Ανακοίνωση – απάντηση σε δημοσίευμα από τη Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης

Ανακοίνωση – απάντηση σε άρθρο ενημερωτικής ιστοσελίδας (TheNewspaper.gr) που αναφέρονταν στην απαγόρευση εισόδου του τηλεοπτικού συνεργείου της τηλεόρασης του ASTRA TV εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης.

Η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης και η απάντηση του TheNewspaper.gr:

“Με μεγάλη έκπληξη, διαβάσαμε στην τοπική ιστοσελίδα του Βόλου (Thenewspaper.gr), κάποιο ανυπόγραφο αρθρίδιο σχετικά με την απαγόρευση εκ μέρους της Διοίκησης μας του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA και των συνεργείων του, καθώς και οποιουδήποτε συνεργάτη από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας.

Το αρθρίδιο, που δεν φέρει την υπογραφή κανενός (άραγε δεν έχει το θάρρος της γνώμης του;), κάνει λόγο για φασίζουζα νοοτροπία και εμπεριέχει πολλά ανυπόστατα σχόλια.
Βασικός παράγοντας της Δημοκρατίας, που επικαλείται ο ανώνυμος σχολιαστής, είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τον άλλον. Δυστυχώς, όλον αυτό το χρόνο συγκεκριμένη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA (κάθε Κυριακή), που την παρουσιάζουν κάποιοι αθλητικοί σχολιαστές, οι οποίοι δεν έχουν επίσημη δημοσιογραφική ιδιότητα, σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στην ομάδα μας με υποτιμητικό και απαξιωτικό τρόπο, με καφενειακού επιπέδου χιούμορ, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες ειδήσεις, δίνοντας ρεσιτάλ ημιμάθειας.

-Αλήθεια, πού ήσασταν, κύριοι σχολιαστές -που ξαφνικά κόπτεστε για τη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ- πέρυσι τέτοια εποχή που η ομάδα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της; Δεν οφείλατε να οργανώσετε έστω μία εκπομπή, στην οποία θα υπήρχε συζήτηση για το μέλλον της ομάδας μας;

-Πού ήσασταν στις πρώτες επίσημες εκδηλώσεις το καλοκαίρι, για να παρουσιάσετε τη νέα μας προσπάθεια;

-Πού ήσασταν, τον Αύγουστο, όταν η ομάδα μας έδινε αγώνες προετοιμασίας;

Ξαφνικά, τώρα που η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ βρίσκεται σε τροχιά ανόδου θυμηθήκατε να παρουσιάσετε στιγμιότυπα των αγώνων μας, επικαλούμενοι ότι είστε το μοναδικό κανάλι στη Θεσσαλία; Ουδέν αναληθέστερο…

Ο κόσμος της ΝΙΚΗΣ, που δήθεν κατά εκατοντάδες διαμαρτύρεται στο κανάλι, έχει γνώση ποιές εκπομπές σέβονται και αναδεικνύουν τον Σύλλογό μας, τόσο με την προβολή πλάνων από τους αγώνες μας, όσο και με αφιερώματα-συνεντεύξεις. Κυρίως όμως και πάνω από όλα αναγνωρίζουν τον ΣΕΒΑΣΜΟ που επιδεικνύουν στην ιστορία και τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, χάνοντας χρόνο και χρήματα.

Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε, επειδή ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, σας αφήνουμε να ασχοληθείτε με τις ομάδες που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και να μας αφήσετε να πορευτούμε χωρίς εσάς.”

Η απάντηση του TheNewspaper.gr:

Προφανώς κύριοι παράγοντες της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ τα μπερδέψατε τα πράγματα, στην προσπάθειά σας να μας διδάξετε και δημοσιογραφία!

1. Όλα τα άρθρα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας καταγράφουν την πραγματικότητα και την ειδησεογραφία και γράφονται από τη συντακτική μας ομάδα.

2. Μπερδέψατε το TheNewspaper.gr και τον ΑSTRA. Το ένα ΜΜΕ με το άλλο δεν έχει καμία σχέση. Στην επιστολή απάντησης στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα απευθύνετε ερωτήσεις για τους παρουσιαστές του ASTRA; Μάλλον θα πρέπει να τις απευθύνετε προς τον σταθμό και όχι προς εμάς, καθώς κανένας συνεργάτης – σχολιαστής του ASTRA δεν εργάζεται παράλληλα και στο TheNewspaper.gr.

3. Σας ευχαριστούμε που επιβεβαιώσατε πλήρως το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, αφού στην απόφαση που κοινοποιήσατε στον τηλεοπτικό σταθμό και δημοσιεύσαμε εμείς, δεν αναφέρατε τον λόγο του αποκλεισμού. Μέσα από το ρεπορτάζ μας προέκυψαν οι λόγοι και εσείς απλώς τους επιβεβαιώνετε. Αυτό είναι τιμή για εμάς, καθώς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

4. Η λέξη “αρθρίδιο” που χρησιμοποιείτε δεν είναι υποτιμητική, αν αυτό θέλατε να πετύχετε. Είναι σαν το “κρατίδιο”. Ετυμολογικά σημαίνει “μικρό σε έκταση άρθρο”.

5. Δεν ξέρουμε ποιοί είναι οι λόγοι να ξεσπάσετε εναντίον του ASTRA σε μία ανακοίνωση που αφορά το TheNewspaper.gr. Εμείς θεωρούμε τη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ μία ιστορική ομάδα που με σεβασμό πρέπει οι φίλαθλοι αλλά και οι διοικούντες να την αντιμετωπίζουν. Η συντακτική ομάδα του TheNewspaper.gr βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας έμπρακτα δημοσιεύοντας δελτία τύπου και ρεπορτάζ σε καθημερινή βάση!

6. Τέλος, καλό θα ήταν να δείτε ότι το θέμα έχει φιλοξενηθεί από δεκάδες ειδησεογραφικά sites σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που δεν τιμά την δημοκρατική συνείδηση των φιλάθλων της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ και δεν αφορά μόνο ένα ΜΜΕ.

7. Το TheNewspaper.gr δεν επιλύει διαφορές μεταξύ φορέων και προσώπων. Δημοσιεύει με εγκυρότητα ειδήσεις και φιλοξενεί όλες τις απόψεις χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία, για αυτό έχει καθημερινά χιλιάδες αναγνώστες που το εμπιστεύονται για την αντικειμενική ενημέρωση που προσφέρει. Αν θέλετε να μας βάλετε στη μέση, δε θα το καταφέρετε, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μία εφημερίδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις