Με το αριστερό… ο Ολυμπιακός Βόλου

Με το αριστερό μπήκε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022 ο Ολυμπιακός Βόλου, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της SL2. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Μάριος Όγκμποε που πέτυχε και τα δύο τέρματα των βυσσινί. Το πρώτο μόλις στο 6ο λεπτό και το δεύτερο στο 63’. Προσωρινά για τον Ολυμπιακό είχε ισοφαρίσει ο Στάμου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν καλά στοιχεία στο πρώτο μέρος και μετά το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΛ, ωστόσο οι βυσσινί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια κατέκτησαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι με τους 9 βαθμούς παρέμειναν στη 15η θέση  του βαθμολογικού πίνακα, με τον Απόλλωνα Λάρισας να έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής μετά τη νίκη του επί της Νίκης Βόλου.

Έτσι παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Βασίλης Βούζας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Ξενοδόχοβ τερματοφύλακα, τους Γραικό και Σκοπελίτη στα δύο άκρα της άμυνας και τους Φιλίποβιτς και Στάμου ως κεντρικούς αμυντικούς. Οι Κόλα και Ντιαμπί τοποθετήθηκαν σε ρόλο ανασταλτικών μέσων με τους Βερνάρδο και Κουντουριώτη να επιχειρούν από τις πτέρυγες της επίθεσης. Μοναδικός προωθημένος ο Γκαργκαλατζίδης με τον Χατζή να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω του.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Πριν ακόμη οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 6’ ο Όγκμποε θα κλέψει την μπάλα από τον Φιλίποβιτς και από θέση τετ α τετ με τον Ξενοδόχοβ δεν θα χάσει την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός

Μετά την ψυχρολουσία του 6ου λεπτού οι παίκτες του Βασίλη Βούζα βρήκαν αντίδραση, πίεσαν ψηλά και μετέφεραν τη δράση στα καρέ του Θεοδωρόπουλου. Σ’ αυτό συνέβαλλε και η τακτική επιλογή της ΑΕΛ να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπήσει στην κόντρα.

Τόσο το σουτ του Βερνάρδου στο 9’ όσο και αυτό του Κόλα στο 11’ δεν βρήκαν στόχο ενώ οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 16’ όταν ο Χατζής σέντραρε από τα δεξιά, ο Κουντουριώτης με τη μία το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Βερνάρδος βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο το σουτ υπό πίεση που επιχείρησε, εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος.

Η ΑΕΛ σε μία από τις αντεπιθέσεις της, στο 24’, έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα της, όμως ο Ξενοδόχοβ είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Ακούνια. Στο 36’ οι ερυθρόλευκοι είδαν την μπάλα να καταλήγει στην πάνω  πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, μετά από φάουλ του Κόλα και κόντρα σε συμπαίκτη του. Ο Ολυμπιακός στο 44’ έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι χάρη στον Φιλίποβιτς που έδιωξε την μπάλα που κατευθύνονταν στα δίχτυα, μετά από σουτ του Όγκμποε και με τον Ξενοδόχοβ εξουδετερωμένο.

Πλήρωσε με τον ίδιο «νόμισμα»

Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους αντιπάλους τους με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Στάμου με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσια μόλις στο πρώτο λεπτό του 2ου ημιχρόνου.

Απάντησε με Όγκμποε

Στο 54’ ο Γκουτσίδης φρέσκαρε την ομάδα του περνώντας τους Γιάκο, Ραμίρες, και Μαυρία στις θέσεις των Κολομπίνο, Γαρουφαλιά και Παπαγεωργίου. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και αφού προειδοποίησε στο 58’ με σουτ του Γκοτζαμανίδη, πήρε κεφάλι στο σκορ στο 63’ με κεφαλιά του Όγκμποε.

Στην υπόλοιπη μισή ώρα του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση, με τους βυσσινί να έχουν ευκαιρίες να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ. Συγκεκριμένα, στο 69’ το σουτ του Ακούνια εξουδετέρωσε ο Ξενοδόχοβ, ενώ στο 85’ το σουτ του Όγκμποε κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Να σημειώσουμε πως με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους οι Γκαργκαλατζίδης, Ντιαμπί, Ασαμόα και Νάνι.

Ολυμπιακός Βόλου (Β. Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Κόλα (90’ Μαρκοπουλιώτης), Κουντουριώτης, Ντιαμπί (64’ Κατσούκης), Γκαργκαλατζίδης (74’ Ασαμόα), Χατζής, Βερνάρδος (74΄Νάνι)

ΑΕΛ (Π. Γκουτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς (52’ Παπαγεωργίου Θ.), Παπαγεωγίου Κ. (52’ Γιάκος), Γλυνός (73’ Μαυριάς), Όγκμποε, Κολομπίνο (52’ Ραμίρεζ), Ακούνια (90’ Μιλτιάδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις