Από τον Ατρόμητο στη Νίκη Βόλου ο 20χρονος Νίκος Αθανασίου

Στο πρόσωπο του Νίκου Αθανασίου «βλέπει» η Νίκη Βόλου τον αντικαταστάτη του Γιώργου Τζοβάρα.

Η διοίκηση της Νίκης Βόλου, σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε αναζήτηση του παίκτη που θα αντικαταστήσει το κενό που άφησε η μετακίνηση του Γιώργου Τζοβάρα στον Ατρόμητο. Το όνομα του Βιτλή ήταν και είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών της βολιώτικης ομάδας ωστόσο αυτή τη χρονική περίοδο δεν βρέθηκε η φόρμουλα συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η Νίκη εξέτασε προσεκτικά αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενώ ήταν θετικοί να μετακομίσουν στον Βόλο για λογαριασμό των μπλε, εντούτοις δεν μπορούσαν να πάρουν την ελευθέρας από την ομάδα τους. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι βέβαιο πως θα απασχολήσουν τη διοίκηση της Νίκης κατά τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Με τον χρόνο της μεταγραφικής περιόδου να κυλάει αντίστροφα, διοίκηση και τεχνικό τιμ, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στον ποδοσφαιριστή που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Τζοβάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του goalpost.gr, πρόκειται για τον 20χρονο αριστερό μπακ του Ατρομήτου, Νίκο Αθανασίου.

Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της ομάδας του Περιστερίου και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Κ19 του συλλόγου. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ είχε πετύχει χατ τρικ, όντας ο ηγέτης της ομάδας νέων του Ατρομήτου. Ο Κάναντι τον ξεχώρισε και του έδωσε την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός αποτέλεσε τροχοπέδη στην ανοδική του πορεία. Η διοίκηση του Ατρομήτου, έχοντας εμπιστοσύνη στον νεαρό αμυντικό, του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο που λήγει το 2024. Εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία η Νίκη θα τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού.

Ο Νίκος Αθανασίου είναι ένα μοντέρνο φουλ μπακ που καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά. Βοηθά τα μέγιστα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, διαθέτοντας ταχύτητα και καλή σέντρα, χωρίς να παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Πρόκειται για τα ανερχόμενα ταλέντα του Ατρομήτου και στη Νίκη του δίνεται μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αποδείξει πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.

Με την πρώτη ομάδα του Ατρομήτου έχει καταγράψει 3 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και μία στο Κύπελλο Ελλάδος. Το ντεμπούτο του ήταν στο ματς με τον Βόλο, στις 15 Μαΐου 2021, με τον Ατρόμητο να κερδίσει 1-0 και τον Αθανασίου να αγωνίζεται για 83 λεπτά.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο 20χρονος φουλ μπακ θα είναι στη διάθεση του Αλέκου Βοσνιάδη για το επόμενο ματς της Νίκης Βόλου.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις