Βούζας: «Πολλή δουλειά και νέα νοοτροπία»

Πολλή δουλειά και νέα νοοτροπία χρειάζεται η ομάδα του για να φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο, εκτιμά ο Βασίλης Βούζας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε επίσης πως με δύο συνεχόμενες νίκες η ομάδα θα ξεκολλήσει από αυτή τη βαθμολογική θέση και θα βρεθεί αρκετά ψηλότερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Βούζα όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Μπορεί να μην έγιναν πολλές φάσεις, αλλά θεωρώ ότι είχε δυναμισμό. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε με περισσότερες απαιτήσεις στο παιχνίδι. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα τέρμα, αλλά δυστυχώς καλούμαστε να λύσουμε αρκετά προβλήματα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και  λόγω ότι καλούμαστε να χτίσουμε μια καινούρια ομάδα. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα και προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε. Είχαμε και κάποια θετικά στοιχεία. Στο δεύτερο ημίχρονο ομάδα προσπάθησε να παίξει και περιόρισε σε παθητικό ρόλο την ομάδα της Νίκης. Αλλά στο τέλος δεν πήραμε κάτι, ίσως γιατί δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, πρέπει να ανακάμψουμε και να ξεκινήσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα γιατί μόνο έτσι θα βγει η ομάδα από την κατάσταση που είναι τώρα.

Εύχομαι καλή πορεία και στη Νίκη. Νομίζω το ήθελε πιο σωστά το παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ, μετά κάλυψε τα νώτα της και προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και καινούργια νοοτροπία. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι προσθήκες και να ξεκινήσουμε να χτίσουμε μια καινούρια ομάδα με άλλη ταυτότητα, νοοτροπία και επιδιώξεις».

Για το ότι η ομάδα πάλι δέχθηκε γκολ:

«Τα προβλήματα της ομάδας έχουν πολλές μορφές. Και αμυντικά έχουμε πρόβλημα, πρέπει να ενισχύσουμε πολύ την αμυντική μας λειτουργία, και δημιουργικά και εκτελεστικά. Συνεχώς ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν και στους τρεις αυτούς τομείς. Τι να πω… οι μεταγραφές παικτών του Δεκεμβρίου είναι λαχείο. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια και οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές ν’ αλλάξουν λίγο τη διάθεσή τους και τη νοοτροπία τους, να διαισθανθούν ότι βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα, άρα η απόδοσή τους και οι εμφανίσεις τους θα πρέπει να είναι ανάλογες».

Για τις νέες προσθήκες παικτών στο ρόστερ:

«Το καλό με τις προσθήκες είναι ότι θα έχουμε ένα πλούσιο ρόστερ που χρειάζεται με τα συνεχόμενα παιχνίδια, τους μικροτραυματισμούς και τις κάρτες».

Για το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται συνεχώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού:

«Οι αγωνιστικές είναι πολλές. Μπορείς να κάνεις δύο συνεχόμενες νίκες και να πλησιάσεις ακόμη και αυτούς που πάνε για πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να κατοχυρώσουμε μια νοοτροπία, να έχει η ομάδα μια ταυτότητα, να παίζει σωστά, να μην δέχεται εύκολα γκολ και από εκεί και μετά να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να πάρουμε. Όλα όμως εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές. Εμείς όμως βλέπουμε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα και γι’ αυτό παίρνουμε συνεχώς νέους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να ενισχύσουμε το ρόστερ για να έχουμε περισσότερες λύσεις».

Για το αν οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις του δυσκολεύουν το έργο μονταρίσματος της ομάδας:

«Επειδή ενσωματώνονται συνεχώς ποδοσφαιριστές και με τα συνεχόμενα παιχνίδια θα ήθελα να είχα δυο εβδομάδες καθαρές, δηλαδή να υπάρχει χρόνος για να καταλάβουν και οι παίκτες τι ζητάμε και να παίξουν μ’ ένα αγωνιστικό πλάνο. Αλλάζουμε συνεχώς και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις γιατί έρχονται συνεχώς καινούριοι ποδοσφαιριστές, ενώ έχουν φύγει και κάποιοι από την ομάδα. Εφόσον ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι μεταγραφές να μπορούμε μετά να δουλέψουμε πιο ήρεμα και με μεγαλύτερη διάθεση να χτίσουμε την ομάδα».

Για τη λύση της τελευταίας στιγμής με Παπακώστα:

«Σήμερα δεν είχαμε τις λύσεις που χρειάζονταν, δεν είχαμε καθαρό αριστερό μπακ, οπότε πήγαμε στη λύση με τον Παπακώστα. Που μια χαρά ήταν αν δεν είχε πετύχει το γκολ η Νίκη θα επιμέναμε σ’ αυτή την επιλογή. Αλλά μετά έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα και γι’ αυτό επιλέξαμε να βάλουμε επιθετικούς παίκτες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, αλλά κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο όπου νομίζω πως η ομάδα αντέδρασε και αν δεν κυνηγούσαμε το σκορ θα ήταν ίσως και διαφορετική η εξέλιξη και η έκβαση του παιχνιδιού».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις