Φαν Βέερτ: «Απολαμβάνω τη ζωή στην Ελλάδα» – Τι είπε για Μπέο και Αμπασκάλ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή και τα γκολ του στον α’ γύρο της Superleague είναι αναμφίβολα ο Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός σέντερ φορ έχει βρει οκτώ φορές δίκτυα και φιγουράρει στους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο άσος του Βόλου μιλά αποκλειστικά στο BNSports και στο Μάνο Φυρογένη για τη ζωή του στην Ελλάδα, το ποδόσφαιρό εδώ, την ομάδα του Βόλου αλλά και την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο UEFA Conference League, Μίντιλαντ.

Μετά από 3 σεζόν στην Δανία με τη φανέλα της Άαλμποργκ και τις πολλές αναμετρήσεις απέναντι στην αντίπαλο του Δικεφάλου του Βορρά, Μίντιλαντ, ο Ολλανδός φορ καταλάβε ότι είχε έρθει η ώρα για μια νέα πρόσκληση στην καριέρα του. Και κάπως έτσι, αποφάσισε να έρθει στα μέρη μας και να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του Βόλου.

Ο Τομ Φαν Βέερτ είναι μια υπερπολύτιμη λύση στη φαρέτρα της ομάδας της Μαγνησίας στην προσπάθεια που κάνει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας. Ο ίδιος έχει μπει στα «παπούτσια» του Τάσου Δουβίκα και μοιάζει ικανός, να κυνηγήσει το όνειρο όλων στο Βόλο, δηλαδή την είσοδο στα playoffs. Ο Ολλανδός φορ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στο καλό ξεκίνημα της ομάδας, το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Αχιλλέα Μπέο και την γνώριμη για εκείνον Μίντιλαντ.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως πέρασες τις γιορτινές αυτές μέρες; Ήσουν στην Ελλάδα ή επισκέφθηκες την πατρίδα;

«Πήγα στην Ολλανδία μόνο για τις μέρες των Χριστουγέννων. Είχα την ευκαιρία να δω την οικογένεια μου και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί αυτές τις τρεις μέρες. Δεν ήταν πολλές οι μέρες αλλά χάρηκα που τους είδα»

  • Πως πήρες αυτήν την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα? Γνώριζες την ομάδα του Βόλου ή κάποια άλλη ελληνική ομάδα πριν έρθεις εδώ;

«Ήξερα κάποια πράγματα για την ομάδα του Βόλου από τον Νταν Ριέστρα, τον Ολλανδό συμπαίκτη μου στην ομάδα ο οποίος είχε έρθει ένα χρόνο πριν από εμένα και ήταν πολύ ευχαριστημένος. Έτσι άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για την ομάδα. Επίσης ήξερα κάποιες ελληνικές ομάδες που αγωνίζονταν για πολλά χρόνια στα κύπελλα Ευρώπης όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και είχαν καλά αποτελέσματα. Επίσης υπήρχαν και κάποια διασταυρώματα με ολλανδικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ αν θυμάμαι καλά είχε κληρωθεί κάποιες χρονιές με τον Άγιαξ, οπότε είχα μια εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

  • Πως ήταν η προσαρμογή σου σε μια Μεσογειακή χώρα ερχόμενος από την άλλη άκρη της Ευρώπης;

« Ήταν ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι! Κάποιες μέρες είχε 40 βαθμούς. Θυμάμαι παίξαμε ένα φιλικό με τον Παναιτωλικό στη Λαμία και όταν ξεκίνησε ο αγώνας είχε 40 βαθμούς και ήταν σίγουρα μια καινούργια εμπειρία για εμένα. Υπάρχουν καλοκαίρια και στην Ολλανδία που έχει ζέστη όμως το να παίζω ποδόσφαιρο σε τέτοιες θερμοκρασίες ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Κάποιες φορές πρέπει να κοιτάξεις το ημερολόγιο για να δεις ότι είναι Ιανουάριος. Δεν το καταλαβαίνεις αλλιώς. Είναι υψηλές οι θερμοκρασίες για την εποχή με αρκετές ηλιόλουστες μέρες που τις απολαμβάνω. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό που διαθέτει η Ελλάδα»

  • Πάντως σε επαγγελματικό επίπεδο, δε φάνηκε δύσκολη η προσαρμογή σου αν αναλογιστεί κανείς ότι σκόραρες και στις 3 πρώτες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα!

«Ήταν θετικό για εμένα και την ομάδα ότι είχαμε μια μακρά περίοδο προετοιμασίας μιας που καθυστέρησε και κάποιες εβδομάδες η έναρξη του πρωταθλήματος. Είμασταν πολλοί καινούργιοι παίκτες και είχαμε έτσι περισσότερο χρόνο να αφομοιώσουμε τα συστήματα και πέρα από αυτό είχαμε την τύχη να έχουμε μια θετική αρχή, με καλή απόδοση,  δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες, πήγε καλά το πρώτο παιχνίδι και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθησή για τη συνέχεια Όταν η ομάδα αποδίδει καλά, είναι ευκολότερο να προσαρμοστείς γρήγορα.»

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις