“Ταβάνι” τα 2.000 άτομα στα γήπεδα εισηγήθηκαν οι εμπειρογνώμονες

Στις 17:30 η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της και θα ξεκαθαρίσει αν θ’ αποδεχτεί την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

H πανδημία του κορωνοϊου συνεχίζει να ταλαιπωρεί την καθημερινότητα και του αθλητισμού στη χώρα μας, με την εξάπλωση της μετάλλαξης όμικρον να διαφοροποιεί εκ νέου τα δεδομένα.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι (12:30) συνεδρίασε η επιτροπή των λοιμοξιολόγων, προκειμένου να αποφασίσει τα νέα μέτρα που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά στον αθλητισμό, η επιτροπή έχει εισηγηθεί ένα σοκαριστικό μέτρο!

Να πέσει η πληρότητα των γηπέδων στο 10% και να υπάρχει… ταβάνι 1000 ή 2000 άτομα στα γήπεδα, προφανώς ανάλογα με το αν ένα γήπεδο θα είναι ανοιχτό ή κλειστό.

O λόγος που η επιτροπή λοιμοξιολόγων προχώρησε στη συγκεκριμένη εισήγηση είναι πως τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ τους τελευταίους μήνες στην επαναλειτουργία των γηπέδων δεν τηρούνται και συγκεκριμένα αυτό που αφορά τη χρήση μάσκας.

Εννοείται ότι η είσοδος στα γήπεδα, όπως ίσχυε και μέχρι σήμερα, θα αφορά μόνος εμβολιασμένους.

Είναι ένα μέτρο, το οποίο θα… σκοτώσει οικονομικά τις ομάδες, δημιουργώντας τους τεράστιο πρόβλημα στη χρονιά. Και δεν μιλάμε για τους ισχυρούς, για τους οποίους επίσης θα είναι σοβαρό πλήγμα, αλλά για τους υπόλοιπους που δύσκολα θα καταφέρουν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Στις 17:30 o Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και θα φανεί αν η εισήγηση για πληρότητα 10% στα γήπεδα θα γίνει δεκτή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις