Παιχνίδι κομβικής σημασίας το Ηρακλής – ΑΕ Διμηνίου

Την Κυριακή το πρωί το αθλητικό κέντρο ” Όλγα Βασδέκη” ανοίγει τις “πύλες” του για να φιλοξενήσει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. ανάμεσα στον Ηρακλή και την Α.Ε. Διμηνίου. Ένα ματς που θα καθορίσει την έκβαση του συγκεκριμένου ομίλου για την κατάληψη της 1ης θέσης. Την περασμένη εβδομάδα αμφότερες “κατάφεραν” να χάσουν βαθμούς με μοναδικό κερδισμένο τον Σαρακήνο που μείωσε την διαφορά από την κορυφή στο -3 και περιμένει στην γωνία.

Στραβοπάτησαν και οι δυο, πλησίασε ο Σαρακηνός.

Οι γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, έφυγαν από το πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος με το βαθμό της ισοπαλίας(σ.σ. 0-0 με Πανιώνιο), ενώ η Α.Ε.Δ. που υποδέχθηκε την Σκιάθο ηττήθηκε με 0-3 και ουσιαστικά και οι 2 ομάδες είδαν τον Σαρακηνό που πέρασε μέσα από το κιούπι (σ.σ. 1-2)να πλησιάζει στο -3 από την κορυφή και να πιάνει τον Ηρακλή στην 2η θέση, βάζοντας έτσι φωτιά στην μάχη της κορυφής.

Νίκη του Ηρακλή φωτιά στο πρωτάθλημα ή διπλό της Α.Ε.Δ. και τέλος τα όνειρα;

Σε ενδεχόμενη νίκη του Ηρακλή, η ομάδα του Γ. Φασουράκη θα φτάσει στους 32 βαθμούς και θα πιάσει την Α.Ε.Δ. στην κορυφή βάζοντας μπουρλότο στην βαθμολογία, μιας και όπως σας αναφέραμε ακολουθεί και η ομάδα του Σαρακηνού, με τους
Κοκκινόμαυρους να υποδέχονται την Αγ. Παρασκευή και σε ενδεχόμενη νίκη πατάνε και εκείνοι κορυφή με 32 βαθμούς. Φυσικά σε ενδεχόμενο διπλό της Α.Ε.Δ. η διαφορά από τον Ηρακλή θα εκτοξευτεί και πάλι στο +6 και κάπου εκεί θα μπει stop στα όνειρα των κυανόλευκων και οι Διμηνιώτες θα πάρουν το μεγάλο αβαντάζ για την κατάληψη της πρωτιάς (υπενθυμίζουμε πως έχει το ντέρμπι με Σαρακηνό εντός), μιας και ακολουθεί πιο βατό πρόγραμμα για εκείνους.

Εμπειρία αρκετή και από τους δύο, μάχη και στους πάγκους.

Είναι αναμφισβήτητα οι δυο πιο έμπειρες ομάδες, με καταξιωμένους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Από την μία ο γηπεδούχος Ηρακλής διαθέτει μια πλήρης ομάδα σε όλες της γραμμές, ξεκινώντας από το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο με Μοράλες – Σουλιώτη να έχουν τεράστια εμπειρία, έχοντας επίσης τους Σπ. Γκάγκα και Σπ. Νούσια που μιλάμε για δυο ποδοσφαιριστές που έχουν στην πλάτη τους πάρα πολλές παραστάσεις από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Πολυμέρου, Ασλάνογλου, Θάνος, Ντούρο και Τσελεπής και είναι αναμενόμενο να μιλάμε για μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να καταφέρει απλά την κατάληψη της 2ης θέσης. Όσον αφορά την Α.Ε. Διμηνίου δεν γίνεται σίγουρα να μην αναφερθούμε σε έναν από τους κορυφαίου επιθετικούς που έχουν παίξει στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, τον Ζιώγα που φέτος έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του Κ. Μπράτσου και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον στόχο που τέθηκε εξ αρχής. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες σημαντικές μονάδες στο οπλοστάσιο της Α.Ε.Δ. όπως οι Μαυρίδης, Αποστολίδης, Χάνος, Ζαγκας, Κουτσιρίμπας, Αξιώτης και Ανατολής αλλά και ο νεοφερμένος Γ. Μίλτος που πραγματικά μιλάμε και εδώ για μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο και εμπειρία. Τέλος όσον αφορά τους δυο πάγκους, εκεί όπου κάθονται οι δυο προπονητές που σίγουρα πολλές ομάδες θα τους ήθελαν για να καθοδηγούν και τις δικές τους τύχες μιας και κάνουν εξαιρετική δουλειά χρόνο με το χρόνο.

Γ. Φασουράκης: Ανέλαβε τις τύχες του Ηρακλή εδώ και μια πενταετία περίπου και μετά την μέτρια πέρσι ως κακή χρονιά, φέτος έφτιαξε μια εξαιρετική ομάδα και σίγουρα είναι από τους προπονητές που εμπνέουν τον ποδοσφαιριστή και παίρνει φυσικά το 100% από αυτούς ότι πιο σημαντικό δηλαδή. Σίγουρα αποτελεί μεγάλο κίνητρο η κατάληψη της πρωτιάς για την ομάδα του και σε συνεργασία με την διοίκηση αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ, η καλή δουλειά που γίνετε και το καλό κλήμα που επικρατεί στην ομάδα είναι ο οδηγός για την φετινή καλή χρονιά του Ηρακλή.

Κ. Μπράτσος: Δεν ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν στον πάγκο των κιτρινόμαυρων, καθώς διαδέχτηκε στα μέσα περίπου του πρώτου γύρου τον Κ. Παπαστεργίου και προσπαθεί να συνεχίσει την περσινή πετυχημένη σεζόν που άφησε ο προκάτοχος του. Κατά το ήμισυ όμως καθώς φέτος το κύπελλο δεν κατακτήθηκε από την Α.Ε.Δ. αλλά σίγουρα θέλουν όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας του Διμηνίου, να κατακτηθεί η 1η θέση στον όμιλο και φυσικά να παλέψουν με τον Γ.Σ. Αλμυρού και πάλι για την ανάδειξη του πρωταθλητή Α’ Ε.Π.Σ.Θ. 2015-16. Όλα αυτά φυσικά ακόμη μοιάζουν μακρινά, καθώς πρέπει πρώτα από όλα ο Κ. Μπράτσος και οι ποδοσφαιριστές που καλούνται να μη χάσουν αρχικά την Κυριακή και εν συνεχεία να δείξουν την σοβαρότητα τους μέχρι το τέλος μιας και σε ενδεχόμενη μη ήττα στο ντέρμπι, οι τύχες τους θα είναι 100% στα δικά τους πόδια.

Το ταμείο πριν το ντέρμπι

Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι του τοπικού ποδοσφαίρου, θα δηλώσουν παρόν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και θα θέλουν να δουν γκολ και θέαμα από τις δυο ομάδες, μιας και είναι το πιο δυνατό ματς της σεζόν μέχρι τα μπαράζ του πρωταθλήματος. Επίσης θα πρέπει να οριστεί το πιο έμπειρο και κατάλληλο διαιτητικό τρίο από την Ε.Π.Σ.Θ. για να διευθύνει την συγκεκριμένη αναμέτρηση και τέλος με το πέρας της συγκεκριμένης αναμέτρησης, θα μπορούμε να βγάλουμε εξ ολοκλήρου τα συμπεράσματα μας για την έκβαση της φετινής κούρσας στον 1ο όμιλο ή απλά θα μας κρατήσει ακόμη περισσότερο στην “τσίτα” το Χιτσκοκικό φινάλε.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις