Το υπόμνημα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β. σε ΕΠΟ και ΓΓΑ

Στο τελευταίο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, την περασμένη Δευτέρα, είχε αποφασιστεί να σταλεί υπόμνημα με ερωτήματα προς τις ΓΓΑ, ΕΠΟ, ΕΕΑ και Football League, το οποίο αφορά την αποβολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το πρωτάθλημα της Football League και την πιθανή συμμετοχή της ερασιτεχνικής ομάδας του μητρικού σωματείου στο πρωτάθλημα…

…της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το υπόμνημα, το οποίο εξασφάλισε το goalost.gr, εστάλη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και στον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού κ. Ιάκωβο Φιλιππούση, στον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Παπαλάκη, στο νομικό τμήμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και στο διοικητικό συμβούλιο της Football League. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη περιμένει να λάβει εγγράφως τις απαντήσεις, ελπίζοντας αυτό να γίνει άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις στον Ολυμπιακό, εν όψει της νέας χρονιάς.
Επτά είναι τα ερωτήματα, στα οποία ζητεί εγγράφως απαντήσεις ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και είναι τα εξής:
1. Τι προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία, όταν μια ΠΑΕ αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Football League, λόγω χρεών προς την ΕΠΟ από κάρτες και ποινές για επεισόδια.
2. Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την περίοδο 2016-2017 η ερασιτεχνική ομάδα του μητρικού σωματείου, αν κάποια ΠΑΕ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Football League 2015-2016 αποβλήθηκε από αυτό, λόγω χρεών και δεν αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος.
3. Με τι προϋποθέσεις (διοικητικές ή οικονομικές), θα συμμετάσχει η ερασιτεχνική ομάδα καθώς και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.
4. Επειδή η ερασιτεχνική ομάδα του μητρικού σωματείου της ΠΑΕ ανήκει πλέον στην δικαιοδοσία της ΕΠΟ, τι ισχύει για της οφειλές της ΠΑΕ προς την ΕΠΟ, μετά την αποβολή της και εάν τις επιβαρύνεται το μητρικό σωματείο.
5. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, υπάρχει ορισμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να παραμείνει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες η ομάδα του μητρικού σωματείου ή μπορεί να ανέβει άμεσα.
6. Τι προβλέπει η νομοθεσία εάν η ομάδα ανέβει άμεσα κατηγορία όσον αναφορά τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ προς ΙΚΑ, εφορία και τι προς τρίτους (ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, προμηθευτές υλικού κλπ).
7. Αν ανέβει άμεσα η ομάδα υπάρχει πρόβλημα με την ονομασία και τα διακριτικά της νέας ΠΑΕ, εάν δεν γίνεται η εκκαθάριση της παλιάς. Πότε και ποιοί μπορούν να κάνουν την εκκαθάριση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις