Κουφογεώργος: «Να διακοπεί το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες»

Στο Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» φιλοξενήθηκε ο Γενικός Αρχηγός της Νίκης Βόλου, Αποστόλης Κουφογεώργος, ο οποίος ανέδειξε το πρόβλημα που δημιουργείται με τις συνεχείς αναβολές παιχνιδιών. Μάλιστα, ο ίδιος προτείνει να διακοπεί το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες και να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε, για τον καλύτερο προγραμματισμό των ομάδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αποστόλη Κουφογεώργου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Για τα κρούσματα που υπάρχουν στην ομάδα: «Όπως όλες οι ομάδες έτσι και η ομάδα μας έχει κάποια θετικά κρούσματα. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός είναι στα έξι. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα που θα βγουν σήμερα στις 9:00 το βράδυ, ώστε να δούμε αν θα αλλάξει αυτός ο αριθμός ή θα παραμείνει εκεί. Πιθανόν τα κρούσματα να είναι περισσότερα από έξι».

Αν αυτό επηρεάζει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι όταν αυτοί οι ποδοσφαιριστές επιστρέψουν μετά τα αρνητικά τεστ δεν θα έρθουν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση θα χρειαστούν χρόνο. Σίγουρα ο κορονοϊός επηρεάζει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος

Για το αν τίθεται θέμα αναβολής του αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα. Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχει θέμα κρουσμάτων και στην ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το πώς γίνονται οι προπονήσεις από το διάστημα: «Προπονούμαστε βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει αυτή τη στιγμή. Εφόσον δεν έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό κρουσμάτων που επιβάλλει την αναστολή των ομαδικών προπονήσεων συνεχίζουμε τις προπονήσεις σε γκρουπ.
Σίγουρα δεν ακολουθούμε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων όπως συμβαίνει και σε όλες τις ομάδες αυτή την περίοδο. Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Ο μεταγραφικός σχεδιασμός αφορά αποκλειστικά τον προπονητή τον κ. Βοσνιάδη και τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συζητήσεις αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα γίνει μία μεταγραφή για να πούμε ότι κάναμε μία μεταγραφή. Το αποτέλεσμα αυτών των επαφών και των συζητήσεων Θα το μάθει ο κόσμος όταν θα έχει ολοκληρωθεί κάποια κίνηση».

Για τις διαφορές που έχει εντοπίσει σε σχέση με την περίοδο που ήταν και πάλι γενικός αρχηγός 14 την εποχή που η Νίκη στην Superleague: «Σίγουρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει αυτή την περίοδο καλύτερη οργάνωση. Τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται πιο εύκολα καθώς η διοίκηση είναι πιο κοντά στο αγωνιστικό τμήμα. Στη λύση προβλημάτων βοηθάει και η στελέχωση των γραφείων».

Για το αν πιστεύει ότι έπρεπε να διακοπεί προσωρινά το πρωτάθλημα αντί για να έχουμε αναβολές αγώνων ξεχωριστά: «Για τον καλύτερο προγραμματισμό των ομάδων θα έπρεπε να ληφθεί απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες και να αρχίσει από την αγωνιστική από την οποία ουσιαστικά σταμάτησε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αμφιβολία. Μπορεί να ξεκινήσεις να μετακινηθείς σε μία άλλη πόλη, να μπεις στο ξενοδοχείο και να σε ειδοποιήσουν ότι το παιχνίδι δεν θα γίνει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, είναι η ταλαιπωρία των ποδοσφαιριστών, είναι ο προγραμματισμός των προπονήσεων. Παράδειγμα, σε τι ρυθμό προπονήσεων πρέπει να μπει η ομάδα από αύριο, σε ρυθμούς προπονήσεων αγώνα; Εμείς αυτό κάνουμε, προετοιμαζόμαστε για αγώνα αλλά υπάρχει σίγουρα ερωτηματικό. Η καλύτερη λύση θα ήταν να διακοπεί το πρωτάθλημα για τουλάχιστον 15 ημέρες»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις