Ρόβας για Μήτρογλου, Αθανασιάδη και ελληνικό ποδόσφαιρο

Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Αλμωπού Αριδαίας, Χρήστος Ρόβας, τονίζοντας την επιθυμία του να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα με προορισμό το εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μ’αρέσει αυτό που βλέπω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αγωνίζονται μονάχα ξένοι ποδοσφαιριστές και με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί θα φύγω για το εξωτερικό. Στον Αλμωπό είμαι μια χαρά, αλλά το καλοκαίρι αν μου έρθει κάποια καλή πρόταση, θα έδινα προτεραιότητα σε ομάδα του εξωτερικού».

Για την περιπέτεια που είχε το καλοκαίρι και την επιστροφή του στην Ελλάδα:

«Ένας μάνατζερ το καλοκαίρι με ταλαιπώρησε πολύ. Όταν γυρνάς στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από μια σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Σλοβενίας με 10 γκολ και 4 ασίστ, δεν ακούγεται πολύ καλό. Ήμουν σε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο είχε στόχο να αγωνιστεί στο Conference League, αλλά στο τέλος βγήκε στην 7η θέση. Δεν ανανέωσα, έγιναν κάποια λάθη και υπήρξαν πράγματα που μπήκαν εμπόδιο».

Για τον Αθανασιάδη:

«Ο Κλάους είναι παικταράς. Είναι ένας παίκτης με εκπληκτικά τελειώματα και είναι απ’ τους ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν και αδίκησαν τον εαυτό τους. Έκανε τη διαφορά και μαζί με τον Μήτρογλου ήταν απ’ τους καλύτερους φορ τα τελευταία χρόνια».

Για τον Μήτρογλου:

«Ο Μήτρογλου δεν έπιασε στον Άρη, όμως είναι ένας παίκτης που κατάφερε πολλά στην καριέρα του χωρίς αμφιβολία. Έχει σκοράρει στο Champions League, στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό έχει αντίκτυπο όμως και στην εθνική ομάδα και την πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια. Δεν παίρνουν αρκετοί Έλληνας ποδοσφαιριστές ευκαιρίες στις ομάδες τους και είναι κάτι που πρέπει να βελτιωθεί».

Για τους Έλληνες της Premier League:

«Ο Τζόλης πήγε στην Premier League μαζί με τον Γιαννούλη που έπαιζαν στον ΠΑΟΚ, όπως από τον Ολυμπιακό ο Τσιμίκας. Δεν είδα πολλούς ξένους παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα, να έφυγαν για να πάνε σε τέτοια πρωταθλήματα»

Για τις διαφορές του σλοβένικου πρωταθλήματος με το ελληνικό:

«Όλα ξεκινάνε απ΄το μορφωτικό επίπεδο που είναι χαμηλό και αυτό φταίει που η κοινωνία μας είναι έτσι. Το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της. Στην Σλοβενία το πρωτάθλημα ξεκινούσε 10 Αυγούστου και όντως ξεκινούσε τότε και δεν υπήρχε αυτό το χάος ακόμα και στη δεύτερη εθνική, γιατί υπήρχε πρόγραμμα».

Για το Ηρακλής-Απόλλων Πόντου:

«Ο Ηρακλής είναι η ομάδα της καρδιάς μου, θα ήθελα όμως να γινόταν ένα καλό παιχνίδι και πιστεύω πως και οι δύο ομάδες πρέπει να βρίσκονται στην Super League 1, γιατί εκεί ανήκουν. Πρέπει να βρίσκονται εκεί που τους αξίζει και θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις