Προγνωστικά Στοιχήματος: Προβάδισμα ο Ολυμπιακός στις Βρυξέλλες

Πλούσια δράση σήμερα, Πέμπτη (18/02), με το Europa League να παίρνει τη «σκυτάλη» από το Champions League. Πέντε προτάσεις έχει ξεχωρίσει το Betarades.gr από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ανάμεσά τους και από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Βέλγιο απέναντι στην Άντερλεχτ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις σημερινές προβλέψεις για το πάμε στοίχημα!

Με κάλυψη ο Ολυμπιακός

Ξεκινάμε τα Προγνωστικά Europa League με τον αγώνα Άντερλεχτ – Ολυμπιακός, στον οποίο θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.03 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Άντερλεχτ παρουσιάζει αστάθεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, δέχτηκε εντονότατη κριτική και αμφισβήτηση απ’ τους οπαδούς της, αντιμετώπισε αρκετές στιγμές εσωτερικής κρίσης. Ο κόουτς, Μπέσνικ Χάσι, έφτασε ένα βήμα απ’ την έξοδο στις αρχές του 2016, μετά την εκτός έδρας ήττα απ’ τη Γάνδη (2-0), ωστόσο στηρίχτηκε απ’ τη διοίκηση και συνεχίζει. Τα θετικά αποτελέσματα του Ιανουαρίου (2-1 επί της Σαρλερουά και 1-2 επί της Σεντ Τρούιντεν) ήρθαν «ασθμαίνοντας» για την Άντερλεχτ, που έκανε και γκέλα εκτός έδρας κόντρα στη Μαλίν (2-2). Η κορυφαία εμφάνιση της στο νέο έτος ήρθε μάλλον στο κατάλληλο σημείο, δηλαδή το περασμένο Σάββατο με το εντός έδρας 3-0 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πρώτη ήττα σε εγχώριο επίπεδο για τον Ολυμπιακό, από την άλλη, που δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ το Σάββατο. Στόχοι πλέον για τον Ολυμπιακό το Κύπελλο και η καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, αρχής γενομένης από σήμερα. Είναι το φαβορί για την πρόκριση οι ερυθρόλευκοι, θέλουν να το δείξουν απόψε κόντρα σε μια Άντερλεχτ που δεν τρομάζει.

Over στη Φλωρεντία

Συνεχίζουμε με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.15 στην αναμέτρηση Φιορεντίνα – Τότεναμ. Την πρόκριση στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισε η Φιορεντίνα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του 9ου ομίλου. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Πάουλο Σόουζα συγκέντρωσε δέκα βαθμούς (τρεις νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες/ 11-6 τα γκολ), τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Βασιλεία. Την πρώτη θέση του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ κατέκτησε η Τότεναμ, με τη σειρά της, καταφέρνοντας να προκριθεί στη φάση των «32» της διοργάνωσης, εκεί που και φέτος θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα. Το συγκρότημα του Ποκετίνο συγκέντρωσε 13 βαθμούς (τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα/ 12-6 τα γκολ), τρεις περισσότερους από την Άντερλεχτ. Ομάδες με ποιότητα και οι δύο, περιμένουμε ένα αρκετά επιθετικό παιχνίδι απόψε.

Κερδίζει η Σαχτάρ

Επόμενη πρόταση, ο «Άσσος» σε απόδοση 2.30 στον αγώνα Σαχτάρ Ντόνετσκ – Σάλκε. Η Σαχτάρ έχει το ίδιο πρόβλημα με τις ομάδες χώρες, τα πρωταθλήματα των οποίων διακόπτονται για μεγάλο διάστημα το χειμώνα. Συγκεκριμένα, έχει να παίξει επίσημο ματς από τις 08/12 όταν και ηττήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 εκτός έδρας για το Champions League. Έχει δώσει διάφορα φιλικά ματς από τότε, έχοντας δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαθέτει ένα ποιοτικό σύνολο, ενώ έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιου είδους παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, είναι ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα έχουν νικήσει τρεις φορές ενώ έχουν χάσει τις δύο. Στο πιο πρόσφατο από αυτά, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν 2-1 από την Μάιντς εκτός έδρας. Θα στηρίξουμε απόψε τη Σαχτάρ, η οποία θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Παίρνει αποτέλεσμα η Ραπίντ

Περνάμε στο παιχνίδι Βαλένθια – Ραπίντ Βιέννης, με την επιλογή μας να είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.01. Κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη (1-2) ήταν αυτή του Σαββάτου (13/02) κόντρα στην Εσπανιόλ, με την Βαλένθια να παίρνει βαθμολογική ανάσα και τον Γκάρι Νέβιλ να παρατείνει την θητεία του στον πάγκο του ισπανικού συλλόγου. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Άγγλο τεχνικό σε επίπεδο πρωταθλήματος από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια, με τις «νυχτερίδες» να βάζουν έτσι τέλος σε ένα αρνητικό σερί 12 αγωνιστικών. Από την άλλη, σε καμία περίπτωση η Ραπίντ δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Και αυτό γιατί οι Αυστριακοί ξεκίνησαν φέτος το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αφήνοντας εκτός τον Άγιαξ (2-2, 2-3). Δεν μπόρεσε στη συνέχεια η Ραπίντ να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-1, 2-2), ωστόσο, εντυπωσίασε στην φάση των ομίλων του Europa League, όπου με πέντε νίκες και μια ήττα, προκρίθηκε ως πρώτη από τον 5ο όμιλο. Έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις με τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις την φετινή σεζόν, με τους Αυστριακούς να δείχνουν ικανοί για τη ζημιά.

Με τα γκολ στη Γερμανία

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με τον αγώνα Άουγκσμπουργκ – Λίβερπουλ, στον οποίο θα πάμε με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.08. Έχουν γίνει τέσσερις αγωνιστικές από τότε που ξανάρχισε η Bundesliga και σε αυτά τα ματς οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν έχουν νίκη, αλλά έχουν χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια τους. Στο πιο πρόσφατο από αυτά, γνώρισαν την ήττα με 3-1 από την Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας και έτσι βρίσκονται πλέον στην 14η θέση της βαθμολογίας, με 21 βαθμούς σε ισάριθμα ματς. Τα τρία τελευταία παιχνίδια τους στο Europa League έχουν έρθει Over 2.5 και G/G. Περιμένουμε, επομένως, και απόψε ένα αρκετά «ανοιχτό» παιχνίδι και θα στηρίξουμε το ενδεχόμενο να σημειωθούν περισσότερα από 2.5 τέρματα

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις