Απορρίφθηκε η ένσταση του Τζόκοβιτς και θα πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία

Μοιράσου το άρθρο

Οι δικαστές δεν έκαναν αποδεκτή την ένσταση που κατέθεσε κατά της αφαίρεσης της visa του και έτσι θα πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία και να μην αγωνιστεί στο Australian Open.

Στο κενό έπεσε τελικά η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να ανατρέψει την αφαίρεσης της visa του και να αγωνιστεί στο Australian Open.

Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία η οποία κράτησε για 5,5 ώρες οι δικαστές επανήλθαν το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας) με την απόφασή τους η οποία δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε ο Σέρβος.

Οι τρεις δικαστές αποφάσισαν να απορρίψουν την ένσταση του Νόλε ο οποίος θα πρέπει να μπει στο πρώτο αεροπλάνο και να αποχωρήσει από την Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δυο από τους τρεις δικαστές ήταν ιδιαίτερα σκληροί προς την πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι εφέσιμη αφού μετά από επιλογή του Σέρβου το δικαστήριο έγινε με τρεις και όχι έναν δικαστή ακριβώς για αυτό το λόγο. Η πλευρά του Νόλε ήθελε να παρθεί μία απόφαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μόνο που δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από την ειδική επιτροπή του υπουργείου μετανάστευσης ο Νόλε θα πρέπει να αναχωρήσει από την Αυστραλία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση της εταιρίας που θα επιλέξει. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Σέρβος σε πρώτη φάση δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά θα μεταβεί στο Κατάρ.

Τέλος, οι δικαστές ανακοίνωσαν πως θα κάνουν γνωστό το σκεπτικό της απόφασής τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τζόκοβιτς: Τι θα ισχύσει στο Australian Open μετά την απόφαση για τον Σέρβο

Η απόφαση της οριστικής απόρριψης της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς θα αλλάξει όπως είναι φυσικό και τον αντίπαλο του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open.

Οι διοργανωτές είχαν περιθώριο μέχρι τις 11 π.μ. του Σαββάτου (15/01) να προχωρήσουν σε νέα κλήρωση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Από τη στιγμή που δεν το έπραξαν και προχώρησαν σε ορισμό των αγώνων τότε τα πράγματα ήταν μονόδρομος.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι με τους seeders πλέον στο ταμπλό των ανδρών και απλά ο Τζόκοβιτς θα αντικατασταθεί. Συγκεκριμένα τη θέση του θα πάρει αθλητής ο οποίος ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις