Η Νίκη το βολιώτικο ντέρμπι

Η Νίκη κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο βολιώτικο ντέρμπι, χάρη σε τέρμα του Τσουκαλά στο 29’. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη επικράτησε δίκαια των ερυθρολεύκων καθώς παρότι δεν βρήκε πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή εντούτοις δεν ένιωσε πίεση σε κανένα σημείο του αγώνα και διαχειρίστηκε χωρίς πρόβλημα το υπέρ της σκορ.

Το ματς

Η Νίκη κέρδισε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και δεν άφησε τους ερυθρόλευκους να φτάσουν στα καρέ του Μπάγιτς με αξιώσεις. Η τριπλέτα Μέτσε, Κυριακίδης και Τσουκαλάς δημιούργησαν αδιαπέραστο τείχος που σταματούσαν κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων ενώ οι Γκαρσία, Κάσσος κατά κύριο λόγο και ο Πάνος κατά δεύτερο, επιειρούσαν από τα πλάγια για τη διάσπαση της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Παρά την κατοχή και την ενέργεια που έβγαλε ο Κάσσος από τα δεξιά, το σκορ άνοιξε ο Τσουκαλάς μετά από φάουλ-γέμισμα του Γκαρσία στο 29’ και στρώσιμο του Ροχάνο. Ο υψηλόσωμος μέσος της Νίκης πλάσαρε εύκολα βάζοντας φωτιά στην κερκίδα των φίλων της Νίκης Βόλου.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου έβγαλε αντίδραση, πάτησε την περιοχή της Νίκης δύο φορές, από τις οποίες η μία ευκαιρία κατέληξε άουτ σε σουτ του Χατζή από καλή θέση, στο 36’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη συνέχιζε να έχει ενέργεια και κατά διαστήματα πίεζε ακόμη και στην πρώτη πάσα, δημιουργώντας “βραχυκύκλωμα” στον αντίπαλο που ο μόνος τρόπος που του έμενε για να επιτεθεί ήταν οι μακρινές μπαλιές. Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική πάσα στέρησε στους γηπεδούχους το τέρμα που θα “κλείδωνε” τη νίκη και όσο η κλεψύδρα άδειαζε και ο Ολυμπιακός ήταν ζωντανός, το άγχος έφερε κακές επιλογές στην επιθετική της λειτουργία. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Μπάγιτς και το ματς πήγε μέχρι το τέλος στο 1-0.

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Πάνος (84’ Αθανασίου), Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Ανδρέου, Μέτσε, Κυριακίδης (83’ Παναγιωτίδης) Τσουκαλάς, Λούκας Γκαρσία (70’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο (57’ λ. τρ. Τζιώρας)

Ολυμπιακός Βόλου (Β. Βούζας): Βούγιοβιτς,  Στάμου, Φιλίποβιτς, Γραικός, Παπακώστας (46’ Νάνι), Ντιαμπί (46’ Κουντουριώτης), Κόλα (83’ Μαρκοπουλιώτης), Σκοπελίτης, Χατζής, Κατσούκης (70’ Ασαμόα), Βερνάρδος

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις