Ανοίγουν τα σχολεία με self-test

Κανονικά και όπως έκλεισαν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ειδικοί ζητούσαν εδώ και ημέρες την αναβολή της επανέναρξης των μαθημάτων για λίγες ημέρες έως και λίγες εβδομάδες.

Ανοίγουν τα σχολεία με μόνο «όπλο» τα self test

Πέρα από το γεγονός ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ακριβώς όπως έκλεισαν, η επιτροπή προτείνει τα παρακάτω μέτρα με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και του κοινωνικού τους περίγυρου, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν υπερβεί τις 40.000 ημερισίως.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές πλέον θα υποχρεούνται σε 3 self test την εβδομάδα αντί για δύο και σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού θα διενεργούνται 5 self test, δηλαδή ένα την ημέρα.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους μαθητές

Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς τώρα εξετάζεται αν θα μειωθεί το μοντέλο του 50+1% που ισχύει μέχρι στιγμής για να κλείσει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων. Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος, ωστόσο αναμένεται να δούμε τι θα αποφανθούν και οι ειδικοί.

Φροντιστήρια και ΑΕΙ

Πάντως η τελική απόφαση για τις σχολικές μονάδες θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ. Χθες στα φροντιστήρια επαναλειτούργησαν τα τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στην Αττική πολλά φροντιστήρια λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ στην περιφέρεια ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών», ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα , γύρω στις 6, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις