Διαβεβαιώσεις Αυγενάκη για χρήματα στα ταμεία των ομάδων της SL2

Ικανοποίηση στη Super League 2 από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είχαν την Τρίτη (18/01) αντιπροσωπεία των Super League 1 και 2. Θέματα της συζήτησης ήταν τα έσοδα από τη φορολόγηση του Στοιχήματος, η πληρότητα στα γήπεδα και η Ολιστική Μελέτη.

Για το θέμα των εσόδων από το Στοίχημα ο Αυγενάκης διαβεβαίωσε την SL2 και τους Λεωνίδα Λεουτσάκο, Μπάμπη Σταμούλη ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για να επισπευθεί η διαδικασία και να μπουν χρήματα στα ταμεία των ΠΑΕ. Σε ό,τι αφορά στην προσέλευση φιλάθλων λόγω της πανδημίας, θα γίνουν προσπάθειες να πειστεί η επιτροπή και να επιτραπεί από τον Φεβρουάριο αύξηση του αριθμού, ανάλογα πάντα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Λεουτσάκος είπε μεταξύ άλλων:

«Η συνάντηση αυτή δείχνει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να προχωρήσει ενιαίο γιατί όλα τα ζητήματα αγγίζουν και την παρακάτω κατηγορία. Εμείς έχουμε κάποια θέματα τα οποία είναι οικονομικής φύσεως, τα συζητήσαμε με τον Υπουργό υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα, θεωρώ ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με την αρωγή και του Υπουργείου και του Υπουργού για να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Αυγενάκης είπε:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία τόσο με το προεδρείο της Super League 1 όσο και με της Super League 2. Μια συζήτηση όπου τέθηκαν ζητήματα όπως για παράδειγμα η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των στοιχηματικών εταιριών.

Συζητήσαμε για τα θέματα του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζονται σήμερα. Όλοι έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας με αφορμή την πανδημία. Συζητήσαμε την επικαιροποίηση μιας πολύ καλής δουλειάς που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα, με την προηγούμενη διοίκηση της Super League 1 και που είχε υιοθετήσει πλήρως και η Super League 2».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις