Εκτός Κυπέλλου ο Βόλος – Έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί και χωρίς να απειληθεί πήρε εύκολα την πρόκριση στο Πανθεσσαλικό, από έναν Βόλου που έδειξε διάθεση αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ που θα τον έστελνε στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Σχηματισμοί

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κότνικ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Μπαριέντος, αριστερό ο Φεράρι και στόπερ οι Γκρίλο, Ρομέρο. Στα χαφ οι Σοάρες, Τσοκάνης, αριστερά ο Μπαρτόλο, δεξιά ο Ρεγκατέν (άλλαξαν πλευρές στα μισά του πρώτου μέρους) και ο Φερνάντες πλαισίωνε τον Φαν Βέερτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Σάντσες. Στόπερ οι Σένκεφελντ, Βέλεθ, εξάρι ο Πέρεθ κι εσωτερικοί μέσοι οι Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες. Αριστερά έπαιξε ο Χατζηγιοβάνης, δεξιά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ήταν ο Μακέντα.

Φουριόζος Παναθηναϊκός, έχασε μεγάλες ευκαιρίες

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπήκε για να υπερασπιστεί απλά το 2-1 της Λεωφόρου, αλλά για να καθαρίσει νωρίς την πρόκριση. Στο 3’, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχασε τρομερή ευκαιρία, όταν ο Κώτσιρας σέντραρε, ο Βιγιαφάνιες έπιασε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Κότνικ αποέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Στο επόμενο λεπτό σέντρα του Αϊτόρ από δεξιά με το αριστερό, μόνος του στην καρδιά της άμυνας ο Μαουρίσιο έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Κότνικ.

Στο 16’ φάουλ του Αϊτόρ στο τείχος, νέο σουτ του Πέρεθ έφυγε περίπου ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι. Στο 20’ ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Χατζηγιοβάνης πήρε την μπάλα αριστερά, «άδειασε» τον Μπαρριέντος και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το δεξί φαλτσαριστό σουτ έφυγε λίγο έξω!

Ακυρώθηκε γκολ

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 27’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε.  Φάουλ του Αϊτόρ, στην πλάτη της άμυνας ο Βέλεθ έκανε γυριστή κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, διότι ο Ισπανός στόπερ ήταν εκτεθειμένος. Στο 35’ σουτ του Χατζηγιοβάνη εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο το πρώτο ημίχρονο… έσβησε. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την σωστή τελική πάσα για να φτιάξει κι άλλη φάση και να απειλήσει τον Κότνικ.

Όσο για τον Βόλο, έδειξε στο  πρώτο μέρος τις αδυναμίες του. Αμυντικά ήταν ευάλωτος, ενώ από τα αλλεπάλληλα αρνητικά αποτελέσματα, δεν έχει ψυχολογία κι ένα ολόκληρο ημίχρονο ο Διούδης ήταν θεατής. Το «τριφύλλι» κρατούσε πολύ άνετα το μηδέν στην άμυνα.

Ο Βόλος μπήκε με διάθεση να γίνει πιο επιθετικός στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής και είχε πάλι την πρώτη καλή στιγμή. Στο 51′ νέα ωραία  προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά η σέντρα του ήταν κάκιστη, ενώ είχε γεμίσει η περιοχή κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Μπράτσος έφερε τον Μπαριέντος σε ρόλο χαφ, αφού δεξιά δεν βοηθούσε ούτε επιθετικά ούτε ανασταλτικά, πήγε δεξί μπακ τον Μπαρτόλο και μπροστά του τον Φερνάντες και έβαλε τον Ορόζ δίπλα στον Φαν Βέερτ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και στο 60’ μακρινό σουτ του Βιφιαφάνιες έφυγε άουτ. Σ’ εκείνο το σημείο οι τελικές ήταν 0-7 και αποτυπώνει το τι συνέβαινε σε μία ώρα αγώνα.

Στο 70’ το «τριφύλλι» είχε νέα καλή στιγμή. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αϊτόρ, έκανε τη σέντρα, ο Χατζηγιοβάνης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε από δεξιά, αλλά ο Μαουρίσιο στο ύψος της μικρής περιοχής έπιασε αέρα!

Ο Παναθηναϊκός δεν ένιωθε απειλή, ωστόσο, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος δεν έβγαζε ένταση και δεν είχε φάσεις. Έπαιζε με τη φωτιά, ενώ ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη αλλαγή στο 76’ με τον Παλάσιος.

Με δέκα ο Βόλος

Στο 80’, όμως, η αγωνία τελείωσε, αφού ο Παναθηναϊκός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Από πάσα του Μακέντα, ο Παλάσιος ανέπτυξε ταχύτητα, ο Γκρίλο ήταν αδύνατον να τον προλάβει και κράτησε τον Αργεντινό για να μην βγει τετ α τετ με τον Κότνικ. Ο Μανούχος φυσικά έβγαλε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Ευκαιρία και δοκάρι

Στο 82’ ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αϊτόρ πέρασε ωραία στον Μακέντα κι αυτός εντός μεγάλης περιοχής σούταρε με το δεξί ψηλά άουτ!

Το «τριφύλλι» στο 84’ είχε και δοκάρι. Ο Μαουρίσιο βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή κι από δεξιά έκανε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Γκρίλο, Ρομέρο, Φεράρι, Σοάρες (79’ Ροσέρο), Τσοκάνης (54’ Ορόζ), Ρεγκατέν, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (87′ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος), Αϊτόρ (87’ Λούντκβιστ), Μακέντα (87’ Ιωαννίδης).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις