Βοσνιάδης: Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι

Παιχνίδι που δεν μπορεί να κερδίσει η ομάδα θα πρέπει να μην το “πετάει” τόνισε ο Αλέκος Βοσνιάδης μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Αριδαία και συμπλήρωσε πως κανείς δεν αδρανεί στην ομάδα στον τομέα της μεταγραφικής ενίσχυσής της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι που πήγε στη δύναμη. Ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού του Αλμωπού και κυρίως στην έδρα του. Ξέραμε ότι θα αμυνθεί καλά και θα πάει σε άμεσες επιθέσεις στην πλάτη της άμυνάς μας. Προσπαθήσαμε να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι σε βαθιές μπαλιές του αντιπάλου, κάναμε τεράστια προσπάθεια να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα, ανεβάζοντας ψηλά τους μέσους μας. Βγάλαμε συνεργασίες, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, οι οποίες κόπηκαν την τελευταία στιγμή.

Στις φάσεις που κάναμε δεν μπορέσαμε να εκτελέσουμε σωστά. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ σκληρός και δεν μπορούσαμε με ευκολία να βάλουμε την μπάλα κάτω. Προσπαθήσαμε να ήμαστε ισορροπημένοι, αντιμετωπίσαμε τα γεμίσματα από στατικές φάσεις που ήταν επικίνδυνα καθώς ο αντίπαλος διέθετε ψηλά κορμιά. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα με νέα πρόσωπα, όχι γιατί οι παίκτες που βγήκαν δεν έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, όμως το τελευταίο τέταρτο ήρθε και η κόπωση κι έπεσε η απόδοσή μας και τελείωσε ο αγώνας ισόπαλος σε μία έδρα που έχει τις ιδιαιτερότητές της και αν δεν προσέξεις θα βρεθείς με ανάποδο αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό, παιχνίδια που δεν μπορούμε να τα πάρουμε να μην τα πετάμε, όπως το αυτό με την ΑΕΛ, στο οποίο ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρεθήκαμε να χάσουμε ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας.

Σ’ αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Οι έδρες είναι σκληρές, δεν υπάρχει κάπου να περάσεις εύκολα. Βλέπουμε πολλές ισοπαλίες και αποτελέσματα που δεν ανοίγουν. Είμαστε σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Πρέπει να παίρνουμε τα αποτελέσματα στην έδρα μας και στη συνέχεια να μαζεύουμε βαθμούς και απ’ έξω. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αλλά κυρίως μπορούμε να το κάνουμε με ομάδες που προσπαθούν να παίξουν. Οι ομάδες που μας πήγαν σ’ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, μας δημιούργησαν προβλήματα. Πρέπει να προσαρμοστούμε και σ’ αυτό το στυλ του παιχνιδιού. Εμείς πρέπει να κρατάμε την ηρεμία μας, να μην χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δημιουργείται πρόβλημα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε καταστάσεις παιχνιδιών όπως το σημερινό ώστε να τα ξεπερνάμε με επιτυχία».

Τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της ομάδας

«Πρέπει να γίνουμε πιο ξεκάθαροι στην τελική μας ενέργεια. Η μπάλα φτάνει στην περιοχή, όμως είτε τελειώνουμε τη φάση με βιασύνη, είτε δεν έχουμε τη δύναμη να πέσουμε στη φάση και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο. Πρέπει να γίνουμε πιο αποφασιστικοί στις εκτελέσεις μέσα από την περιοχή, γύρω απ’ αυτή κι επειδή είμαστε ψηλή ομάδα, θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και από στατικές φάσεις. Τα παιχνίδια όταν δεν μπορείς να τα πάρεις στη ροή κι όταν τα γήπεδα δεν είναι αυτά που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να παίξεις σύμφωνα με τις δυνατότητές σου, πρέπει να βρεις τον τρόπο να τα πάρεις και μέσα από μία στατική φάση. Εμείς πρέπει να τα βελτιώσουμε όλα αυτά. Βέβαια δεν θα αλλοιώσουμε το στυλ μας, δεν θα παίξουμε κάτι άλλο. Είμαστε μία ομάδα που έρχεται πολύ καλά μέχρι το επιθετικό τρίτο και κάπου έξω από την περιοχή πρέπει να γίνουμε πιο αποφασιστικοί και να έχουμε πιο καθαρό μυαλό. Συνεχίζουμε ήρεμα να μαζέψουμε τους βαθμούς μας που θα μας φέρουν στο γκρουπ των πρωτοπόρων».

Όσον αφορά για τον επιθετικό που φαίνεται ότι λείπει από την ομάδα ο κ. Βοσνιάδης είπε: «Μακάρι να βρεθεί ο παίκτης που επιθυμούμε και να μπορούμε να τον φέρουμε. Κανείς προπονητής δεν θέλει να μην ενισχύσει την ομάδα του. Είναι φυσιολογικό να το λέει ο κόσμος, όμως δεν θα φέρουμε κάτι λιγότερο ποιοτικό από τα παιδιά που υπάρχουν για να κάνουμε μεταγραφή και να ησυχάσει ο κόσμος. Να μπορέσουμε να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη που θα έρθει όχι για να παίξει αυτός και να βρεθούν οι άλλοι απ’ έξω, αλλά θα μπει για να διευκολύνει και τους άλλους.  Να φύγει και η φόρτιση που έχουν αυτή τη στιγμή και κάποια άλλα παιδιά, να ηρεμήσουν.

Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε ποδοσφαιριστές που έχουν μία πορεία στο ποδόσφαιρο και μία σειρά. Να έρθει ποδοσφαιριστής που θα δώσει λύσεις, όχι να φέρουμε …για να φέρουμε. Στόχος είναι μέχρι και την τελευταία μέρα να κάνουμε τη μεταγραφή που θα την έχουμε και για την επόμενη χρονιά. Θα υπάρξει και μία μεταγραφή που θα ενισχύσει την πτέρυγα της ομάδας, απ’ όπου έφυγε ο Τζοβάρας. Δίνουμε κι εκεί μάχη για να μην έρθει όποιος να’ ναι. Να έρθει κι εκεί καλός ποδοσφαιριστής που θα τον έχουμε και τη νέα χρονιά.

Να είναι ήσυχος ο κόσμος πως δεν αδρανεί κανείς και δεν θα έπαιρνα το βάρος να κρυφτεί η διοίκηση πίσω από μένα αν δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει πράγματα. Ψάχνουμε τον παίκτη που θα μας αλλάξει το πρόσωπο αλλιώς παλεύουμε με τα παιδιά που έχουμε με στόχο να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις