Έκοψε την πίτα της η Α.ΠΟ.Β.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φέτος η Α.ΠΟ.Β. συμπληρώνει δύο δεκαετίες παρουσίας και προσφοράς στα αθλητικά δρώμενα της πόλης από το 1996, όταν και λειτούργησε…

…για πρώτη φορά.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, μέσα από τα τμήματα υποδομής της Α.ΠΟ.Β. αναδείχθηκαν δεκάδες ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, πολλοί από τους οποίους ακολούθησαν επαγγελματική καριέρα. Φέτος στην Ακαδημία είναι εγγεγραμμένα γύρω στα 130 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, που στελεχώνουν τα εννέα τμήματα του συλλόγου. Η Α.ΠΟ.Β. φέτος μετέχει μόνο στα πρωταθλήματα υποδομής της τοπικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αν και στα σχέδια των διοικούντων είναι η επανασύσταση αγωνιστικού τμήματος, που θα λάβει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
«Ξεκινήσαμε το 1996 και 20 χρόνια μετά θέλω να πιστεύω ότι αποτελούμε μία σταθερή αξία για το βολιώτικο ποδόσφαιρο», σημείωσε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Παναγιώτης Κεραμίδας, ο οποίος κατέληξε: «Η φιλοσοφία μας παραμένει ανθρωποκεντρική. Κοιτάζουμε πώς θα γαλουχήσουμε πρώτα χαρακτήρες και μετά αθλητές. Και σ’ εμάς να μην μείνουν τα παιδιά και να συνεχίσουν σε άλλες ομάδες την καριέρα τους, στην Α.ΠΟ.Β. παίρνουν σταθερές βάσεις. Όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας έχουν αντανάκλαση και στο χώρο των ακαδημιών. Δυστυχώς, η μιζέρια της κρίσης πέρασε και στις μικρές ηλικίες. Τα χρόνια είναι δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά μας, τα οποία είναι το μέλλον αυτού του τόπου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις