Κύπελλο: Φινάλε της πρώτης αγωνιστικής των «8» με Άρης – Λαμία

 

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου ο Άρης υποδέχεται τη Λαμία, ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια έγιναν την Τετάρτη 19/1 με τον Παναιτωλικό να σημειώνει τη νίκη της ημέρας (2-1 τον Ολυμπιακό), τον Παναθηναϊκό να σφραγίζει την πρόκριση μετά το 4-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, μετά το 0-0 της Τούμπας.

Ο Άρης στην ιστορία του έχει αποκλειστεί μία φορά σε προημιτελική φάση από ομάδα της περιφέρειας σε διπλό αγώνα. Ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν δεν τα κατάφερε με την Ξάνθη. Από τότε βρήκε στα προημιτελικά μόλις δύο φορές ομάδα της περιφέρειας και προκρίθηκε. Και τις δύο την… Ξάνθη!

Η Λαμία το 2019 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, όπως είχε κάνει και πριν από μισό αιώνα, το 1972 όταν είχε νικήσει στα πέναλτι τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο σε μονό αγώνα.

Ο Άρης προέρχεται από δύο άσχημα αποτελέσματα, την ισοπαλία στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα (0-0) και την ήττα από τον Παναθηναϊκό (2-0) με αποτέλεσμα το κλίμα στην ομάδα να μην είναι καλό. Η ομάδα της Φθιώτιδας από την πλευρά της, νίκησε τον Ιωνικό και έβαλε τέλος σε ένα σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι διαιτητής θα είναι ο Αθηναίος Κώστας Περράκης, στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του στον θεσμό ενώ να σημειωθεί ότι και σε αυτό το παιχνίδι (όπως και στα προηγούμενα της αγωνιστικής) θα υπάρχει VAR και γραμμή για τοι οφσάιντ (VOL).

ΆΡΗΣ– ΛΑΜΙΑ («ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ» – 21.30, OTE SPORT1)

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών), Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαΐας), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR: Κουρουμπίλια (Δ. Αττικής).

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις