Τζόκοβιτς: Οι δικηγόροι του καταγγέλλουν ανάκριση 6 ωρών και στέρηση ύπνου

Οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς καταγγέλλουν πως ο Σέρβος ανακρίθηκε επί 6 ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης πριν του δοθεί άδεια να κοιμηθεί, μόνο και μόνο για να τον ξυπνήσουν έπειτα από 30 λεπτά και να πιεστεί για να ακυρωθεί η βίζα του.

Νέα μέρα, νέα δεδομένα, για την περίπτωση του Νόβακ Τζόκοβιτς και την απέλασή του από την Αυστραλία που θα εκδικαστεί την Δευτέρα (10/1). Δεδομένα που αν ισχύουν σίγουρα δεν τιμούν τις αρχές της Αυστραλίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το “skynews”, οι δικηγόροι του Σέρβου αναφέρουν μεταξύ άλλων στα χαρτιά που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο άσχημες συνθήκες αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως με το που έφτασε ο Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, έπειτα από πτήση 25 ωρών, ανακρίθηκε για έξι ώρες, πριν του δοθεί άδεια για να κοιμηθεί. Έπειτα όμως από μόλις 30 λεπτά οι άνθρωποι των αρχών της χώρας τον ξύπνησαν ξανά και τον πίεσαν να αποφασίσει για την ακύρωση της βίζας του.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τζόκοβιτς ανέφερε κάποια στιγμή ότι θεωρούσε πως εισήλθε νόμιμα στην χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία και ο ίδιος είχε νοσήσει τον Δεκέμβριο. Οι αρχές της Αυστραλίας όμως δεν το δέχθηκαν αυτό, συνεχίζοντας την ανάκριση.

Με βάση τα έγγραφα που διέρρευσαν, το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς σύμφωνα με τους δικηγόρους του έχει ως εξής:

 

00:21-00:51: Ξεκινάει η ανάκριση του Τζόκοβιτς

04:11: Οι αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν την βίζα του Σέρβου και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητάει να περιμένουν μέχρι τις 08:00 το πρωί ώστε να καλέσει την Tennis Australia για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 08:00 με 08:30

05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του. Τελικά μπήκε στο δωμάτιό του στις 05:30, αλλά περίπου στις 06:00 τον ξύπνησαν ξανά και “πιέστηκε” ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα

Με βάση τους ισχυρισμούς του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον ατζέντη του και τους δικηγόρους του, ωστόσο πιέστηκε να συνεχιστεί η ανάκριση μέχρι τελικά να συμφωνήσει να ακυρωθεί η βίζα του.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου τενίστα, ο Σέρβος “ένιωσε σοκ, έκπληξη και σύγχυση, ενώ είναι σαφές ότι η ακύρωση της βίζας του έγινε ενώ ήταν κουρασμένος και χωρίς να έχει συμβουλευτεί τους εκπροσώπους του“.

Με την δίκη του Σέρβου να πλησιάζει και κάθε μέρα να παρουσιάζονται νέα δεδομένα, γίνεται σαφές ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν νέες ειδήσεις

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις