Με εντατικούς ρυθμούς οι ετοιμασίες για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Μεγάλες στιγμές πρόκειται να ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου που κινείται με δράσεις σε πολλά μέτωπα. Τον Απρίλιο θα υπάρξει το αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων του συλλόγου καθώς θα πραγματοποιηθεί η ομαδική αποστολή στον Μαραθώνιο Λεμεσού, και η διεξαγωγή του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται λοιπόν οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθωνίου της πόλης μας και του παράλληλου 23ου Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων, που θα γίνουν το Σάββατο 16 Απριλίου το απόγευμα από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τη ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου, και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι συμμετοχές φέτος θα απογειωθούν σε 4ψηφιο αριθμό έχοντας και διεθνείς παρουσίες, κάτι που θα κατατάξει τον αγώνα ανάμεσα στους σημαντικότερους της πατρίδας μας, ενώ θα ενισχύσει στα μέγιστα τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής. Την επόμενη βδομάδα θα ανέβει στο διαδίκτυο το νέο σάιτ του αγώνα και του ΣΔΥ Βόλου. Επίσης θα δημοσιευθεί η πλήρης προκήρυξη του αγώνα, και θα γίνουν όλες οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού – Limassol Marathon 2016, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου, που πάντα προσελκύει δρομείς και επισκέπτες από όλο τον πλανήτη, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου, και ήδη οριστικοποιήθηκε η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που θα ταξιδέψει στη Κύπρο και θα αγωνιστεί, εκπροσωπώντας τη πόλη μας και τη Μαγνησία.

lem

Η αποστολή δεν θα περιοριστεί μόνο στην αγωνιστική δράση, αλλά θα πραγματοποιήσει αδελφοποίηση με τον διοργανωτή σύλλογο, ενώ θα γίνουν και επισκέψεις σε σημαντικές περιοχές της Κύπρου. Επίσης θα δοθούν αναμνηστικά της πόλης στους αδελφούς μας Κύπριους. Η αναχώρηση για τη Μεγαλόνησο θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου, ενώ η επιστροφή προγραμματίζεται για το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου.

24 είναι οι αθλητές που θα τρέξουν στα αγωνίσματα της διοργάνωσης, ενώ μαζί με τους συνοδούς και φίλους που θα ακολουθήσουν την αποστολή, αυτή θα απαρτίζεται από 35 άτομα. Οι 24 αγωνιζόμενοι θα είναι οι εξής:

Μαραθώνιος (42.195 μέτρα)
Αντωνίου Γιώργος
Γιαννούλας Αχιλλέας
Δημόπουλος Θωμάς
Καλαντζής Γιώργος
Παλάντζας Κώστας
Πατρώνης Ορέστης
Τζαβαλης Θανάσης
Τρύφωνος Σπύρος

Ημιμαραθώνιος (21.100μέτρα)
Μελαχροινάκης Γιάννης
Ξηροφώτου Μάρθα
Πατσαρούχας Ηλίας
Πρατσή Ελένη

10 χιλιόμετρα
Βασιλειάδης Σταύρος
Καραδημητρίου Στάθης
Κουτσουμπές Αποστόλης
Χατζηγιαννίδου Χριστίνα

5χιλιόμετρα
Καλαμάκης Αχιλλέας
Μανούσου Εμμανουέλα
Μαυρομμάτης Γιώργος
Παπαλεξίου Αλέξης
Σκάλκος Γιάννης
Συμεωνίδης Στράτος
Τρύφωνος Νικόλας

1χιλιόμετρο-παιδιά
Τρύφωνος Μάριος

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν να γίνονται οι πρώτοι αγώνες του 2016, σε όλη την Ελλάδα. Ο ΣΔΥ Βόλου θα έχει όπως πάντα δυναμική παρουσία σε αρκετούς από αυτούς. Εγγραφές γίνονται για τους παρακάτω αγώνες:

1ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού 28 Φεβρουαρίου
7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίον 13 Μαρτίου
9ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα, και αγώνας 6 χιλιομέτρων 20 Μαρτίου
Run Greece 2016, Λάρισα. 5 και 10 χιλιόμετρα, και 1000 μέτρα παιδιών 27 Μαρτίου
Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων 3 Απριλίου

Όσοι φίλοι και μέλη του ΣΔΥ Βόλου θέλουν να εγγραφούν, μπορούν να το δηλώσουν έγκαιρα στο κατάστημα Aspririna Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 24210 23523, και στον Κώστα Κυριαζή, τηλέφωνο 2421071770. Για κάθε αγώνα υπάρχει ημερομηνία λήξης εγγραφών, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν στα ανωτέρω τηλέφωνα, ή στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου στο facebook.

Ήδη αθλητές του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν τους πρώτους αγώνες για το 2016. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα βουνού 23,5 χιλιομέτρων Λέβαδος 2016 που έγινε στη Λιβαδειά, έτρεξε ο Γιώργος Γερογιάννης. Ο ίδιος τη προηγούμενη Κυριακή μετείχε στον Olympus WAR 40 χιλιομέτρων που έγινε σε χιονισμένο τεραίν στον Όλυμπο. Ο Αλέξης Παπαλεξίου έτρεξε στον αγώνα του ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης περιμετρικά του Καυτανζογλειου Σταδίου, όπου βγήκε πρώτος στη κατηγορία του. Στον ίδιο αγώνα μετείχε ο Βασίλης Τιμπλαλέξης. Ο Αλέξης Παπαλεξίου μετείχε και σε ένα διαφορετικό αγώνα, τον 13ο αγώνα χειμερινής κολύμβησης Παλίρροια που έγινε στη κρύα θάλασσα στη Κατερίνη, χωρίς στολή. Επίσης ο ίδιος έτρεξε και στον φιλανθρωπικό αγώνα 1st Rex Athlon Half Marathon στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου η Βάσω Τασιώνη αγωνίστηκε στον 5ο Αγώνα Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας.

Στις 31 Ιανουαρίου διοργανώθηκε από τον ΑΟ Μαγνησίας και τον ΣΔΥ Βόλου αγώνας-προπονητικό τεστ στο Πανθεσσαλικό, για τη καλύτερη προετοιμασία των αθλητών ενόψει των προσεχών αγώνων. Έγιναν δύο αποστάσεις, 5 και 10 χιλιομέτρων, και μετείχαν 30 δρομείς. Η διοργάνωση ευχαριστεί τον Μάριο Μιχαλόπουλο, μέλος του συλλόγου, για τη προσφορά κέικ, χυμών, νερού.

H Ράξα Τρικάλων διοργάνωσε τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου τον Ημιμαραθώνιο της περιοχής, όπως και τον παράλληλο αγώνα των 7 χιλιομέτρων, και τους αγώνες των παιδιών. Στους αγώνες έγινε ρεκόρ συμμετοχών στην 12χρονη ιστορία του αγώνα. Άλλο τόσο ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα έκανε και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, που εκπροσωπήθηκε με 22 δρομείς: 11 στον Ημιμαραθώνιο, 10 στα 7 χιλιόμετρα, και 2 στα 400 μέτρα για παιδιά (υπήρξε μία διπλή συμμετοχή, στα 7 χιλιόμετρα και στα 400 μέτρα). Οι επιτυχίες ήταν επίσης πολλές, με τον Αχιλλέα Γιαννούλα να τερματίζει τρίτος στη γενική κατάταξη, και τους Κώστα Μπλάτσα, Γιώργο Καλαντζή, Ευαγγελία Παπαχρήστου να κερδίζουν τις ηλικιακές κατηγορίες, επίσης τον Βαγγέλη Καλαντζή να βγαίνει πρώτος στα 400 μέτρα παιδιών. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συγχαίρει και ευχαριστεί τους διοργανωτές για τον άψογο αγώνα που προσέφεραν στους αγωνιζόμενους και τους επισκέπτες. Οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου ήταν οι εξής:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Γιαννούλας Αχιλλέας
Μπλάτσας Κώστας
Καλαντζής Γιώργος
Μιχαλόπουλος Μάριος
Μακρής Δημοσθένης
Τζώρτζης Μάνος
Μιχαηλίδης Γιώργος
Τσαμασιώτης Σεραφείμ
Κράβαρης Σάκης
Μπάρδας Χαράλαμπος
Παπαχρήστου Ευαγγελία

7 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Παπαλεξίου Αλέξης
Πανόπουλος Ζαφείρης
Παλάντζας Κώστας
Αθηναίος Χρήστος
Πρατσή Ελένη
Καλαμάκης Αχιλλέας
Παπαχρήστος Λεωνίδας
Καλαντζής Ευάγγελος
Ζαφειρίου Ανάργυρος
Μπάρδα Νούλα

400 ΜΕΤΡΑ-ΠΑΙΔΙΑ
Καλαντζής Ευάγγελος
Καλαντζής Γιάννης

Τέλος, ορίστηκαν οι ημερομηνίες για αγώνες που θα γίνουν μέσα στο 2016. Έτσι ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει στις 15 Μαΐου από τον ΣΔΥ Βόλου, τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί και τους φορείς της περιοχής. Στις 2 Οκτωβρίου θα γίνει από τη Φλόγα, τον ΣΔΥ Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο αγώνας για τη Φλόγα, ο φιλανθρωπικός αγώνας που προσφέρει και ενισχύει σημαντικά το σωματείο χάρη στη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας. Στις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου, από τον ΕΟΣ Βόλου και τον ΣΔΥ Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις