ΒΙΝΤΕΟ: Στιγμιότυπα και δηλώσεις από τη …Νίκη με Δωτιέα

Με γκολ του Νοριέγα στο 75′ και του Ελευθεριάδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη επιβλήθηκε του Δωτιέα με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα και τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωσή του στο βίντεο που ακολουθεί:

Ρεπορτάζ: Στο “κόλπο” η Νίκη, 2-0 τον Δωτιέα

“Στο «κόλπο» της κορυφής παρέμεινε η Νίκη Βόλου κάμπτοντας έστω και δύσκολα τον Δωτιέα Αγιάς. Το συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου με υπομονή και καθαρό μυαλό επιβλήθηκε με σκορ 2-0, χάρη σε τέρματα του Νοριέγα στο 75’ και του Ελευθεριάδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Δωτιέα. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη σημειώθηκε στο 11ο λεπτό. Ο Ελευθεριάδης έβγαλε κάθετη πάσα στον Κανελλόπουλο όμως ο Παϊτέρης «διάβασε» τη φάση και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο μπλοκάροντας την μπάλα, πριν ο επιθετικός της Νίκης γίνει επικίνδυνος.

Οι κυανόλευκοι αδυνατώντας να περάσουν την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή δοκίμασαν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό με μακρινά σουτ.Στο 17’ το μακρινό σουτ του Ιβανίδη δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, περνώντας άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κανελλόπουλου τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 24’ την ίδια τύχη είχε και το δυνατό και ευθύβολο σουτ του Ναουμίδη από μακρινή απόσταση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου η Νίκη έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Νοριέγα γέμισε στην περιοχή, ο Λίμα έστρωσε ιδανικά στον Κανελλόπουλο, με τον έμπειρο φορ να μη σημαδεύει σωστά και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από δοκάρι της εστίας του Παϊτέρη.

Η μοναδική περίπτωση του πρώτου μέρους που χρειάστηκε να επέμβει ο πορτιέρο της βολιώτικης ομάδας ήταν στο 42’ όταν στην εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη μπλόκαρε σταθερά.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λέπτου ο Ελευθεριάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Κανελλόπουλος έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο βραχύσωμος μέσος έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Με υπομονή και καθαρό μυαλό οι παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου περίμεναν την ευκαιρία που θα τους έδινε την δυνατότητα να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα και τους τρεις βαθμούς. Στο 59’ ο Νοριέγα προειδοποίησε με σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο νεαρός πορτιέρο των φιλοξενούμενων και στο 75’ ο Ισπανός απόσβεσε μέρος του συμβολαίου του. Παίρνοντας την μπάλα έξω από την περιοχή του Δωτιέα ελίχθηκε παράλληλα της γραμμής και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα από την «τρύπα» της βελόνας, στέλνοντάς την αργά και βασινιστικά στην αριστερή γωνία της εστίας του Παϊτέρη.

Οι παίκτες του Γιάννη Μάγγου μη έχοντας να χάσουν τίποτα, αναγκάστηκαν να αφήσουν κατά μέρος το ροκάνισμα του χρόνου και να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν. Στο 91’ ο Βρονταράς χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει το σουτ του Γκουντρουμπή, ενώ δύο λεπτά αργότερα η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιρογιάννη πέρασε άουτ.

Δεν συγχώρεσε το λάθος του Παϊτέρη ο Ελευθεριάδης

Ο Παϊτέρης παρά το νεαρό της ηλικίας του άφησε καλές εντυπώσεις για 93 περίπου λεπτά αγώνα, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων το παράκανε, κάνοντας δώρο το 2-0 στους γηπεδούχους. Αφού πρώτα ντρίπλαρε επιτυχώς τον Κανελλόπουλο, επιχείρησε το ίδιο και με τον Ελευθεριάδη, με τον μέσο της Νίκης να του κλέβει την μπάλα και σε κενή εστία να κάνει το 2-0, σφραγίζοντας το τρίποντο για την ομάδα του.

Οι κυανόλευκοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ρήγα στο Βελεστίνο ώστε να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου καθώς οι πρωτοπόροι δεν σκόνταψαν διατηρώντας την διαφορά από τη βολιώτικη ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κ. Βελιτζέλος): Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Κοτίτσας, Ναουμίδης, Κιπτίου, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (66΄ Μέτσε), Κανελλόπουλος, Νοριέγα (81΄ Μπιτσάκος), Λίμα (46΄ Μπαλαράμπε).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Γ. Μάγγος): Παϊτέρης, Καραγιάννης, Σελίνης, Τσάκαλι, Κόκκας, Σούλι, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Ουζούνογλου (68΄ Κόκκινος), Πέδρο (74΄ Τσιρογιάννης), Κορλός (61΄ Γκουτρουμπής).

Κίτρινες: 47΄ Σούλι, 78΄ Τσατσαλίδης, 93΄ Μέτσε
Διαιτητής: Ψυχούλας (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας, Καραγιάννης (Φθιώτιδας)

 

Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα

Γιάννης Μάγγος, προπονητής Δωτιέα

Κώστας Βελιτζέλος, προπονητής Νίκης

Βαλάνης Κόκκας, παίκτης Δωτιέα

Δαυίδ Ιβανίδης, παίκτης Νίκης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις