«Tα 15χρονα εσύ τα έβαλες να παίξουν…»

Ο τεχνικός διευθυντής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Παύλος Μυροφορίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την αναβολή του αγώνα με την Καβάλα για τη Super League 2 και για την ανακοίνωση της Καρδίτσας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Καβάλας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αναβολή της αναμέτρησης και για τη στάση της Καβάλας, δήλωσε: «Να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης αυτής. Καταρχήν χθες (2/1) ήρθε ένα email, το οποίο έδινε αναβολή στο παιχνίδι εξαιτίας επτά κρουσμάτων της Καβάλας. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Ο ένας από τους επτά παίκτες δεν είχε δελτίο με την ομάδα της Καβάλας. Η απόφαση της αναβολής του αγώνα πάρθηκε από τη διοργανώτρια αρχή βάση των στοιχείων. Καλό είναι κάποια στιγμή να μην βλέπουμε παντού φαντάσματα. Είχαν μπροστά τους τα στοιχεία, δεν μπορούσαν Κυριακή (2/1) να εξετάσουν αν όντως είναι παίκτης ή δεν είναι της Καβάλας.

Δεν ξέρω αν υπήρχε δόλος από την Καβάλα. Εγώ ξέρω πως χάθηκαν στη μετάφραση και έκαναν ένα σοβαρό λάθος, το οποίο λάθος δεν τους στοιχίζει σε κάτι.

Ο γιατρός της διοργανώτριας αρχής και η ίδια εμπιστεύτηκαν τα στοιχεία της Καβάλας και είδαν παραπάνω και εκεί έκαναν το λάθος. Λογικό είναι. Πήραν ελαφρά την καρδία απόφαση.

Την ώρα που αναβλήθηκε το παιχνίδι και ήρθε το email στην ομάδα μας έκανε λόγο για επτά κρούσματα. Δείξε μου τον ΚΑΠ που λέει πως αναβλήθηκε ένα παιχνίδι χωρίς φύλλο αγώνα. Ήταν πιο οργανωμένο το έργο χθες (2/1). Μπορεί ο καθένας να πει ότι θέλει στο τέλος της ημέρας το ποδόσφαιρο χάνει και αυτοί που τους αρέσουν το παιχνίδι.

Στην προκειμένη περίπτωση χαμένη ήταν η δική ομάδα. Ευθύνη έχει η Καβάλα 100-0. Βγήκε χθες ο κ.Χαντιτάτζι και έκανε μια δήλωση ότι στεναχωρήθηκε η Καρδίτσα που δεν έπαιξε με 15χρονα και 17χρονα. Δεν στεναχωρήθηκε η Καρδίτσα για αυτό, τα 15χρονα εσύ τα έβαλες να παίξουν. Εμείς στεναχωριόμαστε γιατί δεν παίξαμε.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα του παιχνιδιού. Tην Super League 2 την οδηγούν να είναι έτσι φέτος, γιατί μπορούσαν να διοργανώνουν ένα πρωτάθλημα-όνειρο και δεν θέλουν.

Επειδή εγώ θέλω να σταθώ σε αυτά που είπε ο κ.Χαντιτάτζι που δεν έχει γνώση. Καλά έκανε την ομάδα του προσπαθεί να προφυλάξει. Η πρώτη ομάδα που δήλωσε τα κρούσματά της φέτος και πήγε να παίξει ήταν η Καρδίτσα, που δήλωσε τέσσερα κρούσματα βασικών της παικτών, που ήθελε να του πούμε και το σιρόπι που πίνουμε και δεν έχουμε κρούσματα.

Δεν θα σου πούμε, γιατί το δικός μας «σιρόπι« κερδίζει. Από εκεί και πέρα δηλώσαμε τα κρούσματα και πήγαμε και παίξαμε στον Ολυμπιακό. Αφήσαμε σε δύο παιδία στο ξενοδοχείο γιατί δεν αισθάνονταν καλά, συνολικά έξι παίκτες, άλλο ότι τα δύο παιδία δεν είχαν κορωνοϊό. Δεν μπορούσαμε να βρούμε και εμείς ένα τρόπον να αναβάλλουμε το παιχνίδι; Δεν το αναβάλλαμε το παιχνίδι και παίξαμε και κερδίσαμε. Εμείς αποφασίσαμε πως τα παιχνίδια παίζονται στο γήπεδο.

Δεν μπορεί να βγάζεις εσύ ανακοίνωση για την ομάδα της Καρδίτσας, που η ομάδα μας είναι πρότυπο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Να βγαίνει εσύ που έχεις καταφέρει σε 5-6 μήνες να έχεις μια ομάδα-παρωδία. Δεν μπορείς να τα βάζεις με την Καρδίτσα.

Χθες άνοιξε η ΕΠΟ και η Καβάλα πήρε πέντε ή έξι δελτία, οπότε δεν είχε λογική όλο αυτό που έχει γίνει. Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως η Καβάλα πήρε πέντε δελτία και οι τέσσερις παίκτες να είναι θετικοί. Κοροϊδέψτε μας αλλά μέχρι ενός σημείου. Από το νοσοκομείο πήγε και τους πήρε. Ποιος τα κάνει αυτά; Ποιος θα πάει φυλακή;

Η Καβάλα βρίσκει και κάνει, από το Νοέμβριο και μετά έχει τινάξει ένα πρωτάθλημα. Καλά κάνει αφού μπορεί.

Την Καβάλα πιο πολύ από όλους θα τη σεβόμασταν εμείς, γατί είχαμε συζητήσει και είχαμε πει αν η Καβάλα είναι σε αυτή την κατάσταση το παιχνίδι το δικό μας θα λήξει 2-0, γιατί δεν μπορούμε χριστουγεννιάτικα να παίζουμε με τη ψυχολογία αυτών των παιδιών».

Για τους στόχους της Αναγέννησης Καρδίτσας μετά το διπλό στον Ολυμπιακό Β’: «Εμείς από την πρώτη μέρα που είμαστε εδώ πιστεύουμε στην ομάδα μας και σε αυτό που δημιουργούμε, μια ομάδα ανταγωνιστική που θα παίζει επειδή της αρέσει το παιχνίδι. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που κοιτάει τον εαυτό της και όχι τι συμβαίνει γύρω της.

Τα «δόντια» μας εμείς τα έχουμε δείξει από την πρώτη αγωνιστική, είμαστε τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και η μοναδική από τη Super League 2 που είμαστε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Όταν λειτουργεί κάτι σωστά από την αρχή κάποια στιγμή πρέπει να τα έχει και όλα. Εντός είμαστε πάρα πολύ καλοί και βρίσκεις και το εκτός έδρας. 

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: «Είναι πολύ καλά , του αρέσει αυτό που κάνει. Είναι τιμή για την πόλη της Καρδίτσας να υπάρχουν τέτοια παιδιά, τέτοιοι ποδοσφαιριστές με τέτοιο εκτόπισμα.

Πρώτα από όλα είναι καλό άνθρωπος και είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Το γκολ που βάλαμε με τον Ολυμπιακό ήταν σεμιναρίου. Σε ένα γήπεδο που ήταν βούρκος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις