Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-0: Φρένο… στη Ριζούπολη

Ποδαρικό με το… αριστερό στο 2022 για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι έμειναν στο «λευκό» 0-0 με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Ριζούπολη.

Ανούσιος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα χρονιά, μια και έμεινε στην ισοπαλία χωρίς τέρματα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στη Super League και… γεύτηκαν μόλις την τρίτη απώλεια βαθμών.

Μάλιστα, οι δύο προηγούμενες ήταν και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα (0-0), στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο και την 5η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Αμφότερες οι αναμετρήσεις είχαν γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ριζούπολη… έριξε την διαφορά από τη δεύτερη θέση στους 9 βαθμούς μια και η ΑΕΚ πέρασε από τη Λαμία.

Από την άλλη, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, τη στιγμή που αγωνίστηκε με σύνθεση ανάγκης, ελέω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού που πλήττουν την ομάδα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε στην τελευταία θέση, έχοντας 8 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ατρόμητο, ενώ έχει και δύο ματς λιγότερα.

«Φλύαρη» υπεροχή

Χωρίς καλό ρυθμό κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά πέραν ενός σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής (5’) δεν προκάλεσε προβλήματα στον Βέρχουλστ. Μάλιστα, οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές και στην επόμενη φάση, στο 12’ όπου ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε το πλασέ του Αφρικανού.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά ήταν ανούσιοι στις προσπάθειές τους. Χαρακτηριστικό είναι πως η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 32’ όπου ο Μπουχαλάκης προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις να νικήσει τον Βέρχουλστ, αλλά ο τελευταίος αντέδρασε σωστά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλων έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Βατσλίκ, ο Φατιόν έπιασε το σουτ, η μπάλα έφυγε άουτ, αλλά βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από κόντρα με τον Μασούρα, ζητώντας πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με το απ’ ευθείας φάουλ του Γιακιμόφσκι, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα με τις γροθιές και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς τέρματα στην ανάπαυλα.

Ίδιο… μοτίβο

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Τικίνιο Σοάρες είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να αυξήσει την πίεση και έχασε την πρώτη καλή στιγμή στην «επανάληψη», όταν 56’ έκανε το σουτ αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε, κάτι που έκανε και στο επόμενο λεπτό, στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Στο 61’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, όταν ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βέρχουλστ με τρομερή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του, κάτι που έκανε και στο 63’ σε δύο περιπτώσεις, αρχικά σε σουτ του Ρέαμπτσιουκ και εν συνεχεία σε προσπάθεια του Μπουχαλάκη.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν βρέθηκε εξ επαφής με την αντίπαλη εστία, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά.

Στο 77’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά σε μονομαχία του Μπα με τον Γιαννιώτα, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Βρουσάι έκανε το σουτ, αλλά ο Βέρχουλτ απέκρουσε.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει το νικητήριο γκολ, όμως, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχαν σωστές αποφάσεις, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή και χωρίς τέρματα (0-0).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις