Οδυνηρή ισοπαλία για Ολυμπιακό Βόλου με Αλμωπό Αριδαίας

Ο Ολυμπιακός Βόλου παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στον Αλμωπό Αριδαίας, χάνοντας την ευκαιρία να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα. Οι ερυθρόλευκοι παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν στο 41’ με τον Σιαφά, για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης στο 88’ με πρωταγωνιστή τον Ρόβα.

Με διάθεση ο Ολυμπιακός

Με διάθεση να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Νεάπολης. Με γρήγορο «passing game» προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Παϊτέρη, χωρίς ωστόσο επιτυχία καθώς έλειπε η τελική πάσα που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Βερνάρδου στο 11′ που κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρε των φιλοξενούμενων, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν με ουσία την περιοχή του Αλμωπού.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι μετά το 30’ πήραν μέτρα στο γήπεδο και μέσα σε 10 λεπτά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες και είχαν δύο ακόμη τελικές προς την εστία του Ξενοδόχοβ. Στο 30’ ο Τριανταφυλλάκης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον ερυθρόλευκο κίπερ, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα σε κόντρα επίθεση μετά από κόρνερ του Ολυμπιακού Βόλου, ο Ρόβας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε, επίσης, άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 37’. Άουτ κατέληξε κι ένα φιλόδοξο, μακρινό σουτ του Ασλαμπάλογλου ένα λεπτό αργότερα.

Κι ενώ ο Αλμωπός Αριδαίας έχανε τις ευκαιρίες, το γκολ που άνοιξε το σκορ, πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Όσκαρ Σιαφά με κεφαλιά στο 41’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλάζοντας πλήρως τη ροή του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Παϊτέρης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλεβί Κόλα στο 44’.

Σβηστό 2ο ημίχρονο και «κρύα» ισοφάριση

Σ’ ένα σβηστό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν απειλήθηκε σε κανένα χρονικό σημείο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν στο φινάλε του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Ρόβας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παγώνοντας τη Νεάπολη στο 88’. Η ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών του Αλμωπού και η μικρή διακοπή του αγώνα, έσβησε κάθε πιθανότητα να βρει αντίδραση ο Ολυμπιακός στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων με αποτέλεσμα να παραμείνει το σκορ 1-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα του κ. Τσιάρα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Καγιέχα): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Σκοπελίτης (85’ Χατζής), Φιλίποβιτς, Ναά, Κόλα, Κιτόκο, Κουντουριώτης (73’ Μαρκοπουλιώτης), Βερνάρδος, Σιαφά, Κατσούκης (80’ Σουλεϊμάν).

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Σουλιώτης, Κολλαράς, Σέχου (85’ Αδαμίδης ), Παρασκευάς, Γιαλαμίδης (72′ Γιαλαμίδης), Τριανταφυλλάκης (72’ Μπακούτσης), Ρίβας (85’ Καράμπελας), Ασλαμπάνογλου, Κέρθι (78’ Γιουκούδης), Ρόβας

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)
Βοηθοί: Καμπερίδης, Κουκούμης (Καβάλας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις