Δίωξη στην Παναχαϊκή για την κατάπτωση εγγυητικής

Μοιράσου το άρθρο

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της Παναχαϊκής άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης λόγω της κατάπτωσης της εγγυητικής τους επιστολής, κάτι που είχε ως συνέπεια να ανακληθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το πιστοποιητικό συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αναλυτικά:

«Σε βάρος της “ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005”, νόμιμα εκπροσωπουμένης, κατ’ άρθρ. 35 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, διότι σύμφωνα με την από 26-1-2016 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανακλήθηκε το από 1-10-2015 πιστοποιητικό περί τήρησης από την εγκαλουμένη των υποχρεώσεων, που προβλέπονται στο άρθρ. 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, το οποίο είχε χορηγηθεί σε αυτήν για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, λόγω μη συμπληρώσεως από την τελευταία της ολικώς καταπεσούσας εγγυητικής της επιστολής κατ’ άρθρ. 78 παρ. 1 εδ. δ΄ του ως άνω νόμου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Παραρτήματος Α και άρθρ. 34 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων σε συνδ. με τα άρθρ. 77Α παρ. 3 και 78 Ν. 2725/99».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις