Δικαίωση Τζόκοβιτς: Κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας του!

Το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς κρίνοντας πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του.

Με μισή ώρα καθυστέρηση, (1:30 ώρα Ελλάδος – 10:30 ώρα Αυστραλίας) ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς για την ακύρωση της βίζας του.

Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα και Νο1 στον κόσμο παρουσίασαν τα απαραίτητα στοιχεία ενώπιον του δικαστηρίου (είχαν ετοιμάσει υπόμνημα 35 σελίδων), σύμφωνα με όσα του είχαν ζητηθεί από την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας και από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε αρχικά να ταξιδέψει στην Μελβούρνη και να μπορέσει να αγωνιστεί τελικά στο Αυστραλιανό Open (17/1). Υποστήριξαν πως ο «Νόλε» είχε νοσήσει πρόσφατα από κορωνοϊό και έτσι δικαιούτο να πάρει ειδική άδεια εισόδου στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι αθλητές πως προβλέπονταν για τη διοργάνωση.

Ο δικαστής της υπόθεσης, αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα είπε ο επικεφαλής νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, εξέφρασε την άποψη πως «ο κ. Τζόκοβιτς είναι ειλικρινής, αυτό καταλαβαίνω από εκείνον» και στη συνέχεια αναρωτήθηκε «τι άλλο μπορούσε άραγε να κάνει;». Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Σέρβου τενίστα απάντησε: «Συμφωνώ μαζί σας εντιμότατε».

Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα η έδρα ενημέρωσε πως η δίκη διακόπτεται για μεσημεριανό φαγητό μέχρι τις 6:15 (15:15 τοπική ώρα).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικαστής διέταξε την παράταση στην άδεια παραμονής του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, καθώς θα έληγε στις 7 το πρωί και δεν υπήρξε μέχρι τότε απόφαση για την υπόθεση.

Η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Οι δικηγόροι του «Νόλε» ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας και υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς, να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του, αλλά και να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της χώρας, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να… απαιτήσει την αποχώρησή του.

Όπως πάντως έκανε σαφές ο δικαστής, αν γίνει χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για μια τριετία!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις