χρειάζονταν ένα γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Στο 76′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Βλαχομήτρου, ενώ εκείνο που έπιασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο δραστήριος Γκαρσία στο 82′ κόντραρε στον Μαλή.

Για να φτάσουμε στο 91′, όταν οι Βολιώτες έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ, όταν ο Μιράντα βρέθηκε ολομόναχος στο πίσω δοκάρι, στέλνοντας με μονοκόμματο σουτ την μπάλα στο σίδερο. Και αφού δεν το έβαλαν, είδαν στο 90’+4′ τον Αλιατίδη να κάνει «τσαφ», με τον Βέργο να επωφελείται, να βγαίνει ολομόναχος στην κόντρα για να πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή στον αγώνα, με τους Αγρινιώτες να παίρνουν την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες – Λούι (83′ Αποστολάκης), Μαλής, Κορνέλιους, Περέιρα (56′ Βέργος) – Φλόρες, Αντούνες – Ντουάρτε (83′ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (65′ Τσιγγάρας) – Καρέλης (83′ Μπαρμπόσα).

Στο πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Παρδαλός, Φυτόπουλος, Στ. Μπελεβώνης, Μπακαδήμας.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς – Ανδρέου (74′ Βλαχομήτρος), Γρομητσάρης, Αλιατίδης – Κάσσος, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Τζοβάρας – Γκαρσία, Ροχάνο (89′ Τζιώρας).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Περιστερίδης, Βασιλείου, Τσιμπούκας, Μέτσε, Αλτιντζής, Μπάλλας, Μιράντα.

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Βοηθοί: Παπαδόπουλος,Μωϋσιάδης

4ος: Μπαΐλης

H εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις